Zdawalność egzaminu na kat D

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zdawalność egzaminu na kat D

Postprzez sylwester3333 » wtorek 13 września 2011, 18:31

Mam zamiar się zapisać na prawo jazdy na kategorie D ,interesuje mnie jaka jest zdawalność w Łodzi na tą kategorie ,może ktoś się wypowie jak taki egzamin wygląda ,za którym razem się średnio zdaje i czy egzaminatorzy są bardzo dociekliwi,poprostu interesuje mnie jak to wszystko wygląda ,bo niechciałbym ,żeby wyszło tak ,że wydam kase na marne bo nie będe mógł zdać egzaminu ,a może miał już ktoś taki przypadek ,że wydał kase i później nie mógł zdać egzaminu ,może się wypowiecie również za którym razem wam się udało zdać ,zaznaczam ,że posiadam prawo jazdy kat c+e ,czy to może coś ułatwi zdanie egzaminu .Bardzo dziękuję za odpowiedzi
sylwester3333

Re: Zdawalność egzaminu na kat D

Postprzez Borys68 » wtorek 13 września 2011, 19:43

Dogrzebałem sie tylko czegos takiego:
http://www.e-redakcja.net/file/get/hash/922bc34
Łódź sie nie ujawnia :(, ale jeśli gdzieś się dogrzebiesz danych, to będziesz miał punkt odniesienia.

Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez dylek » wtorek 13 września 2011, 20:31

Co do Łodzi, to nie mam informacji, ale w ramach uzupełnienia tego co wkleił Borys68 mogę dołożyć TABELKA z Lublina, gdzie masz rozdzieloną zdawalność na plac i miasto. Może pomoże w wyrobieniu sobie ogólnego poglądu na sprawę ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez mk61 » wtorek 13 września 2011, 23:11

Same literki w niczym nie pomogą, jeśli egzaminowany dupa. Skoro masz CE, to albo "jakieś tam" predyspozycje do tego masz, albo uprawnienia masz z przypadku. Egzamin na D nie różni się wiele od egzaminu na C. Warto jednak by było opanować płynną jazdę (w ciężarówce palety raczej nie będą narzekać na komfort - w autobusie jednak ludzie bywają wybredni).
I tak szczerze... Brednie o "zdawalności" może i są dobre dla siusiumajtków, którym ciężko opanować zwykły samochód osobowy, jednak dla wyższych kategorii lepiej zająć się sobą i swoim wyszkoleniem, a jeśli to będzie w jakichś granicach różnie rozumianej "dobrej jazdy", to egzaminatorem już nie ma co się przejmować.

Powyższe znam z autopsji i z każdą kategorią przekonuję się, że im wyższa kategoria, tym lżejsza "presja" egzaminatora, jednak również większa determinacja i chęć dojścia do perfekcji (jakkolwiek to rozumieć).
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez marcinwakelko » środa 21 września 2011, 18:08

Dla świeżo upieczonych kierowców z kategoriami C, C1+E, C i C+E oraz D1, D1+E, D i D+E proponuję testy kwalifikacja wstępna:

http://abc-szkolenia.eu/testy-kwalifikacja-wstepna/

Jest to niezbędny dokument do normalnej pracy. Ma on ważność piecu lat i pozwala przewozić towary oraz osoby.
marcinwakelko

Postprzez sylwester3333 » niedziela 25 września 2011, 16:08

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie ,a może ,ktoś z łodzi wypowiedziałby się na ten temat.pozdrawiam
sylwester3333

Postprzez Soundgw » niedziela 25 września 2011, 22:31

Zdawalność jest pewnie większa niż na kategorie B,prawko na k.d to sama przyjemność jazdy,zdałem za 2 razem,póżniej kwalifikacja wstępna-łatwa i przyjemna:) nie ma sensu patrzeć jaka jest zdawalność bo w koncu i tak się zda.
Soundgw

Postprzez sylwester3333 » niedziela 23 października 2011, 13:21

Witam mam jeszcze takie pytanie bo mam prawo jazdy kategorii c+e oraz dawniejszy kurs przewóz rzeczy i czy teraz jak zdam prawo jazdy na kat D to którą kwalifikacje wstępną musze robić ta co ma 140 godzin czy uzupełniającą co ma 35 godzin z góry dziękuje za odpowiedź.........
sylwester3333

Postprzez mk61 » niedziela 23 października 2011, 14:27

Jeśli masz 21-23 lata, to kwalifikację wstępną pełną, czyli 280h. Jeśli masz powyżej 23 lat, to kwalifikację wstępną przyspieszoną, 140 godzinną.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez marcinwakelko » wtorek 13 grudnia 2011, 11:26

Dla początkujących.

Szkolenia kierowców zawodowych w zakresie obsługi tachografu analogowego i cyfrowego w Warszawie polecam w szkole ABC z ulicy Modlińskiego

Koszt to tylko 300 złotych. Czas trwania pół dnia.

Więcej info:

http://abc-szkolenia.eu/uslugi/inne-szk ... wego-.html
marcinwakelko

Powrót do Egzamin na prawo jazdy