Pytanko

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanko

Postprzez lozi » wtorek 29 lipca 2008, 22:34

Witam, mam pytanie: skąd egzaminator wie, że ktoś np zdaje na prawko bo miał za dużo punktów karnych lub odebrano mu prawo jazy ?

thx ;-)
lozi

Postprzez ella » wtorek 29 lipca 2008, 22:44

Sam zaznaczasz to na wniosku a egzaminator to czyta.
ella
Moderator

Postprzez lozi » wtorek 29 lipca 2008, 23:41

na wniosku który sie wypełnia w osk ?
lozi

Postprzez ella » środa 30 lipca 2008, 00:10

Jak ci zabrali prawko za punkty to już nie wypełniasz w OSK tylko w Wydziale Komunikacji. Ale wniosek taki sam.

Wypełniając wniosek musisz wpisać, że ubiegasz się o zwrot zatrzymanego prawa jazdy. Ponadto w punkcie G oświadczasz stawiając krzyżyki w rubrykach. Tak więc nie możesz zaznaczyć, że nie zostało ci zatrzymane prawko.

Tak więc widać, że nic w przyrodzie nie ginie i wszystko bedzie znane. Na dodatek jesli miałeś zatrzymane prawko na jakis okres to przy składaniu wniosku musisz pokazać zaświadczenie z WK, że kara dobiegła końca.

http://um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/pdf/zal_210.pdf
ella
Moderator

Postprzez lozi » czwartek 07 sierpnia 2008, 17:51

A jak to wygląda w następujących sytuacjach:
Półtora roku temu straciłem możliwość prowadzenia pojazdów na rok przez alko na rowerze (nie miałem wtedy jeszcze prawa jazdy). Trzeba to gdzieś uwzględnić w tym pkt G, skoro od ponad pół roku ten zakaz nie obowiązuje, a prawo jazdy nie zostało mi odebrane (bo go nie posiadałem) ?:)
lozi

Powrót do Egzamin na prawo jazdy