Wykłady??? Hmm a co to takiego?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wykłady??? Hmm a co to takiego?

Postprzez Kowal » sobota 12 czerwca 2004, 14:48

Jestem tu pierwszy raz a etykieta nakazuje się przywitać :) Witam więc wszystkich, którzy kiedykolwiek mielu już do czynienia z mękami na placu. Piszę nie po to by sie chwalic czy wymądrzac ale zasiegnąć waszej opinii. Otóż do tej pory zrobiłem 8 godzin jazdy (stary system) i wszystko ładnie pieknie, manewry na palcu opanowane (głównie dzięki temu że mam już 10 letni staż za kółkiem ciągnika, a samochodem jeżdżę ponad rok, ale spoko nie po ulicach asfaltowych). Problem polega na tym że w poniedziałek będę dopiero pierwszy raz na wykładach :oops: tak jakoś wyszło. I teraz mam pytanie czy muszę uczęszczać na wszystkie wykłady czy np. przed ich zakończeniem mogę się zapisać na egzamin. Czy jest mi potrzebny jakiś papierek od wykładowcy zanim przystąpię do egzaminu? Nie dziwcie się moją nie wiedzą. W tych sprawach jestem jeszcze całkiem zielony.

pzdr. Kowal
Kowal

Postprzez Sławek_18 » sobota 12 czerwca 2004, 15:36

tzn. musisz sie popytac instruktora czy tez wykladowca. Teoretycznie nie mozesz rozpoczac jazd bez ukonczenia zajec teeretycznych, w praktyce wyglada to tak jak wyglada (przyklad Twoj czy tez moj i wielu pewnie innych), musisz sie spytac ile musisz miec zajec na "liczniku", ale wydaje mi sie, ze to nie bedziesz musial na wszystkie chodzic (co pewnie sie wiarze z tym, ze teoria po 10 wykladach sie powtarza). na egzamin oczywiscie musisz miec zaswiadczenie o przebytym szkole co tez sie wiarze z ukonczeniem kursu teoretycznego (ale zapewne z wypisaniem tego ze chodziles na kurs teroetyczny nie bedzie problemu).
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Kowal » sobota 12 czerwca 2004, 17:45

Dzięki :!: Tchnąłeś we mnie nowego ducha. :D Czyli dobrze licząc za jakieś 4 tygodnie będzie już można myśleć o egzaminie. Oby tylko się udało. :roll:
pzdr. Kowal
Kowal

Postprzez ella » sobota 12 czerwca 2004, 19:38

Problem polega na tym że w poniedziałek będę dopiero pierwszy raz na wykładach tak jakoś wyszło. I teraz mam pytanie czy muszę uczęszczać na wszystkie wykłady czy np. przed ich zakończeniem mogę się zapisać na egzamin. Czy jest mi potrzebny jakiś papierek od wykładowcy zanim przystąpię do egzaminu?

Dziwnie zacząłeś ten kurs :wink: no ale i tak można. Wszystko zalezy od podejścia instruktora. Zaświadczenie o ukończeniu kursu jest ci potrzebne do egzaminu tak samo i zaświadczenie lekarskie. Chodzisz na kurs na starych zasadach, więc masz tylko 10 godzin, więc może część instruktor ci odpuści jak zobaczy, że znasz zasady poruszania sie po ulicach. Zostało ci 13 godzin jazd więc może w tych 4 tygodniach sie zmieścisz do egzaminu :D
Oby tylko się udało

A dlaczego ma się nie udać :wink: Tylko przestudiuj jeszcze pytania egzaminacyjne.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy