Egzamin poprawkowy, sprawy formalne.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin poprawkowy, sprawy formalne.

Postprzez panna_marianna » czwartek 30 października 2008, 16:15

Witam! Chciałabym zapisać się na egzamin (na trzecie podejście), teorię oczywiście zaliczyłam. Pierwszy egzamin miałam 1. lipca 2008 r., na chwilę obecną nie minęło więc 6 miesięcy. Jak zapisać się na egzamin? Podobno muszę wypełnić druczek i wpłacić pieniądze w kasie, ale (no właśnie) nie wiem, jaka ma to być kwota (112 czy 134) - czy ważność teorii liczy się od dnia egzaminu do dnia egzaminu poprawkowego, czy też od dnia egzaminu do momentu zapisania się na ów egzamin (czyli do uzyskania papierka z terminem ponownego egzaminu)? Dla formalności - po wpłaceniu pieniędzy należy udać się do BOK z dowodem i potwierdzeniem uiszczenia opłaty, tak? Bardzo proszę o "sprostowanie" miejsc, w których się mylę i odpowiedź na pytanie. Bardzo dziękuję! :-)
21.11.2008 r., WORD Bydgoszcz, ZDANE! :D
panna_marianna

Postprzez MALINA77 » czwartek 30 października 2008, 18:05

wazność egzaminu teoretycznego liczy sie od dnia zdania przez 6 miesiecy, a jesli zdajesz praktyczny w ciagu tych 6 miesiecy to wpłacasz tylko 112 zł za praktykę :) , po dokonaniu wpłaty idziesz umawiac sie na egzamin :)
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez panna_marianna » czwartek 30 października 2008, 20:28

Od dnia zdania przez 6 miesięcy, czyli muszę przewidzieć mniej-więcej, kiedy wyznaczą mi termin egzaminu? Idę zapisać się jutro i na tę chwilę 6 m-cy nie minęło, ale być może kolejka będzie tak duża, że jeśli wyznaczą mi termin na luty, to okres ten zostanie przekroczony. Ile zatem wpłacić?
21.11.2008 r., WORD Bydgoszcz, ZDANE! :D
panna_marianna

Postprzez Duszek » czwartek 30 października 2008, 20:47

Na razie wplac 112zl. Jezeli nie uda sie ustalic egzaminu praktycznego wystarczajaco wczesnie (usmiechnij sie ladnie do pani w okienku i powiedz o swojej sytuacji, jezeli nie zadziala to w ostatecznosci mozesz tez napisac wniosek o przyspieszenie terminu egzaminu)
to wtedy doplacisz te 22 zlote za teorie. Mozna to zrobic na miejscu, w WORDzie.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy