Ważność badania lekarskiego gdy ostatni egzamin był rok temu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ważność badania lekarskiego gdy ostatni egzamin był rok temu

Postprzez roza121 » czwartek 01 grudnia 2011, 23:26

Wiatm,
Mam pytanie dotyczącego badania lekarskiego oraz przesyłania dokumentów z starostwa do innego wordu.

Sytuacja wyglada, że ostatni raz egzamin miałam rok temu, teraz chciałabym ponownie przystąpić tyle że w innej miejscowości.
Słyszałam, że badania lekarskie ważne sa przez 6miesięcy. Jak to wygląda w rzeczywistości?
Gdy będę chciała aby przesłano mi dokumenty z starostwa do wordu w innym mieście, co następnie należz zrobić? Donieść do wordu badania lekarskie? I czy wtedy można się zapisać na egzamin.
I czy ktoś się orientuje ile idą takie dokumenty z starostwa do wordu w innym miescie a ile ida w tym samym gdzie miesci sie i starostwo i word?
roza121

Re: Ważność badania lekarskiego gdy ostatni egzamin był rok

Postprzez Borys_q » piątek 02 grudnia 2011, 19:43

że badania lekarskie ważne sa przez 6miesięcy

Badania są ważne tak długo, na jaki okres wystawił lekarz, mogą być na jakiś czas mogą być bezterminowe.

Generalnie lepszym miejscem do takich pytań jest starostwo/WK. Co do czasu to pewnie parę dni plus czas przesyłki a poczta jak wiesz może cuda robić. Kiedyś kursantka mnie zdziwiła jak mi powiedziała, że ona porostu dokumenty dostała do reki, bodajże w Chojnicach ale tego nie jestem pewien
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez nyku » piątek 02 grudnia 2011, 20:15

Idziesz do wordu i tam gdzie się zapisywałaś na egzamin, mówisz, że chcesz przesłać papiery do innego ośrodka egzaminacyjnego. Wypisujesz formularz, podajesz word do którego chcesz przenieść papiery i word ci je tam wysyła. Termin to ok. tygodnia, tak mówiła pani w okienku, ale najlepiej zadzwoń do wordu zanim pojedziesz się zapisać aby upewnić się czy na pewno doszły.
"Im dłużej jeżdżę, tym mam większą świadomość, jak wiele jeszcze muszę się nauczyć, aby być dobrym i bezpiecznym kierowcą"

KAT B - 29.07.2009
KAT C - 04.08.2011
nyku

Postprzez Borys_q » piątek 02 grudnia 2011, 20:22

Po roku to już chyba (niestety nigdy nie pamiętam dokładnie) są odesłane do WK/starostwa.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ella » piątek 02 grudnia 2011, 21:57

Dokładnie tak jak piszesz Borys_q, po roku.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy