Egzamin prawo jazdy w deszczu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin prawo jazdy w deszczu

Postprzez atenawrc » czwartek 01 grudnia 2011, 22:20

W poniedziałek mam egzamin, na moje nieszczęście ma być deszczowo.
Na kursie ani razu nie jechałam w deszczu poza tym jak już wsiadałam do auta to wszystko było zazwyczaj powłączane.
I teraz mam pytanie, jeśli wsiądę do auta szyby będą zaparowane co mam powłączać, dołączam obrazek. Prosiłabym o opisanie które pokrętła na którą pozycje przekręcić

z góry dziękuję
Załączniki
auto.jpg
auto.jpg (172.13 KiB) Przeglądane 1888 razy
atenawrc

Re: Egzamin prawo jazdy w deszczu

Postprzez Elfik » czwartek 01 grudnia 2011, 23:48

Pokrętło numer 1 taka pozycja jak teraz
Pokrętło numer 2 ustaw na ciepłe powietrze czyli na czerwone kreseczki (z tym bedziesz musiała zobaczyć i regulować w trakcie jazdy jeśli będzie np. za gorąco)
Pokrętło numer 3 taka pozycja jak teraz

No i jeszcze dodatkowo wycieraczki dochodzą :spoko:

Szerokiej drogi !
Elfik

Postprzez b0r3k » piątek 02 grudnia 2011, 02:22

Nie zapomnij o ogrzewaniu tylnej szyby, to ten przycisk obok AC, prostokąt z "falami".
Kurs: Łódź K.Kołodziejczak
05.10.2011-2.11.2011

WORD Łódź, Smutna 28
15.11.2011 Teoria: Zaliczona Praktyka: Niezaliczona
28.11.2011 Praktyka: Zaliczona

WK Łódź
30.11.2011 Przyjęto wniosek
07.12.2011 Odebrane =)
b0r3k

Postprzez lith » piątek 02 grudnia 2011, 02:47

To srodkowe pokrętło wygląda na jakieś podwójne takie i chyba patrząc po tym zerze wyrysowanym można tez obkręcając sam środek tego pokrętełka ustawić coś innego niż 0 i uruchomić nadmuch (tak obstawiam po fotce, bo nie miałem do czynienia nigdy z takim pokrętełkiem) Wypadałoby to zrobić, na jak mocno nastawić? Zależy. Jak zaparowane to można na maxa, potem można zmniejszyć jak niepotrzebne.

I teraz poziom hard. Jak masz klimę, tak jak tu to odpalasz klimę (AC), dajesz 3. pokrętełko na dół (obieg wewnętrzny), nie musisz wyłączać ogrzewania, wręcz przeciwnie, zimko przecież jest :P, zapuszczasz wentylator na full (chyba środkowa część 2 pokrętełka) i obserwujesz jak łądnie para znika, a powietrze się osusza.
Jak nie ma klimy, a powietrze w środku jest strasznie wilgotne i walka z para idzie ciężko to dobry wyjście może tez być lekkie uchylenie okna i wymiana powietrza... oczywiście przy wilgotnym powietrzu na zewnątrz idealnie nie będzie, ale jak się na za mocno nachuchane w autku to będzie lepiej po takim zabiegu.
lith

Postprzez mk61 » piątek 02 grudnia 2011, 04:29

Pokrętło nr. 1 na pozycję obok, czyli szyba + nogi. Buty zbierają wilgoć i niewiele Ci poprawi nadmuch szyby, skoro wilgoć i tak będzie szła od butów w górę.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Egzamin na prawo jazdy