Prawo Jazdy na Słowacji

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo Jazdy na Słowacji

Postprzez sebson » piątek 06 maja 2011, 10:38

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem ciekaw, jak wygląda zdawanie prawa jazdy na Słowacji i ewentualne zamienienie go na polskie. Zależy mi bardzo na krótkim czasie zdobycia prawa jazdy, więc na kochaną Polskę nie mam co liczyć. Szukałem odpowiedzi u wujka google ale żadnych konkretów.Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
sebson

Re: Prawo Jazdy na Słowacji

Postprzez Candy121 » wtorek 10 maja 2011, 17:28

witam z tego co wiem to musisz byc chyba zameldowany :D tam zeby przystapic do kursu ale nie jestem pewny tak mi tylko kolega powiedział
Candy121

Postprzez ks-rider » wtorek 10 maja 2011, 19:42

186 dni meldunku. Pytanie tylko czy ichnie przepisy przewiduja zdawanie w innam jezyku ? Wirec mozesz miec problem. Przepisywac nie trzeba - unia jest !

:wink:
ks-rider

Postprzez sebson » piątek 13 maja 2011, 19:05

Ok, dziękuje za odpowiedzi :) Więc pozostaje chyba droga lecz szybka Ukraina z tego co słyszałem :)
sebson

Postprzez ks-rider » piątek 13 maja 2011, 19:46

sebson napisał(a):Ok, dziękuje za odpowiedzi :) Więc pozostaje chyba droga lecz szybka Ukraina z tego co słyszałem :)

He, he, peeeeewnie, nastaw sie juz psychicznie, ze bedziesz krowa dojna :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez lith » sobota 14 maja 2011, 12:07

ja chyba nie ogarniam. tak ci zależy na szybkim załatwieniu prawka, a od 6go do 13 nie zrobiłeś nic? nie rób sobie jaj. jak byś się spiął to byś już był po teorii w trakcie jazd. Pewnie większość osób, która była na tym samym etapie 6 maja zanim Ty 'się rozejrzysz' i coś wykombinujesz to już dawno będzie miała prawka w garści bez żadnych kombinacji.
lith

Postprzez dylek » sobota 14 maja 2011, 15:01

lith napisał(a):ja chyba nie ogarniam. tak ci zależy na szybkim załatwieniu prawka, a od 6go do 13 nie zrobiłeś nic? nie rób sobie jaj. jak byś się spiął to byś już był po teorii w trakcie jazd. Pewnie większość osób, która była na tym samym etapie 6 maja zanim Ty 'się rozejrzysz' i coś wykombinujesz to już dawno będzie miała prawka w garści bez żadnych kombinacji.

lith - no widać, że nie ogarniasz ;)
Co to za szpan zrobić jak wszyscy.
Lepiej zabłysnąć ;)
Odczekać pół roku meldunku, gdy w PL całość w połowie tego czasu można zrobić.
Zapłacić łapówek więcej niż kosztu całego kursu w PL.
Zrobić ze 2 wycieczki zagraniczne...
by w końcu mienić się przed znajomymi dumnym posiadaczem PJ... Na lewo- tylnymi drzwiami, bo przecież się umie zakombinować - co nie ;). Frajerzy niech się spinają, bo ja za mądry jestem na to, by mnie ktoś do czegoś zmuszał :D
No właśnie tak jest zarąbiście zostać posiadaczem plastiku, a nie kierowcą, bo w tym ferworze załatwiania jakoś na naukę już czasu i chęci zbrakło ;)
I takie "prawie legalne" PJ jest cool - takie normalnie robione to jakieś szare- nijakie takie... a co gorsza trza się uczyć...

tak trudno to ogarnąć ?? :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez rusel » niedziela 15 maja 2011, 17:30

mozesz rozwinac mysl?
rusel

Postprzez Konterfekt » czwartek 19 maja 2011, 00:12

sebson napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. Jestem ciekaw, jak wygląda zdawanie prawa jazdy na Słowacji i ewentualne zamienienie go na polskie. Zależy mi bardzo na krótkim czasie zdobycia prawa jazdy, więc na kochaną Polskę nie mam co liczyć. Szukałem odpowiedzi u wujka google ale żadnych konkretów.Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Mam mieszane uczucia co do takich praktyk, nie popieram ich i nie będę popierał, egzamin jaki jest w PL każdy widzi, ale wiadomo że jak zdasz to cokolwiek potrafisz, a jak wymieniasz słowackie/ukraińskie na polskie to oznacza tylko tyle że nie byłeś w stanie zdać w PL, wiedziałeś że nie masz szans i poszedłeś na łatwiznę.
Konterfekt

Postprzez szerszon » czwartek 19 maja 2011, 09:02

Legalizacja niemoctwa.
szerszon

Postprzez lith » piątek 20 maja 2011, 11:06

Chociaż z drugiej strony i na Ukrainie , i na Słowacji ludzie jakoś jeżdżą. Nie jest tak, ze jak ktoś nie zda w Polsce to nie umie jeździć i się z całego świata ludzie do Polsku nie zjeżdżają. Jeżeli ktos rzeczywiście zda ten egzamin to mim nie robi gdzie... a jak ktoś woli kombinować zamiast zrobić to normalnie na miejscu to juz nie moja kasa, nie mój problem. Może i do Australii lecieć zdawać.
lith

Postprzez Pravko » środa 25 maja 2011, 16:37

Nie mam co liczyć, mój kolega właśnie zdał na prawko. Po prostu zamiast kombinować poszedł na dobry kurs, a tak zielony był, że na pierwszej lekcji nawet nie umiał włączyć silnika. Egzaminy też mu dobrze poszły. Bo wybrał dobry ośrodek kształcenia i wykupił ekstra godziny jazdy.

Zobaczcie np. na dziesiątki ofert z favore.pl
http://www.favore.pl/cat1214_nauka-jazdy.html

Kursy doszkalające to raptem 30 zł za godzinę, a 10 h z dobrym instruktorem na pewno ułatwi zdanie egzaminu. jak komuś żal 300 czy nawet 500 zł to mu nawet kursy na Ukrainie czy Słowacji nie pomogą.
Pieszy nigdy nie będzie miał szans z samochodem...:-(
Pravko

Postprzez htm-ziajka: doradca » środa 01 czerwca 2011, 12:02

Ucieczka za granice za prawem jazdy może okazać się w rzeczywistości rozwiązaniem:
-bardziej kosztownym
-bardziej czasochłonnym
-bardziej stresującym

Jeżeli już faktycznie ktoś utracił nadzieję na zdanie egazminu w swoim WORDZie może lepiej przenieść się do miasta sąsiedniego?
htm-ziajka: doradca

Postprzez Praw01 » sobota 23 marca 2013, 16:36

Czy jakby się zameldować okresowo w Muszynie to można zdawać egzamin na prawo jazdy kat. B na Słowacji?
Praw01

Postprzez jestemkoksiarzem » sobota 23 marca 2013, 17:43

lith napisał(a):Chociaż z drugiej strony i na Ukrainie , i na Słowacji ludzie jakoś jeżdżą. Nie jest tak, ze jak ktoś nie zda w Polsce to nie umie jeździć. Może i do Australii lecieć zdawać.

Polacy "zdający" prawko na Ukrainie zazwyczaj nawet egzaminatora na oczy nie widzą (ktoś zdaje za nich - łapówka)...
jestemkoksiarzem

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy