6 raz nie zdałęm.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

6 raz nie zdałęm.

Postprzez juzef » piątek 25 maja 2012, 22:07

Hej.
mam 2 pytania:
Czy jak 6 razy nie zdam egzaminu praktycznego na kategorie b to musze wykupić dodatkowe godziny w ośrodku szkoleniowym?
jak moge się zapisać 6 raz na prawo jazdy gdyż wcześniej, czyli tego dnia kiedy zdawałam na kat b (chodzi mi egzamin praktyczny) kasa była już zamknięta i nie zdążyłam wpłacić kasy na drugi termin. I moje pytanie brzmi: czy moge zapisać się na egzamin np: telefonicznie a kase przelać na konto word-a?
A tu link do mojego ośrodka egzaminacyjnego: http://word.slupsk.pl/

z góry dziękuje za odpowiedź.
juzef

Re: 6 raz nie zdałęm.

Postprzez jpl » sobota 26 maja 2012, 05:22

Po każdych 3 niezdanych egzaminach musisz dokupić godziny. Co do reszty, sprawdź na stronie ośrodka.
jpl

Postprzez adalberthus » niedziela 27 maja 2012, 05:10

Po każdych trzech niezdanych egzaminach, nie dokupujemy jazd dodatkowych, tylko musimy przejść kurs w ilości conajmiej 5 godzin, zakończony egzaminem wewnętrznym. Po otrzymaniu zaświadczenia o ukończeniu kursu idziemy z nim do WORD i dopiero zapisujemy sie na egzamin. O ile w ciągu tego czasu nie minęło pół roku. Bo jeżeli minęło, to musisz zaliczyć tyeż egzamin z teorii.
Ale powinieneś to znaleźć w faq, ponieważ już było to opisywane, nawet przeze mnie.
POWODZENIA. i zmień instruktora.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez jpl » niedziela 27 maja 2012, 05:41

adalberthus napisał(a):Po każdych trzech niezdanych egzaminach, nie dokupujemy jazd dodatkowych, tylko musimy przejść kurs w ilości conajmiej 5 godzin, zakończony egzaminem wewnętrznym.

To właśnie miałem na myśli, dobrze, że doprecyzowałeś. :wink:
jpl

Postprzez InWORD » niedziela 27 maja 2012, 18:18

Wystarczy dokupić 5 godzin jazd i tyle. A jak masz spoko szkołę jazdy to wystarczy, że ich poprosisz, a oni wyślą zaświadczenie, że wyjeździłeś te dodatkowe godziny i można ustalać egzamin.
InWORD

Postprzez Cyberix » poniedziałek 28 maja 2012, 11:38

Faktycznie niesamowity biznes. Zapłacić za 5 godzin, nie wyjeździć ich a potem biadolić, że się znowu nie zdało. Genialny pomysł.
Cyberix

Postprzez Bonooo » poniedziałek 28 maja 2012, 12:06

Dokładnie, szczególnie po 6 nieudanych próbach - może warto kupić nawet więcej niż 5 godzin, zmienić instruktora itp.
Bonooo

Postprzez InWORD » poniedziałek 28 maja 2012, 13:01

Jak się ktoś nie nauczył przez te dziesiąt godzin wcześniej to mu 5 dodatkowych nic nie pomoże, ewentualnie można 1 dokupić przed samym egzaminem. Takie jest moje zdanie. Z resztą 1 godzina dodatkowa kosztuje 40zł więc to kupa kasy.
InWORD

Postprzez adalberthus » poniedziałek 28 maja 2012, 18:07

Moim zdaniem problem polega nie na prowadzeniu samochodu, ale na nauczeniu się teorii z krążka z testami. Bo każdy na wiadomości teoretyczne kładzie lachę. " przecież ja przepisy znam. Robię zero na testach". Jak wyglądają wykłady w 90% szkół wiemy. Krążek do łapy i......ćwicz.
adalberthus

Postprzez AlphaBravoCharlie » wtorek 29 maja 2012, 20:29

Cyberix napisał(a):Faktycznie niesamowity biznes. Zapłacić za 5 godzin, nie wyjeździć ich a potem biadolić, że się znowu nie zdało. Genialny pomysł.

To nie tak wygląda. Czas oczekiwania na egzamin może wynosić nawet miesiąc, więc po prostu warto szybciej się zapisać, a w czasie oczekiwania na egzamin wyjeździć te 5 godzin i zdać egzamin wewnętrzny.
AlphaBravoCharlie

Postprzez Asilma » czwartek 31 maja 2012, 14:48

InWORD napisał(a):Jak się ktoś nie nauczył przez te dziesiąt godzin wcześniej to mu 5 dodatkowych nic nie pomoże, ewentualnie można 1 dokupić przed samym egzaminem. Takie jest moje zdanie. Z resztą 1 godzina dodatkowa kosztuje 40zł więc to kupa kasy.

Idąc Twoim tokiem rozumowania to taki ktoś niech nie wsiada do samochodu nawet jako pasażer bo "Jak się ktoś nie nauczył przez te dziesiąt godzin wcześniej to mu 5 dodatkowych nic nie pomoże"...Bez sensu. Jak mu nie pomogło 10 to ma wziąć 1? A niech wykupi kolejne 10 albo cały nowy kurs u i nnego instruktora...Ale pewnie, zazwyczaj instruktorzy wypisują od razu zaświadczenie o tych 5 i można się zapisywac , po co tracić czas.
Asilma

Postprzez megalomania » niedziela 10 czerwca 2012, 16:42

W moim przypadku po 3 egzaminie bez powodzenia - (tak samo jest po każdym po 6, po 9, itd.itd...poszłam do swojej szkoły od razu po egzaminie, zapłacilam za ten 'kurs' 300 zł (5h), wypisano mi zaświadczenie, podpisałam co trzeba, w szkole rozpisano mi te godziny.Dodatkowo wzięłam sobie 2h, tak dla pewności. Efekt? Zdałam.
Zawsze przed egzaminem, brałam sobie od 3 do 4 godzin jazdy, dla przypomnienia :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 czerwca 2012, 10:45 przez megalomania, łącznie zmieniany 2 razy
16.02.2012r - zdany egzamin teoretyczny (kat.B) - 1 podejście
21.05.2012r - zdany egzamin praktyczny (kat.B) - 4 podejście!
WORD Warszawa / Odlewnicza
megalomania

Postprzez jpl » poniedziałek 11 czerwca 2012, 00:58

Wiesz, przysłowiowe pół biedy, jeśli ktoś wyjeździ te godziny. Gorzej, jeśli między wystawieniem oświadczenia a rozpoczęciem tych dodatkowych jazd o sprawie dowiedzą się odpowiednie organy...
jpl

Postprzez adalberthus » poniedziałek 11 czerwca 2012, 01:27

Megalomania. Nie opisuj tak dogłębnie, bo nawet jak masz prawo jazdy w ręku, to jak tzw. czynniki dojdą do tego, to Ci to prawko z reki zabiorą. W LOK-u w Toruniu był to m.in. przyczynek do zamknięcia szkoły ( jest to poświadczenie nieprawdy na dokumencie ) i ludzie mający w reku prawko na C i wykonujący pracę, musieli pooddawać i zaczynać kursy od nowa.
Nadmieniam, ze inne sankcje tez były, bo sprawa była prokuratorska.
( Nie idźcie tą drogą......jak mawiał do Dorna i Saby prezydent Kwaśniewski)
adalberthus

Postprzez szerszon » poniedziałek 11 czerwca 2012, 07:08

InWORD napisał(a): Z resztą 1 godzina dodatkowa kosztuje 40zł więc to kupa kasy.
Poczekam zapłacenia przez Ciebie ubezpieczenia i pierwszej stłuczki..., co tam-pierwszego tankowania.
Kupa kasy...turlam sie ze smiechu...za nabywanie umiejetności , aby sobie i komus kłopotu nie narobić
szerszon

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy