Egzamin C+E a nowe przepisy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin C+E a nowe przepisy

Postprzez lipa60073 » czwartek 27 września 2012, 21:24

Witam. Po zdaniu C mam kilka wątpliwości i zastanawiam się nad kilkoma kwestiami związanymi z egzaminem CE.
1.Czy jeżeli teraz zapiszę się na C+E i zrobię cały kurs, ale egzamin wypadnie mi w styczniu to czy będę zdawał go na starych czy nowych zasadach? (Mam 19 lat, więc musiałbym czekać na egzamin ponad półtora roku w przypadku nowych zasad)
2. JW, tylko załóżmy sytuację, że pierwszy egzamin mam w grudniu i go nie zdałem a poprawka w styczniu.
3. Gdzie mogę odebrać moje badania lekarskie, które oddałem do OSK przy zapisywaniu się na kurs C. (Badania miałem na C+E)
4. Czy mógłby ktoś polecić dobry OSK w Krakowie, posiadający zestaw z naczepą.
5. Czy od stycznia wchodzą egzaminy teoretyczne na C+E.

Byłbym wdzięczny za odpowiedź na chociażby część pytań.

Pozdrawiam
Łukasz
lipa60073

Re: Egzamin C+E a nowe przepisy

Postprzez mk61 » czwartek 27 września 2012, 23:23

1. Po 19 stycznia nowe zasady. Praktycznie przed też, jeśli droga egzamin - nadanie uprawnień będzie przechodzić przez 19 stycznia. Jeśli egzamin zdasz powiedzmy 14 stycznia, a biurokracja nada Ci uprawnienia najpóźniej 18 (sam dokument otrzymasz oczywiście później), to wszystko będzie w porządku. Jeśli do tego czasu się nie wyrobią, to nie dostaniesz uprawnień, a nawet WORD, żeby nie robić sobie niejasności, nie dopuści Cię do egzaminu. Wyjściem z sytuacji będzie tylko odbycie kwalifikacji wstępnej, lub czekanie do 21 lat.
2. JW.
3. Jeśli jesteś na kursie, to w OSK. Jeśli jesteś już po egzaminie, to te dokumenty oddałeś WORD, a ten Wydziałowi Komunikacji Twojego powiatu. Stamtąd jednak ich raczej nie wyciągniesz, więc łatwiej byłoby zrobić nowe badania.
4. Nie mój teren.
5. Nie.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez karol199 » piątek 28 września 2012, 12:30

lipa60073 napisał(a):3. Gdzie mogę odebrać moje badania lekarskie, które oddałem do OSK przy zapisywaniu się na kurs C. (Badania miałem na C+E)

Łukasz

Wydział Komunikacji. Kopia badań lekarskich potwierdzona z oryginałem - opłata 5zł
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez Malark » piątek 28 września 2012, 14:07

W Krakowie są tylko 3 szkoły które szkola na naczepie:
Rolminex
Formuła
LOK
Ja osobiście robiłem w Rolminexie i jestem zadowolony