Pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie

Postprzez Święty » piątek 04 marca 2011, 18:46

Cześć.
Z racji tego, że to mój pierwszy post, chciałbym powitać forumowiczów.

Na kurs prawa jazdy zapisałem się, najszybciej jak to jest możliwe, tj. 3 miesiące przed osiągnięciem pełnoletności. Kurs przeszedłem w szybkim tempie - skończyłem trzy tygodnie przed urodzinami!
W związku z tym mam pewne obawy co do egzaminu praktycznego.
Czy warto wsiąść po trzech tygodniach przerwy za kółko do egzaminu? Czy lepiej wykupić jazdy na kilka dni przed? Pytam, bo to jednak trochę przerwy. Za kierownicą radzę sobie "rewelacyjnie" jak to instruktor powiedział, ale boję się, że przez te 3 tygodnie wyjdę z wprawy.

Mam też inne pytanie. Czy jak zdam teorię na kat. B to będę musiał też ją zdawać przy podchodzeniu do egzaminu kat. A?

Pozdrawiam.
Święty

Re: Pytanie

Postprzez Przemek211 » piątek 04 marca 2011, 18:51

Możesz zdawać łączony egzamin teoretyczny A+B, jeśli zdasz samo B, będziesz musiał zdawać później tak samo A. Kwestię wykupienia dodatkowych jazd najlepiej ocenisz sam ;)
Przemek211

Postprzez mak244 » piątek 04 marca 2011, 20:51

Jak umiesz jeździć to po co dodatkowe godziny?? To jak z jazda na rowerze albo umiesz, albo nie. Powodzenia na egzaminie
mak244

Postprzez lith » piątek 04 marca 2011, 20:55

To nie jest tak, że po 30h umiesz i już tego nie zapomnisz. Jak masz już trochę przejechane to taka przerwa tydzień czy miesiąc bez samochodu to żaden problem. Ale od razu po kursie jak wszystko na świeżo nieutrwalone to jednak można wyjść z wprawy. Ja bym brał godziny.
lith

Powrót do Egzamin na prawo jazdy