Ręka w Gipsie a Egzamin?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ręka w Gipsie a Egzamin?

Postprzez Fk_daro » czwartek 10 lipca 2008, 15:30

Witam wszystkich zgromadzonych. Mam taki problem, złamalem palec i mam reke w gipsie (od polowy przedramienia i 2 palce maly i serdeczny. Jest to prawa ręka). Tutaj nachodzi mnie pytanie czy dopuszcza mnie do egzaminu praktycznego??

DZiekuje z góry.
Fk_Daro
Fk_daro

Postprzez worldwar » czwartek 10 lipca 2008, 20:09

Nie no. Raczej stan zdrowie nie pozwala Ci na podejście do egzaminu. Kierując powinieneś mieć obie ręce na kierownicy, żebyś w razie czego mógł mieć pełny zakres ruchu podczas manewrów. Z jedną ręką może być ciężko... jak wyobrażasz sobie zmienianie biegów itd ?

No chyba że jako tako dłoń masz sprawną ( tak by utrzymać kierownicę ). Lepiej przejdź się do WORD i dowiedz się co masz z tym robić.
worldwar

Postprzez DEXiu » czwartek 10 lipca 2008, 20:24

Nie bądź baba i na czas egzaminu zdejmij gips :wink: (to było tak pół-żartem - żeby nie było :lol: )
DEXiu

Postprzez kamiles » czwartek 10 lipca 2008, 20:30

worldwar napisał(a): jak wyobrażasz sobie zmienianie biegów

To się akurat da - jak mi chirurg wkładał rękę w gips, to go prosiłam, żeby mi chociaż dwa palce zostawił :wink: , żebym mogła zmieniać biegi i jakoś dojechać do domu. ...ale na egzaminie raczej nie przejdzie...
kamiles

Postprzez adam_0103 » czwartek 10 lipca 2008, 20:33

DEXiu napisał(a):(to było tak pół-żartem :lol: )

to z babą czy to z zdjęciem gipsu? :D

Tydzień przed ważnym turniejem siatkówki złamałem małego palca dłoni(na dodatek prawej). Mocno owinąłem plastrem (taśmą) i dało się grać, wiadomo czasem zabolało, ale zrósł się nawet lepiej (bardziej prosty) niż sąsiedni palec którego parę miesięcy wcześniej miałem wcześniej w gipsie. :D

Życzę powodzenia, i żebyś nie spowodował tam jakiejś katastrofy lądowej z tego powodu. :wink: :wink:
adam_0103

Postprzez lled3 » czwartek 10 lipca 2008, 21:28

jezdzic sie z reka w gipsie da - na egzaminie nie koniecznie :)

ale dla zlamanej kosci napewno nie jest to dobre.
Obrazek
lled3

Postprzez Fk_daro » piątek 11 lipca 2008, 00:09

Dzieki wielkie :)
3 palce mam wolne, ale nadgarstkiem niemoge zbytnio ruszac:)
Zdejme go na ten egzamin chyba nic sie niestanie :) najwyzej bede mial palca krzywego ale co tam prawko wazniejsze :D
Fk_daro

Postprzez ButterflyEffect » piątek 11 lipca 2008, 00:24

Nie lepiej poczekać?
Co jak co, ale dla mnie ważniejsze zdrowie.. Kto wie, jakie powikłania później mogą się przydarzyć, a prawko nie zając - nie ucieknie..
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez Pumex » piątek 11 lipca 2008, 01:03

Lepiej poczekaj, może napisz podanie do WORDU żeby wyznaczyli CI termin jaknajszybciej po zdjęciu gipsu ;)
Nawet, jesli sam sobie zdejmiesz gips, to palce będą Cię bolały, czy będziesz mógł nimi np. silnie złapać ręczny, żeby podciągnąć go do góry przy zwalnianiu go?
Pumex

Powrót do Egzamin na prawo jazdy