Utrata prawa jazdy a ponowny egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Utrata prawa jazdy a ponowny egzamin

Postprzez Kejcik » wtorek 10 kwietnia 2012, 13:51

Hej,

mam pytanie dotyczące utraty prawka za punkty i ponowy egzamin.

Chłopak dostał taki papierek, że ma 28 pkt. Dzwoniłam do Starostwa i tam mi powiedzieli, ze anulują mu prawko i musi się do nich zgłosić z tym druczkiem co dostał, stamtąd skierują go na badania psychologiczne i jak przejdzie to pozytywnie, to dostanie skierowanie na ponowny egzamin teoretyczny i praktyczny do WORDu.

Moje pytania:
1. Jaki czas oczekiwania jest na to badanie u psychologa?
2. Jaki jest czas oczekiwania na egzamin w WORDzie w takim przypadku?

Dziękuję za odpowiedzi :)
Kejcik

Re: Utrata prawa jazdy a ponowny egzamin

Postprzez ella » wtorek 10 kwietnia 2012, 20:04

Kejcik napisał(a): Jaki czas oczekiwania jest na to badanie u psychologa?
u jednego jeden dzień a u drugiego miesiąc. Zadzwoń popytaj.

Przypadek się nie liczy, czekasz tyle co inni. Dzwoń i pytaj.
ella
Moderator

Postprzez mis123 » wtorek 10 kwietnia 2012, 22:26

Kejcik napisał(a):Hej,

Z tego co się orientuję to w skierowaniu po punktach jest określony termin ważności skierowania i w tym czasie WORD musi Ci dać termin, najczęściej 30 dni.
mis123

Postprzez Minor » środa 11 kwietnia 2012, 16:06

Czyli norma, bo zgodnie z rozporządzeniem WORD musi wyznaczać egzaminy w terminie do 30 dni. Ale jak z tym bywa, to już niektórzy mieli okazje się przekonać.

Ja akurat zdawałem tak że wszystkie terminy miałem 2,5 tyg. od zapisania. Przy czym raz proponowano mi za 2 dni bo wolne akurat. I raz o 3 dni przesunąłem do tyłu bo mi nie pasowało.
Ale o termin trzeba zapytać, to się zmienia... Zależy od pory, od dnia, od fazy księżyca... co ciekawe zauważyłem że nawet od okienka, w którym się wyznaczałem;):P
Minor

Postprzez adacho75 » środa 11 kwietnia 2012, 17:06

Witam, kolejnosc praktyczna, przekroczona liczba punktow , prawo jazdy w kieszeni , przychodzi jedno pismo od komendanta policji informujace ze wszczęto postepowanie z uwagi na przekroczenie liczby pkt, nastepne pismo od komendy policji informujace o skierowaniu na badania psychologiczne, kolejne pismo z wydzialu komunikacji z he he prosba o oddanie dokumentu,(na przechowanie )i wydaja skierowanie na badanie psychologiczne i na egzaminy sprawdzajace kwalifikacje.Przekroczylem 06.02.2012 mój limit, jezdzilem do czasu az urzad wezwal do oddania na przechowanie,oddalem 13.03.2012, biurokracja tyle trwala.ustalilem ze moge wykonac badanie psychologiczne zanim oddam prawko ,to i jak bylem mobilny to zrobilem badania, czas na sprawdzenie kwalifikacji 2 mies.
Powodzenia
adacho75

Powrót do Egzamin na prawo jazdy