Sarostwa przejmują nadzór

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Sarostwa przejmują nadzór

Postprzez Ukassiu18 » środa 14 listopada 2012, 19:15

http://www.hej.mielec.pl/miasto2/komuni ... prawo.html

A co z tymi, którzy zapiszę się przed 19 stycznia, a będą jeszcze w czasie trwania kursu, też będą musieli to zrobić?
Ukassiu18

Re: Sarostwa przejmują nadzór

Postprzez oskinstruktor » środa 14 listopada 2012, 21:16

Byłem na takim samym spotkaniu w Rybniku. Dla mnie spotkanie sprowadziło się do tego, że Pan z WPW tak na prawdę chciał zaprezentować część płatną programu w celu wykupienia licencji. Nie miał bladego pojęcia jak program na służyć w codziennym użyciu. Ciągle podczas pytań zasłaniał się tym, że ona ma nam tylko wytłumaczyć jak działa program. Kiedy dochodziło do konkretnych pytań to oczywiście padała odpowiedź, że on nie może nam pomóc bo tylko prezentuje program. To po co takie spotkanie?

Niejasności było wiele. Podam tylko kilka przykładów:

1. Z tym "meldowaniem" się po kolei w poszczególnych ogniwach nie jest do końca dobrze opisane w powyższym artykule. Po pierwsze kursant zgłasza się do Starostwa, gdzie po spełnieniu formalności biegnie do OSK, tu po kursie my odsyłamy dokumenty znów do Starostwa a to wysyła to do WORD po czym można zapisać się na egzamin. Na pytanie jaki czas Starostwo ma na przesłanie dokumentów do WORD: odpowiedź "nie wiem" Na drugie pytanie odnośnie obiegu tych dokumentów..... Dokumenty są już w WORD, kursant chce dokupić godziny przed egzaminem, co ma zrobić OSK skoro już nie ma dokumentów kursanta bo one są w WORD? Do kogo ma się zgłosić? Do WORD-u czy do Starostwa? Odpowiedź oczywiście ...... "nie wiem".

2. Ustawa wchodzi w życie 19 stycznia 2013, natomiast Pan informuje nas, że do końca stycznie program "POWINIEN" dotrzeć do nas. Pytam a co w tym okresie od 19 stycznia do czasu zanim do nas dotrze? " Brak odpowiedzi!!!

3. Dowiedzieliśmy się również, że osoby kończące kurs w okolicach magicznej daty 19 styczeń i tak nie będą mogły się zapisać na egzamin do czasu aż nie będą miały założonej Karty. Zaczynają w grudniu kurs, badania mają zrobione, nawet zdany wewnętrzny ale na egzamin nie bo Karty nie mają!!!

Takich kwiatków było dużo więcej. Jak to będzie tak wyglądało jak na tej prezentacji to życzę wszystkim powodzenia. Albo to w tym stycznie pieprznie, albo o rok przełożą znowu, albo do wiosny nic nie będzie działało i nie będzie żadnych egzaminów.
oskinstruktor

Powrót do Egzamin na prawo jazdy