prawko od 16

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

czy zgadzasz sie na prawo jazdy kat.B od 16 lat

tak
3
25%
tak,ale tylko z opiekunem przez 2 lata
2
17%
nie
5
42%
nie mam zdania
1
8%
tak, ale na surowszych zasadach
1
8%

Liczba głosów : 12

prawko od 16

Postprzez piotreko15 » piątek 30 kwietnia 2004, 08:14

tylko glosujcie
piotreko15

Postprzez miros » piątek 30 kwietnia 2004, 17:04

znowu o tym prawku od 16 lat, ile mozna, ludzie, dajcie sobie narazie spokoj. juz nie raz na forum sie ludzie wypowiadali co o tym mysla. i chyba byla juz taka ankieta (albo sie myle bo juz troche za duzo o tym prawku dla 16 latkow)
miros

Postprzez piotreko15 » piątek 30 kwietnia 2004, 18:06

chodzi mi tylko o ankiete moderatorze
piotreko15

Postprzez ciri16 » piątek 30 kwietnia 2004, 21:23

a ja sie zgadzam, i jestem w na TAK. chociaż własciwie wolałabym jeździć z opieką. bo aż tak dobrze to jeździć nie umiem.
Pozdro dla Piotrka
dozobaczenia we wtorek. nie ucz sie do egzaminów bo nagły zryw jest jak kontuzja. Zajrzyj na www.gazeta.pl => edukacja => gimnazjaliści
(za)kręconowłosa :)
ciri16

Postprzez piotreko15 » piątek 30 kwietnia 2004, 21:38

rowny z ciebie gosc ciri.ja tez jestem za tym
piotreko15

Postprzez Snuj ze Szczecina » piątek 30 kwietnia 2004, 22:31

Kur... tak sobie czytam, czytam i dochodze do wniosku że jestem w cyrku a nie na FORUM DYSKUSYJNYM.Jak zapewne wiadomo na FORUM się dyskutuje, a nie rozmawia samemu ze sobą.Forum to sensowna wymiana zdań, poglądów, które idą w parze z wypowiedziami innych użytkowników.A tymczasem, ty Piotrze, starasz się przekonać nas - Forumowiczów do swojej racji i próbujesz tym samym zmienić nasz pogląd.Musisz wiedzieć jedno : My nie jesteśmy ustawodawcy, my nie jesteśmy sejm, tylko użytkownicy Forum Dyskusyjnego.Swoimi działaniami, które są nastawione na podstawowy cel - nic nie zmienisz i niczego nie zdziałasz.Prawo jazdy, jak było i będzie od osiemnastego roku życia.Zdecydowana większość szesnastolatków jest poprostu niedojrzała do tego aby kierować samochodem.Oni nie zdają sobie sprawy że samochód to maszyna która może zabijać, że liczą się nie tylko umiejętności i poczucie pewności.Oni nie wiedzą że najważniejsza jest dojrzałość emocjonalna, wyobrażnia, umiejętność przewidywania.Dlatego właśnie ustaniowiono że prawo jazdy będzie od 18 roku życia.W wieku gdy psychika człowieka staje się psychiką człowieka dorosłego.Wcale na tym forum nikt nie twierdzi że jesteś niedojrzały, czy głupi ( jak to sam ująłeś w innym temacie).Wprost przeciwnie może jesteś lepszy niż nie jeden 20 latek, ale nikt dla ciebie wyjątku nie będzie robił.Zresztą jak większość na forum zauważyła czytając twoje wypowiedzi - sam wystawiasz sobie opinie " złośliwego naganiacza wypowiedzi".I musisz zrozumieć, źe swoimi wypowiedziami i podporą równieśników - nic nie zdziałasz.Twoje działania są poprostu zbędne.Prawo jazdy jest i było od 18 roku życia.Nie zauważasz jak przynudzasz tym innych?, jak denerwujesz forumówiczów, tymi syzyfowymi wypowiedziami? - zobacz na rekacje Mirosa,Sławka18 - którzy są już zmęczeni i znudzeni tym co wypisujesz - nic dziwnego, ja również i pewnie wielu milczących też.Prosze cię o jedno - nie wypowiadaj się już na ten temat i skończ już z dodawaniem tematów i wypowiedzi jeśli chodzi o tą kwestie.To już jest chorobliwie nudne, a twoje wypowiedzi stają się powolutku złośliwe.A popatrz - my tutaj piszemy o dojrzałości? - a sam zaprzeczasz temu faktowi.Jeśli jesteś inteligetny sam przyznasz mi racje czytając ten post.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez Sławek_18 » piątek 30 kwietnia 2004, 22:49

Prawo jazdy jest i było od 18 roku życia.

Małe a propo :D
PRawo jazdy bylo tez od 17 (za zgoda rodzicow) Pzodro

Btw Nie wydaje Ci sie jednak, ze ten czarny jest "meczacy" dla oka ?chyba, ze to ja juz jestem zmeczony Chyba, ze to jest tylko moja subiektywna ocena (tak jak bylo w przypadku mojego avarta 8)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez miros » piątek 30 kwietnia 2004, 23:22

no w sumie snuju moglbys troche zastopowac z tym czarnym :) co prawda mi nie przeszkadza ale niektorym moze.

a jesli chodzi o temat to niestety nie bedzie jak narazie prawka od 16 lat i wydaje mi sie ze bardzo dobrze. rozumiem ze sa niektorzy 16 latkowie ktorzy sa odpowiedzialni i mogliby nawet byc lepszymi kieorwcami od starszych osob. jednak wiekszosc jeszcze nie dorosla do takiej odpowiedzialnosci. i z tym musicie sie narazie pogodzic. nic tu nie pomoze gadanie, " o tak dobrze mowisz, tez jestem po twojej stronie..." bla bla bla.
miros

Postprzez ciri16 » sobota 01 maja 2004, 12:24

no w sumie. coś w tym jest co Wy tu piszecie.
ale racja zawsze po środku.

a co do czarnego: ja wiem, że męczy oczy, ale to bardzo ładny kolorek, w przeciwieństwie do RÓŻOWEGO

Piotrek, jak nie ustanowią tego prawka od 16, to mozesz ze mną pojechać do Kopania. Tam jest taka wiocha, nie ma żadnych dzieci, które lubują się w wpadanie pod koła, nie ma żadnych krów, psów, zabudowań. Po prostu nic sie nie może stać, a ty możesz sobie spokojnie pojeździć.
a poza tym nie przesadzaj, chyba wytrzymasz o te 2 lata dłużej.
Pozdro.

PS: mam sztresa
(za)kręconowłosa :)
ciri16

Powrót do Egzamin na prawo jazdy