Pytanie.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie.

Postprzez abubyk » wtorek 26 lipca 2011, 11:43

Witam wszystkich i z góry przepraszam jeśli źle ulokowałem temat na forum.

Mam pytanie, żeby wyjaśnić jak najprościej to o co mi chodzi przedstawię całą sytuacje :

W 2009 roku zacząłem uczęszczać do ośrodku szkolnego kierowcy, mniej więcej w 2010 skończyłem wszystkie jazdy, wiem, że zajęło mi to trochę czasu ale jednak, gdy już miałem zawieść wszystkie papiery na egzamin wraz z instruktorem nagle okazało się, że nie doniosłem badań okulistycznych do pielęgniarki, zrobiłem je w miarę szybko i co się okazuje, że pani doktor już nie pracuje w owym ośrodku i muszę jej szukać na własną rękę po pieczątkę czy coś co miała mi wystawić. Znalazłem ją na początku tego roku (nie powiem, żebym szukał dzień w dzień, po prostu zajmowałem się szkołą) okazało się, że pani doktor jest na macierzyńskim. W końcu znalazłem ją, dodzwoniłem się do niej a ona stwierdziła, że nie wystawi mi tego bo już tam nie pracuje a badania są aktualne w terminie bodajże 2 tygodni. I jednocześnie cały kurs muszę robić od nowa i oczywiście muszę ponieść jeszcze raz cały wydatek.

Czy to możliwe? Czy mogę zrobić cokolwiek, żeby uniknąć płacenia całej tej kwoty jeszcze raz pomijając już 30 godzin jazd oraz 30 godzin wykładów.

Pomocy!
abubyk

Re: Pytanie.

Postprzez domis91 » wtorek 26 lipca 2011, 11:59

Według mnie to powinienes zrobic tylko nowe badania lekarskie ale najlepiej dowiedz sie u instruktora badz w WORD-zie
domis91

Postprzez abubyk » wtorek 26 lipca 2011, 12:13

Czym jest WORD?

Dzwoniłem do OSK na początku roku i stwierdziłem, że chce nowe badania u nowego lekarza stwierdzili, że takie coś jest nie możliwe i muszę nowe badania zrobić nie wiem czy oni wszyscy bawią się ze mną czy po taka farsa jest możliwa.
abubyk

Postprzez michooo » wtorek 26 lipca 2011, 12:40

word to wojewódzki ośrodek ruchu drogowego - tam się zdaje egzamin :D

chce nowe badania u nowego lekarza stwierdzili, że takie coś jest nie możliwe i muszę nowe badania zrobić

To w końcu jest możliwe czy nie jest?

Nie pamiętam dokładnie czy na papierku od lekarza jest jakiś podpis osk ale chyba raczej nie. Badania można zrobić u byle jakiego lekarza, ważne żeby zanieść komplet dokumentów do wordu: bodajże oświadczenie lekarza + zdjęcie + dokumenty z osk. Zatem wydaje mi się, że kurs powinien być rzeczą niezależną - ale powtarzam, nie pamiętam dokładnie jak to u mnie było więc lepiej dowiedz się u źródła.
michooo

Postprzez abubyk » wtorek 26 lipca 2011, 14:27

Miałem napisać, że "muszę zrobić kurs od nowa" jutro zamierzam jechać do mojego OSK
abubyk

Postprzez qwer0 » wtorek 26 lipca 2011, 15:26

Kurs od nowa, albo nagle odnalezc orzeczenie lekarskie z data sprzed rozpoczecia kursu :P
Bo zapewne o to chodzi, OSK nie chce wypisac kwitka o ukonczeniu szkolenia, bo nie mozna przystapic do kursu bez badan.
Do zapisania sie na egzamin mozesz juz miec badania "nowsze", nawet z wczoraj.

Jedz do OSK i sie dogadaj, bo oni bez winy nie sa - przyjeli Cie na szkolenie (czyt. wzieli kase) bez wymaganych dokumentow.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez dede » wtorek 26 lipca 2011, 17:57

Z tym nowym kursem to paranoja jakaś ;/
Bo jeśli OSK Ci pozwolił na wyjeżdżenie wszystkich jazd bez zaświadczenia lekarskiego to coś jest nie tak. Ciekawe co by zrobili,gdyby w trakcie jazd coś się stało i okazało się,że nie masz badań?

Żadnych nowych kursów! Znajdź po prostu lekarza, który wystawi Ci zaświadczenie z datą wsteczną...przy czym fakt, że od 2009 trochę minęło, ale pewno znajdzie się lekarza za odpowiednią opłatą...albo pytaj znajomych czy nie mają lekarza w rodzinie:)

powodzenia!
B 29.09.2009
A 11.07.2011 :D
dede

Powrót do Egzamin na prawo jazdy