klapa na egzaminie na próbnych ok

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

klapa na egzaminie na próbnych ok

Postprzez krystianh2o » piątek 29 lipca 2011, 13:33

Dziś miałem egzamin po raz drugi w Gdyńskim Pord
Oblałem drugi raz na placu cofając do tyłu przy łuku byłem za mocno przy lewej ale nie dotknąłem słupka ani Lini po prostu byłem za blisko gdzie dalej cofając do tyłu i tak by się nie dało nic zrobić, to kazał mi egzaminator powtórzyć, i zrobiłem drugi raz taką samą gafę :(
Na próbnych jazdach z instruktorem mi wychodzi za każdym razem, a na egzaminie za cholerę nie i koniec :(
Nawet powiedziałem dzisiaj egzaminatorowi ze znów to samo, ze na próbnych ok a na egzaminie klapa, to pytał się kiedy jeździłem z instruktorem ostatnio to mu mowie ze wczoraj i za każdym razem było ok na próbnych.
Ostatnio zmieniony piątek 29 lipca 2011, 13:47 przez krystianh2o, łącznie zmieniany 1 raz
krystianh2o

Re: klapa na egzaminie na prbnych ok

Postprzez michooo » piątek 29 lipca 2011, 13:38

A jakie jest pytanie?
michooo

Re: klapa na egzaminie na prbnych ok

Postprzez kuba.roz@vp.pl » piątek 29 lipca 2011, 13:47

I ty wychodzi właśnie uczenie Litanii do pokonania łuku egzaminacyjnego.......Ludzie, jak się nie nauczycie jeździć na "czuja", a nie liczyć słupki i obroty kierownicą w odpowiednim momencie, to dalej tak będzie.......
Nauczyłeś się na swoim placu manewrowym na patent, a łuk w WORD jest delikatnie inny, albo słupki stoją 10 centymetrów dalej, i ten wspaniały patent nie działa.......
19.05.11 - rozpoczęcie kursu
06.07.11 - Pierwsza jazda "L"-ką
31.08.11 - teoria (+) praktyka (+) kat.B
14.09.11 - prawko w kieszeni :)
15.05.12 - teoria (+) praktyka (+) kat.A
31.05.12 - prawko w kieszeni :)
kuba.roz@vp.pl

Re: klapa na egzaminie na próbnych ok

Postprzez krystianh2o » piątek 29 lipca 2011, 13:49

Mam problem i co z tym zrobić :(
Jazda po miesicie jest ok na próbnych ale na egzaminie nie mogę wyjechać na miasto bo na placu oblewam :(
krystianh2o

Postprzez kuba.roz@vp.pl » piątek 29 lipca 2011, 14:10

Jakim sposobem pokonujesz łuk, że wylatujesz z niego...... Nie widzisz pachołków, czy lusterka ci egzaminator odkręcił.........xD
19.05.11 - rozpoczęcie kursu
06.07.11 - Pierwsza jazda "L"-ką
31.08.11 - teoria (+) praktyka (+) kat.B
14.09.11 - prawko w kieszeni :)
15.05.12 - teoria (+) praktyka (+) kat.A
31.05.12 - prawko w kieszeni :)
kuba.roz@vp.pl

Postprzez michooo » piątek 29 lipca 2011, 14:46

Uwaga, trzymaj się mocno, powiem coś ważnego.

Jedyna sensowna metoda: naucz się dobrze jeździć po łuku

Jak coś umiesz, to niezależnie od sytuacji i stresu potrafisz to zrobić.

Nie na sposoby, nie na farta, tylko patrząc za siebie i w lusterka. Być może trzeba będzie dokupić parę godzin, ale lepsze to niż oblewanie kolejnych podejść. ;)
michooo

Postprzez rogal » sobota 30 lipca 2011, 23:15

Jak Cię uczyli?
Ja też mam swój patent ,na którym za każdym razem łuk mi wychodził ;)
Nie się co przyzwyczajać do placu w OSK ,jak ktoś wyżej już pisał każdy jest inny.

Mnie uczono tak:
1 słupek przy cofaniu ( gdy będzie na wysokości lusterka) JEDEN OBRÓT KIEROWNICY
Następnie szukamy w lusterku linii żeby nie zawalić , gdy już wyprostujemy autko obserwujemy tor jazdy przez tylną szybę żeby nie mieli się do czego przyczepić ;)
http://pjwroclaw.ugu.pl/ - Pomoc młodego kierowcy dla kursantów ;)
To co pamiętam,zamieszczam na stronie. Staram się jakoś pomóc ;)
rogal

Postprzez michooo » niedziela 31 lipca 2011, 02:04

@rogal:

Tu masz fajny temat: Łuk - ogromny problem
Mógłbyś dorzucić swój patent, ale niestety zamknęli go moderatorzy.

80 stron bezużytecznych i nieskutecznych "sposobów" na pokonanie łuku. Jakby choć 1 był skuteczny, wątek nie urósłby do 80 zakładek. Ale na pewno Twój patent działa zawsze i wszędzie, nawet jak pachołki są przesunięte. I na bank wjeżdżając do własnego garażu też ustawiasz sobie słupki żeby wiedzieć kiedy koła skręcić.

Bardziej pomógłbyś kursantom nie pisząc takich pierdół, a zachęcając żeby trenowali więcej i nauczyli się jeździć, a nie powtarzać schemat.
michooo

Postprzez ks-rider » niedziela 31 lipca 2011, 11:07

krystianh2o napisał(a):Mam problem i co z tym zrobić

Masz dwa wyjscia albo sie tego nauczyc na dodatkowych lekcjach albo n aegzaminie podchodzac po raz kolejny, Twojej inteligencji pozostawiam przekalkulowanie, co bedzie taniej ?

rogal napisał(a):Jak Cię uczyli?
1. Ja też mam swój patent ,na którym za każdym razem łuk mi wychodził ;)
2. Nie się co przyzwyczajać do placu w OSK ,jak ktoś wyżej już pisał każdy jest inny.

1. A jak w realu luk bedzie inny, to dzwonimy po kierowce taxi ktory przyjedzie i wykona manewr :mrgreen:

2. Taaaaaaaa, a jak wsiadziesz do innego auta to patrz punkt pierwszy ! :mrgreen:

normalnie ZENADA

Autorowi proponuje zajecie miejsca na prawym poldupku ( daje wieksza mozliwosc obrocenia sie do tylu ) i obserwacje toru jazdy patrzac przez tylna szybe oraz lusterka zewnetrzne.

:wink:
ks-rider

Powrót do Egzamin na prawo jazdy