Telefon zadzwonił na egzaminie, egzamin oblany

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Telefon zadzwonił na egzaminie, egzamin oblany

Postprzez amputator » sobota 31 maja 2008, 15:53

Przede wszystkim cześć wszystkim, tu krzysiek. Opisze wam bardzo krotko sytuacje, w wyniku ktorej zawalilem swoj egzamin na prawko :(

Ladnie zrobilem luk (jego najbardziej sie obawialem), wzniesienie przez problemow; zaczelo sie miasto. Po okolo 20 min. bezblednej jazdy dostalem polecenie skretu w lewo na skrzyzowaniu. Skrecam w lewo i w tym momencie.. dzwoni telefon. Nie moj! Egzaminatora. Gosc odbiera, gada, mowi ze nie moze gadac. :) A ja w tym czasie skrecam w lewo. W lewo, w lewo... i jak debil, zawracam! Gosc odklada telefon, ja nie wiem co sie stalo, co ja k** zrobilem?! Pech chcial, ze to bylo skrzyzowanie z sygnalizacja kierunkowa. Oblalem, gosc mi na pocieszenie powiedzial, ze to byl najglupszy blad jaki w zyciu widzial i ze poza tym bylo wszystko OK.

I teraz zastanawiam sie, na czym stoje. Musicie wiedziec, ze w ciagu ostatnich kilku dni przed egzaminem cwiczylem przede wszystkim zawracanie (chcialem je umiec 100%) i widocznie weszlo mi w obieg dosc mocno. Inna sprawa, ze moze nie pogubilbym sie tak bardzo, gdybym nie zostal wytracony z rytmu. Co o tym sadzicie?
amputator

Postprzez abarth » sobota 31 maja 2008, 16:05

jak dla mnie to niepoważne ze egzaminator odbiera telefon w trakcie egzaminu. Mnie by to pewnie tez zestresowalo, ale chyba nic nie zwojujesz. Powiedział w Lewo a ty zawróciłeś... to nie wykonanie polecenia chyba... sama nie wiem...
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez mihauu » sobota 31 maja 2008, 16:09

Niestety naruszyłeś zakaz zawracania, więc egzamin musiał zostać przerwany. Czy przyczyną tego był telefon egzaminatora? Raczej nie. Takie rzeczy nie powinny rozpraszać kierowcy na drodze.

Skoro zawracanie już umiesz, następnym razem patrz uważnie na znaki i nie powinno być problemu. Powodzenia!
mihauu

Postprzez mihauu » sobota 31 maja 2008, 16:11

abarth napisał(a):jak dla mnie to niepoważne ze egzaminator odbiera telefon w trakcie egzaminu

To prawda, jest to raczej nieeleganckie. Natomiast nie ma to wpływu na wynik egzaminu.
mihauu

Postprzez DEXiu » sobota 31 maja 2008, 16:12

Ale czego oczekujesz tak właściwie? Że ktoś powie, że to nie Twoja wina, że to wszystko przez egzaminatora i jego telefonu? Daj spokój. Oblałeś z własnej winy - przez stres i własną... nazwijmy to nieuwagą i brakiem skupienia.
DEXiu

Postprzez amputator » sobota 31 maja 2008, 16:33

DEXiu napisał(a):Ale czego oczekujesz tak właściwie? Że ktoś powie, że to nie Twoja wina, że to wszystko przez egzaminatora i jego telefonu? Daj spokój. Oblałeś z własnej winy - przez stres i własną... nazwijmy to nieuwagą i brakiem skupienia.

Chcialem po prostu podzielic sie z wami swoim (bardzo nieprzyjemnym) przezyciem. Moge jeszcze powiedziec, ze jak stalem przed tym skrzyzowaniem oczekujac na zielone, z pelna swiadomoscia pomyslalem sobie "O, kierunkowe. Tu moge jechac tylko w lewo. Ok." Tak wiec zaliczylem niezlego dropa w koncentracji, owszem. Przez ten glupi telefon :( Wiem, ze koncentracja kierowcy nic sobie nie powinna robic z takich drobiazgow, tylko nie zapominajcie, ze to byl egzamin, warunki egzaminacyjne, ostry stres w polaczeniu z pewnym podnieceniem (szlo mi niezle i czulem, ze papier mam w kieszeni). Potem byla tragedia.
amputator

Postprzez skov » sobota 31 maja 2008, 17:52

na kolejnym egzaminie powiedz do egzaminatora..." panie, w żadnym przypadku nie odbieraj pan telefonów w samochodzie bo ja wtedy...zawracam" :)
Więcej koncentracji życzę :wink: Powodzenia.
skov

Postprzez Captain Borrow » sobota 31 maja 2008, 18:44

U mnie na egzaminie egzaminator kłócił się (chyba) z żoną że zupa jest w lodówce, i tylko rękami pokazywał gdzie mam jechać. Nawet kilka minut ta rozmowa trwała.
Captain Borrow

Postprzez amputator » sobota 31 maja 2008, 19:03

Heh, dzieki za odzew i slowa otuchy :)

Tak sie na szczescie sklada, ze egzamin juz zdalem 8) - pare dni temu mialem i bezblednie, bez zbednego zawracania. Ale powiem wam, ze zdawalem w Tarnowie tym razem (czekalem miesiac, w Kraku bym musial ponad dwa) i jak to ja, za pozno chcialem sie umawiac na jazdy dodatkowe w tym pieknym miescie i w efekcie poszedlem/pojechalem na zywiol. Ni w jote nie znalem ani miasta (100.000 mieszkancow chyba), ani auta (Clio III). Ale udalo sie, choc mialem mala spine szukajac swiatel przeciwmgielnych i pozniej jak bylem maglowany w starym miescie. Niby w porownaniu do Krakowa banal... No i nie jechalem automatycznie tym razem, musialem wlaczyc myslenie. Taki maly offtop, sorry
amputator

Postprzez Hakuo » poniedziałek 02 czerwca 2008, 09:01

Telefon nie powinien miec wplywu na Twoja koncentracje. Czy podskoczyles do gory gdy uslyszales dzwonek? Nie? Znaczy nie powinien miec wplywu. Nie wykonanie polecenia egzaminatora nie skutkuje przerwaniem i oblaniem egzaminu (swoja droga to nalezy pamietac, ze egzaminator nie moze wydawac polecen sprzecznych z prawem tj. nie kazal Ci zawracac tam gdzie nei mogles). Przyczyna oblania egzaminu bylo zawrocenie z wlasnej woli tam gdzie nie mogles. Swoja droga bez kitu najglupszy blad o jakim slyszalem :D
Zdane za drugim razem. Pierwszy chcialem pojechac az za dobrze :).

Posiadacz prawa jazy kategorii B.
Hakuo

Postprzez amputator » poniedziałek 02 czerwca 2008, 14:42

Hakuo napisał(a):Telefon nie powinien miec wplywu na Twoja koncentracje. Czy podskoczyles do gory gdy uslyszales dzwonek? Nie? Znaczy nie powinien miec wplywu. Nie wykonanie polecenia egzaminatora nie skutkuje przerwaniem i oblaniem egzaminu (swoja droga to nalezy pamietac, ze egzaminator nie moze wydawac polecen sprzecznych z prawem tj. nie kazal Ci zawracac tam gdzie nei mogles). Przyczyna oblania egzaminu bylo zawrocenie z wlasnej woli tam gdzie nie mogles. Swoja droga bez kitu najglupszy blad o jakim slyszalem :D

ok, juz sie nasluchalem, dzieki za feedback :? szkoda tylko ze stracilem stowe na egzamin skoro jak sie okazalo umiem jezdzic, i to niezle, jak pokazalem kilka dni temu (a nie bralem zadnych dodatkow). jestem i trzymam z tymi, ktorzy uwazaja, ze egzamin na prawko w obecnej formie to wnerwiajacy bubel
amputator

Postprzez DEXiu » poniedziałek 02 czerwca 2008, 20:52

Zaproponuj lepszą formę egzaminu wg ciebie :roll:
DEXiu

Postprzez dariex » poniedziałek 02 czerwca 2008, 23:13

amputator napisał(a):Tak wiec zaliczylem niezlego dropa w koncentracji, owszem. Przez ten glupi telefon :(

aha,a jak nagle ktoś Ci zajedzie drogę,ktoś z tyłu nagle "zatrąbi",tramwaj "zadzwoni",to co? zdekoncentrujesz się i puścisz kierownicę albo wjedziesz pod prąd?
Używanie telefonu przez egzaminatora było nieeleganckie,wręcz naganne ale jesli tak Cię zdekoncentrowało to chyba nie do konca tak z tym niezłym stylem jazdy..
Swoją drogą to opisujesz sytuację w sobotę,w poniedziałek piszesz,ze juz jestes "po" (kolejnym egzaminie)
Coś ściemnianko jakieś? ;)
dariex

Postprzez ButterflyEffect » poniedziałek 02 czerwca 2008, 23:38

A jak Twój telefon kiedyś zadzwoni, to co zrobisz?
ButterflyEffect

Postprzez scorpio44 » wtorek 03 czerwca 2008, 12:11

dariex napisał(a):Swoją drogą to opisujesz sytuację w sobotę,w poniedziałek piszesz,ze juz jestes "po" (kolejnym egzaminie)
Coś ściemnianko jakieś? ;)

Dlaczego ściemnianko? :shock: Kolega po prostu opisał z sytuację z przeszłości (z egzaminu, którego nie zdał, a potem następny zdał). Zresztą o tym, że egzamin już zdał, napisał tego samego dnia (w sobotę), a nie w poniedziałek.
scorpio44

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy