Co potrzebne do egzaminu na prawo jazdy klasy B

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Co potrzebne do egzaminu na prawo jazdy klasy B

Postprzez InvisibleMan » środa 14 listopada 2012, 13:57

W temacie chodzi o urzędowy dokument potwierdzający moją tożsamość.
Zaspałem trochę z wnioskiem o dowód osobisty i teraz po otrzymaniu zaświadczenia od instruktora do ustalenia daty na egzamin minie 2 tygodnie, więc jakie inne dokumenty urzędowe potwierdzające moją tożsamość byłyby odpowiednie do ustalenia takiego egzaminu?
Wiem, że może być to paszport, ale tego również nie posiadam. Może karta motorowerowa?
InvisibleMan

Re: Co potrzebne do egzaminu na prawo jazdy klasy B

Postprzez strusiu007 » środa 14 listopada 2012, 15:35

Masz wyraźnie zdefiniowane: dowód osobisty lub w innym przypadku ważny paszport.
Legitymując się innym dokumentem na 99.9% nie zapiszą Cię na egzagmin. Z tego co ja przerabiałem nie pomoże nawet zaświadczenie o wyrabianiu dowodu (mój był pęknięty, wiec złożyłem wniosek o nowy, dostałem zaświadczenie o jego wyrabianiu. Szczęście, że nadal miałem przy sobobie ten stary, bo jak się okazało musi to być dokument w którym musi być zdjęcie i nie może być możliwości jego podmiany).
Więc niestety będziesz musiał sobie poczekać do momentu wydania dowodu lub paszportu.
Prawo Jazdy kat. B zdane za 1 razem: 10.11.2012 r. :)
WORD Łódź ul. Maratońska.

Polecam Auto Szkołę Pałgan w Łodzi!
:thumb2:
strusiu007

Re: Co potrzebne do egzaminu na prawo jazdy klasy B

Postprzez InvisibleMan » środa 14 listopada 2012, 17:09

Dzięki za odpowiedź, w takim razie jak będę miał szczęście to może będę miał te 2 próby przed 18. Pozostaje tylko czekać teraz.
InvisibleMan

Powrót do Egzamin na prawo jazdy