Prostopadłe tyłem - WORD Gdańsk

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prostopadłe tyłem - WORD Gdańsk

Postprzez iamthesun » czwartek 09 czerwca 2005, 10:25

Powiedzcie mi jak się ustawić do tego manewru w osrodku w Gdansku? :( Ja ustawilam sie za blisko linii ograniczajacej i 2 razy ja przektoczylam. Tam chyba w ogole ten plac jest inny niz wszystkie. Ile od tej linii sie ustawic zeby przy skrecaniu jej nie przekroczyc przednimi kolami? Moze ktos zna plan tego placu i mi pomoze. :roll:
iamthesun

Postprzez Luna » czwartek 09 czerwca 2005, 21:16

Hej! Ja do tego manewru ustawiam się w ten sposób by żółtą linię do skośnego mieć mniej więcej pod swoim fotelem. Zawsze tak 'na oko' sprawdzałam ile mi tam wolnego miejsca zostało od białej lini i manewr wychodził a dwa razy miałam okazję go robić w Gdyni na egz :) Nie wydaje mi się by placyk w WORD w Gdańsku był inny od pzostałych, może po prostu przy ćwiczeniu tego manewru nie zwracałaś uwagi że koło ci najeżdżało na linię, a egzaminator na egzamie to wyłapał. Życze powodzenia następnym razem :D :D
Luna

Postprzez msvox » czwartek 09 czerwca 2005, 22:11

ustaw sie prawymi kołami na linii rozdzielającej pasy ruchu(tej białej). nie ma mozliwosci zeby najechac na linie! jedyne co, to trzeba podczas jazdy do tylu caly czas jechac tymi kolami po linii (białej). to wszystko
msvox

Postprzez patrycja1804 » niedziela 14 sierpnia 2005, 22:41

Ja mialam na egzaminie w Gdanskim WORDzie prostopadle tylem i ustawilam sie tak, ze mialam zolta linie na srodku kierownicy(tak mniej wiecej)-1 metr od bialej linii. Jadac tylem 1 tyczka zniknela mi z pola widzenia, bo ukryla sie w luce gdzie jest zawieszony pas skrecilam w prawo na maxa i pozniej wyprostowanie kol i juz :) Zostalo zaliczone.
Rozpoczęcie kursu: 2.04.2005
Zakończenie kursu: 6.07.2005
Egzamin:2.08.2005 ->ZDANY za 1 razem :)
Odbior: 17.08.2005 :)
patrycja1804

Powrót do Egzamin na prawo jazdy