podanie o zmiane motocyklu - kat A

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

podanie o zmiane motocyklu - kat A

Postprzez alexis8903 » wtorek 21 sierpnia 2012, 14:30

Hej

Mam takie pytanie jak i co napisać w podaniu o zmianę motocyklu na egzaminie?

Miał ktoś kiedyś taką sytuację?

Bo tak się składa, że jestem niską osobą (mam 159cm wzrostu), a egzamin w WORDzie w moim mieście jest na hondzie xl 125 varadero, która jest dla mnie za duża, i obiema stopami nie dosięgam do ziemi, może lekko palcami... no i w związku z tym chciałabym zdawać na innym, mniejszym ale muszę napisać podanie.

Myślicie, że jest jakaś szansa żeby pozytywnie rozpatrzyli podanie (jak je już napisze)?

Pozdrawiam
alexis8903

Re: podanie o zmiane motocyklu - kat A

Postprzez ks-rider » wtorek 21 sierpnia 2012, 14:47

Pismo do wojewody z motywacja jaka podalas.

:wink:
ks-rider

Postprzez alexis8903 » wtorek 21 sierpnia 2012, 14:54

do wojewody? :D
hmm Instruktor powiedział aby napisać podanie do Dyrektora WORDu w lbn, oczywiście motywujące je jakoś :P tylko co napisac ze jestem mała, ze na tym varadero nie czuje sie pewnie itd?
alexis8903

Postprzez karol199 » wtorek 21 sierpnia 2012, 15:39

alexis8903 napisał(a): tylko co napisac ze jestem mała, ze na tym varadero nie czuje sie pewnie itd?

Za taki tekst nie dopuścił bym Cię do egzaminu praktycznego na jakimkolwiek motocyklu
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez alexis8903 » wtorek 21 sierpnia 2012, 16:24

karol199 napisał(a):
alexis8903 napisał(a): tylko co napisac ze jestem mała, ze na tym varadero nie czuje sie pewnie itd?

Za taki tekst nie dopuścił bym Cię do egzaminu praktycznego na jakimkolwiek motocyklu

no spoko tylko w sytuacji gdy na tej hondzie ledwo sięgam palcami do ziemi, no to chyba sama nie czuje się na nim bezpieczna, bo nie mogę zapewnić chociażby równowagi motocyklowi np na światłach, lub ruszając, w przeciwieństwie do innych mniejszych motocykli (jak np suzuki gn 125 na którym się szkolę) na których spokojnie mogę jeździć, manewrować, stać, ruszać itd. chyba ważne jest to abym ja czuła się swobodnie i bezpiecznie poruszając się takim pojazdem...

ale może mi się wydaje, bo w końcu jestem przecież kobietą ... :/

ach i przy okazji pisząc pismo ładnie oficjalnie wszystko w słowa się ubiera a nie jak tu na forum, ja po prostu proszę o jakąś radę :]
alexis8903

Postprzez skov » wtorek 21 sierpnia 2012, 21:01

oczywiście że składaj pismo. Jeżeli są mniejsze motocykle to nie powinno być problemu. To że, ktoś jest filigranowych rozmiarów nie oznacza że motocyklistą/ką być nie może.
Druga sprawa, że ze względów bezpieczeństwa stopy motocyklisty powinny sięgać do ziemi, całą stopą. Viadra małe czy duże do najniższych nie należą.
skov

Postprzez ks-rider » środa 22 sierpnia 2012, 00:14

alexis8903 napisał(a):do wojewody? :D
hmm Instruktor powiedział aby napisać podanie do Dyrektora WORDu w lbn, oczywiście motywujące je jakoś :P tylko co napisac ze jestem mała, ze na tym varadero nie czuje sie pewnie itd?

Sorry - starosty

:wink:
ks-rider

Powrót do Egzamin na prawo jazdy