Egzamin Kat.A

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin Kat.A

Postprzez Doni » środa 19 września 2012, 15:25

Witam, mam takie pytanie, gdyż 2 Grudnia 2012r kończe 18lat, tydzien temu byłem się zapisać na Kat.B i na Kat.A. Pani w ośrodku szkolenia kierowców powiedziała mi że mimo ze urodziny mam dopiero 2 Grudnia i wtedy nie mam już egzaminów praktycznych na Kat.A to będę jeszcze zdawał normalnie na Kat.A a nie na A2, ponieważ jeśli zdam testy na Kat.A w grudniu (przed nowymi przepisami) to wtedy na marzec ustali mi egzamin praktyczny, i chciałem sie dowiedzieć czy ma rację, ponieważ znajomi mówią mi ze to nie możliwe. Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam!
Doni

Re: Egzamin Kat.A

Postprzez Fourashi » środa 19 września 2012, 19:50

Przyłączam się poniekąd do pytania
otóż mam 20 lat i byłem dziś zapytać się w ośrodku: czy jeżeli zapisałbym sie w tym roku na kurs i nie doszłoby do egzaminu praktycznego z powodu pogody bądź bym nie zdał to czy w kolejnym roku mógłbym kontynuować zdawanie na kat. A? Uzyskałem odpowiedź że Ona nie może udzielić takiej odpowiedzi ponieważ nie zostało to w żaden sposób ustalone i tak na prawdę nie wiadomo do końca czy ten przepis zostanie wprowadzony. Czy ktoś się orientuje lepiej niżeli ta kobieta w tej sprawie?
Fourashi

Re: Egzamin Kat.A

Postprzez ks-rider » środa 19 września 2012, 23:04

Doni napisał(a):...Pani w ośrodku szkolenia kierowców powiedziała mi że mimo ze urodziny mam dopiero 2 Grudnia i wtedy nie mam już egzaminów praktycznych na Kat.A to będę jeszcze zdawał normalnie na Kat.A a nie na A2, !

Popros pania aby dala Ci to na pismie, uprzedz jednak, ze jezeli tak nie bedzie to zaskarzysz ja o koszty krsu, zopbaczysz czy Ci podpisze.

po zdaniu egzaminu ( po 19.01.13 )otrzymasz kat. A2

:wink:
ks-rider

Powrót do Egzamin na prawo jazdy