Bydgoszcz czy Torun

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Bydgoszcz czy Torun

Postprzez Katisekk » czwartek 29 maja 2008, 19:44

Witam, mam maly dylemat.
Jestem z Inowroclawia i nie wiem jakie miasto mam wybrac na egzamin (trudnosc jazd+ oczekiwanie na egzamin). Szukalem juz na forum ale jakos nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.
Katisekk

Postprzez annia » czwartek 29 maja 2008, 19:59

Co do trudności egzaminu - to zależy od tego, które miasto lepiej znasz. Łatwiej będzie ci jeździć w tym, które już trochę znasz. A jeżeli każde jest dla ciebie obce... to chyba nie ma różnicy.
Zresztą nie znam Torunia za dobrze, nie wiem jak tam się jeździ.
W Toruniu, jeżeli sie nie mylę, na egzamin czekasz 1,5 - 2 miesiące, a w Bydgoszczy 2,5 - 3, co jest naprawdę wkurzające.
annia

Postprzez ella » czwartek 29 maja 2008, 20:37

jakos nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.

Jednoznaczej nigdy nie znajdziesz.
Umiesz jeździsz to zdasz wszędzie. Popatrz tylko na terminy gdzie szybciej.
ella
Moderator

Postprzez ewkatal » czwartek 29 maja 2008, 22:02

Nauczysz się jeździć w Bydgoszczy, to przejedziesz wszystko wszędzie (widzieliście rondo, gdzie z prawego pasa jedzie się w lewo...? Rondo Bernardyńskie!), ale z drugiej strony terminy, terminy, terminy...
Jestem o 3 oblane egzaminy lepszym kierowcą.

(2008-06-12 ) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-06-18 ) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

http://www.photoblog.pl/inacoto
ewkatal

Postprzez Katisekk » sobota 31 maja 2008, 19:44

[quote="ewkatal"] (widzieliście rondo, gdzie z prawego pasa jedzie się w lewo...? Rondo Bernardyńskie!)quote]
Moa mama majac prawo jazdy 17 lat miala tam problemy :o
Katisekk

Postprzez moonik32 » poniedziałek 02 czerwca 2008, 10:53

hej!Jestem z Inowrocławia i zdawałam w Bydgoszczy!!!Niestety po 4x wkurzyłam sie,bo wyszły mi testy a prawka jak nie miałam tak nie mam.Myślałam i myślałam i stwierdziłam,ze po tylu egzaminach powinno mi wszędzie pójsc,wiec przy zmianie WORDY kierowałam sie długoscia oczekiwania na termin i wybarałam Włocławek.Wykupiłam 5 godzin.aby poznać i miasto i.............udało sie!!!!Za pierwszym razem!!!!!!!!!!Jeżdziłam 70 minut,bo akurat trafiłam na korki,ale.................pozdrawiam wszystkich,ktorzy sie meczą! :lol:
moonik32

Postprzez Katisekk » poniedziałek 02 czerwca 2008, 16:49

heh... tez jestem z Inowroclawia ale nie wiem czy warto az tak daleko jezdzic.
Katisekk

Postprzez eszmeraldka » czwartek 05 czerwca 2008, 12:49

ja też z (okolic_) Inowrocławia. Kurs robiłam w Złotnikach, jeździłam i zdawałam w Bydgoszczy. Termin mi się trafił szybki, w niecałe 3 tygodnie od zapisu miałam egzam. Ale wczesniej zastanawiałam się nad zdawaniem w Toruniu. I ze względu na terminy, i ze względu na zasłyszane opinie, jakoby było szybciej i przyjemniej.
Ale z drugiej strony.. mówią, że jak się nauczysz w Bydgozczy to już bedziesz wszedzie umiał ;) no i jeżeli robi się kurs w Bydgoszczy, a chce zdawać w Toruniu... trzeba dokupić pewnie pare godzin, żeby poznać miasto, inny samochód... Ja policzyłam i mi by się nie skalkulowało.

I mit, że w Bydgoszczy, tak egzaminują, żeby oblać. Ja zdałam za 1szym razem, egzaminator był miły i widać było, ze mu się spieszy, ale chce, żebym zdała.
I tak jak prawie pół dnia w WORDzie spędziłam, to sporo naprawdę osób zdawało.

Także nie ma co się bać, tylko przyłożyć się do jazd, nabrać trochę pewności za kierownicą (a da sie, chociaż to tylko 30 godzin)
10 marca - początek kursu
3 czerwca - wizyta w WORD Bydgoszcz - zdane !!!
eszmeraldka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy