ZDM i wzrost przyczyną porażki/wątek oddzielony

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

ZDM i wzrost przyczyną porażki/wątek oddzielony

Postprzez tomeczek10 » czwartek 31 lipca 2008, 23:13

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 400#139400

cxxiv napisał(a):Tak więc uważam, że niedbalstwo ZDM przyczyniło się tu do mojej porażki. Oczywiście mogę obwiniać też swój wzrost.

smieszne stwierdzenie. popelniles blad, jestes tego swiadomy, ale to nie do konca z Twojej winy bo costam.. wjazd na skrzyzowanie na czerwonym swietle moze sie skonczyc nie tylko dla Ciebie zle, ale tez dla innych. nie wiem jak Ci w tym przeszkadza wzrost, moze ustaw sobie dobrze fotel. czasami lepiej nie szukac wymowek tylko przyjac porazke z godnoscia.
tomeczek10

Postprzez And1@ » piątek 01 sierpnia 2008, 07:40

cxxiv napisał(a):Tak więc uważam, że niedbalstwo ZDM przyczyniło się tu do mojej porażki. Oczywiście mogę obwiniać też swój wzrost.
Oczywiście, wszyscy winni tylko nie ja...

Trzeba było sobie stanąc tak żebyś widział cały sygnalizator, bez wykonywania zbędnych ruchów...
And1@

Postprzez ButterflyEffect » piątek 01 sierpnia 2008, 10:58

Wszyscy winni. Najpierw samochód, który 'wyrósł jak spod ziemi', potem ZDM (powinni umieścić pewnie sygnalizator gdzie indziej :P ), na końcu Twoi rodzice, bo obwiniasz swój wzrost.
A na kursie nie uczyli, żeby ustawić się tak, żeby widać było cały sygnalizator bez problemów?
Poza tym - nie wiem jak u Ciebie na kursie, ale mi instruktor zawsze powtarzał, że jeśli stoję i mam zieloną strzałkę i upewnię się, że nic nie jedzie, to trzeba jeszcze raz popatrzeć na strzałkę, zwłaszcza, że są u nas takie strzałki, które świecą się dosłownie przez moment i zdąży przejechać czasem tylko jeden - dwa samochody.
Ale tak - tak, wszyscy się przyczynili do Twojej porażki. Poza Tobą samym.
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Powrót do Egzamin na prawo jazdy