Prawo jazdy i wpisane zameldowanie w nim

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy i wpisane zameldowanie w nim

Postprzez Bojaro » piątek 03 października 2008, 15:30

Witam.
Mam taką dziwną sytuacje i się zastanawiam jak to będzie wyglądało.
Nie mam jeszcze pełnych 18 lat ale mam skończony kurs w OSK. Teraz czekam na wyrobienie dowodu, myślę że odbiorę go tak w przeciągu kilku dni już (6-8 październik). Problem polega w tym, że niedługo się przeprowadzam (tak pod koniec października) i zmieniam miejsce zameldowania. Dowód wyrabia się na ten adres w miejscu gdzie teraz mieszkam. Domyślam się, że składając papiery do WORD-a podam jeszcze ten stary adres a nie ten nowy, który będzie na mój meldunek. Czy będą w razie tego jakieś problemy? Jak już zdam prawo jazdy to będzie wypisany stary adres na nim? Czy to jakaś przeszkoda i będzie czekało mnie ponowne wyrobienie prawa jazdy z nowym adresem? Co najlepiej mam zrobić?
I jeszcze jedno pytanko: W razie ponownego wyrabiania prawa jazdy ze względu zmiany adresu trzeba im dawać nowe zdjęcie + moje prawo jazdy i czekać 2 tygodnie na nowe? :?
Bojaro

Postprzez ella » piątek 03 października 2008, 15:52

I jeszcze jedno pytanko: W razie ponownego wyrabiania prawa jazdy ze względu zmiany adresu trzeba im dawać nowe zdjęcie + moje prawo jazdy i czekać 2 tygodnie na nowe?

Dajesz ksero prawa jazdy.
No i jeszcze musisz ponownie zapłacić.
Jak już zdam prawo jazdy to będzie wypisany stary adres na nim?

Będzie stary adres.

Chyba, że do czasu egzaminu zdążysz donieść zaświadczenie o nowym adresie jeśli juz się przeprowadzisz.
ella
Moderator

Postprzez Bojaro » piątek 03 października 2008, 15:59

A w razie kontroli na drodze mogą być komplikacje gdy będę miał stary adres w prawie jazdy? 8)
Bojaro

Postprzez Hadart » sobota 04 października 2008, 08:51

Nie bedzie problemu. Powiesz, ze wlasnie sie przeprowadziles i musisz isc wymienic prawo jazdy. Watpie, zeby robil Ci jakies problemy. Znam przypadek, ktory juz chyba ze 4 lata jezdzi ze starym adresem i policja ani razu nie przyczepiala sie do tego. Jedynie pytala dlaczego tak jest.
Egzamin: 07.08.08
Plac +
Miasto +
(2008-08-14) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

(2008-08-20) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Hadart

Postprzez Kamil Bajko » sobota 04 października 2008, 10:29

W razie kontroli dajesz im tylko prawo jazdy i papiery samochodu i tyle. Jak nie dostaną dowodu osobistego (a nie masz obowiązku mieć go przy sobie) to nie będą wiedzieć, że adres jest inny.
Kamil Bajko

Powrót do Egzamin na prawo jazdy