dwie ostatnie godziny kursu-masakra

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

dwie ostatnie godziny kursu-masakra

Postprzez tomer » piątek 21 maja 2004, 14:52

dzisiaj wyjezdzilem dwie ostatnie godziny na miescie i to co tam wyprawialem to byla masakra ;( zrobilem wiecej bledow niz przez caly kurs !!!! ;(
czy mam brac dodatkowe godziny ? jesli tak to ile ? bo w tym momencie mam niesamowitego stracha przed egzaminem ;(
tomer

Postprzez ella » piątek 21 maja 2004, 15:01

Weź sobie dodatkowe jazdy przed samym egzaminem, bo pewnie będziesz czekał cos koło miesiąca. Jle godzin to zależy od ciebie. Ale warto przecwiczyć i plac i miasto.Nie martw sie, ze ci dzisiaj źle poszło. Kazdy ma gorsze dni :lol: .
ella
Moderator

Postprzez Inga » piątek 21 maja 2004, 15:09

dzisiaj wyjezdzilem dwie ostatnie godziny na miescie i to co tam wyprawialem to byla masakra ;( zrobilem wiecej bledow niz przez caly kurs !!!! ;(

Często tak jest, że na końcu kursu ludzie robią najwięcej błędów (zresztą była o tym już mowa na forum), więc za bardzo się tym nie przejmuj.
Jeśli przedtem jeździłeś poprawnie, to może dzisiaj miałeś poprostu gorszy dzień :wink:

czy mam brac dodatkowe godziny ? jesli tak to ile ?

To powinieneś już sam ocenić. Jeśli nie czujesz się pewnie za kierownicą, to lepiej wziąć dodatkowe godziny. Zresztą, jak piszesz dopiero kończysz kurs, więc pewnie będziesz jeszcze czekał ok. miesiąca na egzamin.
Więc może warto o tym pomyśleć...
bo w tym momencie mam niesamowitego stracha przed egzaminem ;(

Jeśli będziesz się bał to egzaminu raczej nie zdasz :( . Pamiętaj tutaj liczy się bardzo opanowanie emocji. Spokój, pewna jazda to podstawa pomyślnego przebiegu egzaminu. Wiem to z doświadczenia :), bo właśnie dzisiaj zdałam egzamin i tego samego Tobie życzę
Inga

Postprzez tomer » piątek 21 maja 2004, 15:19

dzieki za rady i gratulacje Inga :)
wezme chyba jeszcze dwie godzinki na miasto i licze ze bedzie dobrze!! :)
tomer

Postprzez Snuj ze Szczecina » piątek 21 maja 2004, 21:49

To od ciebie zależy ile wykupisz sobie dodatkowych godzin.Jeżeli czujesz się do egzaminu NIE przygotowany to wykupienie sobie dodatkowych godzin będzie miało sens.Dwie godziny to zdecydowanie mało, aby instruktor cię przygotował do tego, abyś ten egzamin zdał.Warto zainwestować, wiem że godziny są drogie, ale naprawde warto.Wykup sobie 10 godzin JAZD.Chyba lepiej rzetelnie się przygotować do egzaminu i zdać go za pierwszym razem, niż płacić póżniej za kolejne nie zdane.Po co dawać zarabiać WORDowi, jak można to spożytkować w OSK.Na tej inwestycji się wypłacisz, ale spójrz na to z innej strony - już niedługo będziesz miał swoje upragnione prawko.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez Mara » piątek 21 maja 2004, 23:44

Nie łam się. Miałam podobnie. Na ostatnich godzinach pojechałam jak dupa. Potem dokupiłam 3 h. Dwie na plac i 1 na miasto. I też popełniłam błędy że aż się instruktor za głowę złapał. A egzamin zdałam z 1 razem. Głowa do góry. Na egzaminie jednak jesteś bardzo skoncentrowany (także dzięki stresowi) więc na pewno będzie dobrze. Powodzenia.
Mara

Powrót do Egzamin na prawo jazdy