Wymiana zaświadczenie lekarskiego oddanego już do WORD'u ??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wymiana zaświadczenie lekarskiego oddanego już do WORD'u ??

Postprzez dfs » czwartek 12 czerwca 2008, 13:42

Witam!

Niegdyś dostałem bezterminowe zaświadczenie lekarskie z zastrzeżeniem jazdy w okularach... i na podstawie tego zaświadczenie podchodziłem kilka razy do nieudanych egzaminów;/

Od miesiąca noszę soczewki... i chciałbym też w ich jeździć (jednak poprzednie zaświadczenie tego nie uwzględnia).

Chciałbym zrobić nowe badania, gdyż stare m.in. z tego powodu mnie nie satysfakcjonuje.

W związku z tym mam następujące pytania:

a)Czy mam po prostu zrobić sobie nowe badania uwzględniając me soczewkowe życzenia, a następnie wymienić je ze starym jakby nigdy nic w WORD'dzie??

b)Stare zaświadczenie było zrobione tylko na kat. "B" czy mógłbym nowe zrobić od razu na "A,B,T" pomimo że jak naradzie interesuje mnie zdanie tylko. "B"??
dfs

Postprzez Hakuo » piątek 13 czerwca 2008, 10:31

Raczej nie powinni robic z tym problemow. Zastanowmy sie po co sa te badania? Zeby okreslic czy ktos sie nadaje do jazdy czy nie. WORD: Hmm mamy jego zaswiadczenie. Powinien chodzic w okularach. Co z tego ze juz nie musi? Trzymamy sie twardo. Musi zdac egzamin w okularach mimo, ze juz ich nie uzywa. Bezsens.

Zanosisz im nowe badania. Moze byc tam wpisane, ze musisz chodzic od teraz w soczewkach, bez albo okularach o centymetrowej grubosci, czy tez z przepaska na jedno oko rodem z holywoodzkich filmow o piratach. Jesli bedzie tam napisane, ze mozesz prowadzic samochod (potrzebne Ci do tego to i to) to czemu maja stwarzac problemy?

A badania to zapewne mozesz zrobic na wszystkie kategorie od razu. Kto Ci tego zabroni? WORD interesuje tylko to czy masz badania potrzebne do kategorii do ktorej podchodzisz na egzaminie. Pewnie gdy raz zaniesiesz swistek z badaniami nie bedziesz musial donosic tego przy zdawaniu nastepnych kategorii.
Zdane za drugim razem. Pierwszy chcialem pojechac az za dobrze :).

Posiadacz prawa jazy kategorii B.
Hakuo

Postprzez dfs » czwartek 19 czerwca 2008, 11:30

dzwoniłem do WORD'u i powiedzieli że nowe badanie mogę dołączyć do dokumentów, ale to nie znaczy że wymienić je ze starym... chodź chyba na jedno wychodzi.
dfs

Postprzez lukker » czwartek 19 czerwca 2008, 13:19

We wniosku wpisuje się nr zaświadczenia i tam też go trzeba będzie zmienić.
lukker

Postprzez dfs » czwartek 19 czerwca 2008, 17:32

A co w przypadku gdybym się teraz przeniósł do innego WORD'u??

Czy normalnie biorę wszystkie rewersy z obecnego, zamienię oświadczenie na nowe, stre mogę se wyrzucić i składam nowy wniosek do innego WORD'u, i czy to by było tyle??
dfs

Postprzez ella » czwartek 19 czerwca 2008, 18:57

Nikt ci dokumentów do ręki nie wyda. Sami przeslą do drugiego WORD.
ella
Moderator

Postprzez dfs » piątek 20 czerwca 2008, 11:54

ella napisał(a):Nikt ci dokumentów do ręki nie wyda. Sami prześlą do drugiego WORD.
Co!!? :shock: To ile się z tym im czasu zejdzie??

W obecnym WORD'ze czeka się 2 miesiące, zaś w tym do którego chce się przenieść tylko miesiąc... Ale biorąc pod uwagę przenosiny to ile może się z tym zejść?? :?

I jak wygląda w ogóle taka procedura?? Czy tak że zam iść do WORD'u "A" i powiedzieć aby przesłali dokumenty do WORD'u "B" , gdy za jakiś czas dojdą, to dopiero mogę udać się do WORD'u "B" i ustalić termin egzaminu?? :cry:
dfs

Postprzez doti1983 » piątek 20 czerwca 2008, 13:09

Idziesz do WORD-u A prosisz o zaświadczenie do wypełnienie, że chce papiery przenieść... oddajesz zaświadczenie a WORD przesyła papiery pod wskazany adres... po około 5dniach papiery powinny być już w WORD B... idziesz tam i zapisujesz się na egzamin...

nie wiem o jakim ośrodku mówisz, że w jednym czeka się 2 miesiące a w innym tylko jeden... prawda jest taka, że np. w Wawie wszystko się wyrównało już...
doti1983

Postprzez dfs » piątek 20 czerwca 2008, 14:22

doti1983 napisał(a): prawda jest taka, że np. w Wawie wszystko się wyrównało już...

Wiesz... ale pomiędzy Piotrkowem Trybunalskim a Skierniewicami, jest nieco inaczej nić pomiędzy dwoma WORD'ami w stolicy.

Ja obawiam się że 5 dni im może nie wystarczyć, zwłaszcza jak Poczta se zechcą przystrajkować;/

Ale rozumiem że tak wygląda ta procedura?? nie ma opcji np.zapisania się wcześniej, a papiery dojdą później??
dfs

Postprzez doti1983 » piątek 20 czerwca 2008, 16:21

dfs napisał(a):
doti1983 napisał(a): prawda jest taka, że np. w Wawie wszystko się wyrównało już...

Wiesz... ale pomiędzy Piotrkowem Trybunalskim a Skierniewicami, jest nieco inaczej nić pomiędzy dwoma WORD'ami w stolicy.

Ja obawiam się że 5 dni im może nie wystarczyć, zwłaszcza jak Poczta se zechcą przystrajkować;/

Ale rozumiem że tak wygląda ta procedura?? nie ma opcji np.zapisania się wcześniej, a papiery dojdą później??

w stolicy są od lutego już 3 ;)

najpierw muszą być tam Twoje dokumenty żeby mogli zapisać Cię... inaczej się nie da...
doti1983

Powrót do Egzamin na prawo jazdy