Pytanie prawo jazdy??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie prawo jazdy??

Postprzez aurora87 » wtorek 21 sierpnia 2012, 20:53

Na początek to chciałbym się przywitać ze wszystkimi użytkownikami tego forum, ponieważ jestem tutaj nowy.

A teraz moje pytanie:
Dwa lata temu zdawałem egzaminy na kat. B, lecz po nie udanych próbach zrezygnowałem z dalszych prób. Teraz chciałbym przystąpić do egzaminu, lecz na kat. B1. Czy jest taka możliwość w ogóle. Dodam że jestem ze śląska, a zdawałem w WORD Tychy.

Dziękuję a wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.
aurora87

Re: Pytanie prawo jazdy??

Postprzez Kamasek » środa 22 sierpnia 2012, 14:02

Witaj na forum.

Dlaczego nie chcesz robić B tylko B1 skoro masz wymagany wiek? Mając b1 możesz zapomnieć o jeździe normalnym samochodem, a wcześniej lub później dojdziesz do wniosku, że to był błąd, bo prawdziwe autko by się przydało. Mając kat. B możesz jeździć pojazdami, na które zezwala posiadanie B1, więc niepotrzebnie zamykasz sobie drogę.
Chcesz sobie ułatwić życie, ale na dłużą metę je sobie utrudniasz.

To tak jak robić A1 choć można mieć normalne A. Teraz potrzebujesz małej 125ccm, ale za rok lub dwa będziesz potrzebował większej maszyny by np. jeździć do pracy...

Edit:
Nie ma sprawy. Rozsądny wybór.
Ostatnio zmieniony czwartek 23 sierpnia 2012, 11:22 przez Kamasek, łącznie zmieniany 1 raz
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Re: Pytanie prawo jazdy??

Postprzez aurora87 » środa 22 sierpnia 2012, 20:00

Rozumiem, więc jednak zostanę przy B, dzięki za odpowiedz,

Pozdrawiam
aurora87

Powrót do Egzamin na prawo jazdy