miejsce zatrzymania na łuku

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

miejsce zatrzymania na łuku

Postprzez adrianeczka » środa 02 czerwca 2004, 10:38

jutro mam egzamin drugie podejście może ktoś mi dokładnie podpowie jak to jest z zatrzymywanie się na łuku chodzi mo o jazdę tyłem jaki jest punkt odniesienia jeżeli chodzi o micre trzydrzwiową a pięciodrzwiową. Byłabym wdzięczna bo wiem że jest różnica
adrianeczka

Postprzez Snuj ze Szczecina » środa 02 czerwca 2004, 10:54

Jak zdawałem Egzamin to widziałem jak z 2 dziewczyny oblały na Łuku.Powodem było Za Wczesne zatrzymanie się.Sprawa jest bardzo prosta : Po co są lusterka?, po co jest tylna szyba w samochodzie - Moim zdaniem, trzeba to robić na wyczucie.Miałem jakieś tam swoje sposoby , typu : szybka, pachołek, ale na Egzaminie zatrzymywałem się na przysłowiowego Czuja.I wychodziło idealnie.Moim zdaniem najlepszym sposoben na nauczenie się prawidłowego zatrzymania na Łuku - jest trenowanie i jeszcze raz trenowanie.Jeśli takich Łuków wykonasz ze 100, to napewno nie będziesz miała problemów z umiejętnym zatrzymaniem się.Także prywatne auto i szukać jakiegoś placu.Chyba że nie masz, to napewno koledzy, koleżanki ci pomogą.Pozatym Instruktor chyba cię uczył, KIEDY się zatrzymać, pokzywał ci Sposoby na prawidłowość.
Zresztą temat na forum był już wielokrotnie wiercony - wystarczy poszukać.

pozdrowka
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez ella » środa 02 czerwca 2004, 11:20

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1382
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1298
Snuj ma rację temat ten był bardzo dokładnie opisywany na forum :wink:
Rób tak jak uczył cię instruktor. Przeciez pewnie ci się udawało to zrobic nie raz. Powodzenia na egzaminie.
ella
Moderator

Postprzez adrianeczka » środa 02 czerwca 2004, 12:03

bardzo dziękuje za odpowiedź co prawda za pierwszym razem łuk mi poszedł a oblałam parkowanie tyłem ale wczoraj jeszcze ćwiczyłam przed egzaminem i ta końcówka łuku mi nie wychodziła mój instruktor uczył mnie że jak pojawia się chorągiewka w tylniej prawej szybie to się zatrzymuje natomiast wczora inny instruktor poradził mi żebym obserwowała prawe lusterko i jak koło będzie dojeżdżało do żółtej lini to mam się zatrzymać przyznam sie że ja przeważnie robię to na wyczucie. A egzaminu boję się bardzo nie wiem jak opanuje stres juz to raz przechodziąm i wiem jak to jest
adrianeczka

Postprzez Rumbler » czwartek 03 czerwca 2004, 22:01

dzis jechalem metoda:
schowaja mi sie pacholki "pod maska" tak ze widze tylko tyczki a nie te plastikowe/gumowe formy gdzie sa tyczki ustawione i wyszlo OK !!
Rumbler

Postprzez miros » piątek 04 czerwca 2004, 00:10

tylko ze wszystko zalezy od tego jak sobie fotel ustawisz. jesli bedzie za bardzo odchylony to sie zatrzymasz zbyt daleko bo szybciej ci zniknal te pacholki plastykowe.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Snuj ze Szczecina » piątek 04 czerwca 2004, 01:39

Mirek dobrze mówi.Na placu siedzimy wysoko i lusterka w dól.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Powrót do Egzamin na prawo jazdy