Stary kurs egzamin na nowych zasadach

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Stary kurs egzamin na nowych zasadach

Postprzez kamilK » czwartek 10 stycznia 2013, 16:21

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Moja sytuacja wyglada tak : wyjechalem za granice pare lat temu a przed tym zaczalem kurs wrocilem niedawno aby dokonczyc go przestraszony nowymi zasadami zdawania lecz juz wiem ze egzaminu nie zdaze do 19 stycznia no wlasnie i co teraz? czy bede musial zdawa nowy kurs? czy egzamin bede musial zdawac mimo to na nowych zasadach? troche to dziwne bo to tak jakby uczyc sie do geografii a egzamin zdawac z biologii stad moje pytani. Z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam serdecznie.
kamilK

Re: Stary kurs egzamin na nowych zasadach

Postprzez winston » czwartek 10 stycznia 2013, 17:15

kamilK napisał(a):troche to dziwne bo to tak jakby uczyc sie do geografii a egzamin zdawac z biologii

Nie prawda. Uczyłeś się przepisów prawa o ruchu drogowym i będziesz zdawał egzamin ze znajomości przepisów prawa o ruchu drogowym. Zakres materiału się nie zmienia.

Nowy kurs ci nie potrzebny, jeżeli stary odbywał się na dotychczasowych zasadach.

pozdrawiam
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez skov » czwartek 10 stycznia 2013, 19:28

kamilK napisał(a):troche to dziwne bo to tak jakby uczyc sie do geografii a egzamin zdawac z biologii

do tej pory było tak, że pytania na sprawdzian z geografii wszyscy mieli już wcześniej.
skov

Postprzez dominika405 » czwartek 10 stycznia 2013, 19:56

Potwierdzam to co napisali poprzednicy. Aby zdać teorię,która jak by nie patrzeć jest z tego samego materiału co wcześniej nie potrzebujesz nowego kursu. To kwestia znajomości prawa o ruchu drogowym.
17.12.2012 Prawo Jazdy zdane- Word Warszawa
dominika405

Postprzez lith » czwartek 10 stycznia 2013, 20:57

skov napisał(a):

do tej pory było tak, że pytania na sprawdzian z geografii wszyscy mieli już wcześniej.

Tak, a teraz będą mieli po tygodniu z neta :P Przy tej ilości podchodzących do egzaminu powstanie dobrej 'giełdy' to kwestia kilku dni.
lith

Postprzez skov » piątek 11 stycznia 2013, 18:18

z moich informacji wynika że do jednego filmiku z egzaminu układane były różne pytania. Baza 3 000 pytań z ITS i 3000 z PWPW utrudni jak nie uniemożliwi tworzenie bazy a dodać należy że baza pytań nie jest bazą zamkniętą. Więc łatwo nie będzie.
skov

Postprzez lith » piątek 11 stycznia 2013, 19:57

6000 pytań to nie jest dużo jak na egzamin do którego podchodzi taka rzesza osób. Żeby pytania rzeczywiście pozostały w miarę nieznane to bazę musieliby zmieniać co tydzień :P Kwestia kilku dni, maks kilku tygodni (w zależności jak się to rozejdzie szybko po sieci) jak ludzie w Internecie chwaląc się swoimi pytaniami skompletują 95% bazy. Tak jak 'giełdy' na studiach.
lith

Postprzez skov » sobota 12 stycznia 2013, 18:58

wiesz, chyba nawet nie chodzi o to żeby były tajne, tylko o to żeby łatwiej było zajrzeć do "kodeksu" niż do 6000 pytań. W chwili obecnej egzamin teoretyczny jest fikcją. Spotykam osoby, które rozwiązują test w 3 min.
skov

Postprzez Tom3k » sobota 12 stycznia 2013, 19:40

3 minuty ? No to słabo. Te testy są banałem, są niemiarodajne i w ogóle nie oddają tego, czy dana osoba jest przygotowana do zastosowania przepisów w ruchu drogowym. Ja korzystałem w większej części z testów pod nowy schemat egzaminu, gdyż uważam, że to bardziej mi pomoże na samym egzaminie.

Co do tych 3 minut... Wczoraj na państwowym rozwiązanie zajęło mi 60 sekund, a błędów 0. Rozważałem nawet wstrzymanie się i napisanie nowej teorii, która pokazałaby mi na ile jestem w stanie używać przepisów w praktyce, ale przestraszyły mnie ewentualne komplikacje z racji nowego systemu.
9.X.2012r. - Rozpoczęcie kursu kat. B
11.I.2013r. - Teoria
02.II.2013r. - Praktyka

(2013-02-06 09:30:25) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
Tom3k

Postprzez Aiden » sobota 12 stycznia 2013, 22:06

Tom3k napisał(a):Rozważałem nawet wstrzymanie się i napisanie nowej teorii, która pokazałaby mi na ile jestem w stanie używać przepisów w praktyce, ale przestraszyły mnie ewentualne komplikacje z racji nowego systemu.

Najpierw zdaj praktykę, potem kozacz jaki jesteś fajny.
Rozpoczęcie kursu na prawo jazdy kategorii B: 09.09.2010.
I egzamin: 20.01.2011. (Teoria + / Plac + / Miasto -)
II egzamin: 25.03.2011. (Plac + / Miasto +)
Odbiór prawa jazdy: 18.04.2011.
Aiden

Postprzez Tom3k » niedziela 13 stycznia 2013, 03:17

Czytanie ze zrozumieniem :spoko: Chodzi mi o to, że nie zdając tej nowej teorii wiem, że po prostu nie opanowałem dostatecznie dobrze zastosowania zasad w ruchu drogowym, co jest równoznaczne z tym, że oszczędzam 140 zł, bo skoro nie jestem w stanie zareagować siedząc przy komputerku to analogicznie nie zrobię tego na drodze i popełnię błąd.

Teraz mimowolnie nawet, przy powtarzaniu testów, połowę - jesli nie więcej- pytań ogarnia się pamięciowo i ot. Iść, pozaznaczać kilka literek, wyjść, ruszyć do okienka.

Praktyka to zupełnie inna sprawa. Nie wiem skąd twoje oburzenie tu.
9.X.2012r. - Rozpoczęcie kursu kat. B
11.I.2013r. - Teoria
02.II.2013r. - Praktyka

(2013-02-06 09:30:25) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
Tom3k

Powrót do Egzamin na prawo jazdy