Egzamin praktyczny oblany na "chorej" teorii?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin praktyczny oblany na "chorej" teorii?

Postprzez Karoll » czwartek 15 maja 2008, 19:14

Witam,

Dzis moja Kobieta zdawala (po raz 4) egzamin na prawko. Poprzednie proby konczyly sie w miescie. Natomiast w dniu dzisiejszym nie udalo jej sie nawet usiasc za kolkiem. Pomijam juz fakt, ze musiala czekac 2h! od czasu w jakim mial byc rozpoczety egzamin ale do rzeczy. Egzaminator podczas wypytywania o swiatla zdal kluczowe wg. niego pytanie (bez takiej wiedzy oczywiscie za kolko wsiasc nie wolno) - na jaka odlegosc swieca swiatla pozocyjne oraz mijania? I niestety tutaj polegla.

Czy mozna zostac oblanym za taka niewiedze (przypominam,ze jest to egzamin praktyczny a nie teoretyczny) ? Czy ma sie odwolywac od decyzji tego zakompleksionego Pana zwanego egzaminatorem? Calosc odbywala sie na zewnatrz auta wiec dzwiek raczej nie zostal zarejestrowany. Oczywiscie mowa tu o krakowskim MORDzie - ktory, w najblizszych dniach bedzie zmienial swoje samochody egzaminacyjne - widac jak ciezko na to pracuja.

Pozdrawiam
Karol
Karoll

Postprzez franciszek » czwartek 15 maja 2008, 19:21

Ja sie nie znam na egzaminach ale na swoj zabieram dyktafon.
franciszek

Postprzez ella » czwartek 15 maja 2008, 20:29

franciszek a może warto zapoznać się z tym co mozna a czego nie można na egzaminie.

Egzaminator podczas wypytywania o swiatla zdal kluczowe wg. niego pytanie (bez takiej wiedzy oczywiscie za kolko wsiasc nie wolno) - na jaka odlegosc swieca swiatla pozocyjne oraz mijania? I niestety tutaj polegla.

Coś nie bardzo mi się chce w to wierzyć. Bo gdyby nawet tak było to dopuszczona zostałaby do zrobienia łuku. Gdyby zrobiła łuk to dopuszczona byłaby do "górki" Gdyby i to zrobiła wyjechałaby na miasto chociaż egzamin i tak miała oblany.

A jeżeli tak było to trzeba się odwoływać. A co ma wpisane w karcie z przebiegu egzaminu?
Ostatnio zmieniony czwartek 15 maja 2008, 20:31 przez ella, łącznie zmieniany 1 raz
ella
Moderator

Postprzez DEXiu » czwartek 15 maja 2008, 20:30

Odwoływać się może i powinna, ale niestety nie ma dowodów, więc... sam wiesz :roll: Pytanie rzeczywiście kretyńskie (ja bym odpowiedział równie głupio: "na wystarczającą" albo "na taką, aby zapewniały dobrą widoczność drogi przed pojazdem po zmroku")
DEXiu

Postprzez Popek_ » czwartek 15 maja 2008, 20:56

Powiedz co ma wpisane w kartę przebiegu egzaminu. Bo to mi nie pasuje pod żadne zadanie...(no bo niby co to ma być...przygotowanie do jazdy? ludzie litości co się dzieje w Polsce...)
Prawo Jazdy kat. B
30.04.08 - Praktyka (+)
09.05.08 Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
19.05.08 Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Popek_

Postprzez cman » czwartek 15 maja 2008, 22:00

Mojego kursanta egzaminator ostatnio pytał, do jakiej temperatury rozgrzewa się włókno żarówki oświetlającej tablicę rejestracyjną. Sorry, ale w takie bzdety przestałem już wierzyć.
cman

Postprzez skov » czwartek 15 maja 2008, 22:45

dziwi ta "ułańska fantazja zdających".Taka nasza polska natura...chyba...
skov

Re: Egzamin praktyczny oblany na "chorej" teorii?

Postprzez mihauu » piątek 16 maja 2008, 10:43

Karoll napisał(a):Egzaminator podczas wypytywania o swiatla zdal kluczowe wg. niego pytanie (bez takiej wiedzy oczywiscie za kolko wsiasc nie wolno) - na jaka odlegosc swieca swiatla pozocyjne oraz mijania? I niestety tutaj polegla.

Tak, i oczywiście nie ma po tym śladu ani na karcie przebiegu egzaminu ani na nagraniu. Cóż, jestem ciekaw jakie jeszcze fantazje przyjdą zdającym do głowy. Bo np. po co przyznawać się, że nie wie się gdzie jest zbiornik płynu do spryskiwaczy... najlepiej powiedzieć, że egzaminator pytał o "kluczowe wg. niego pytanie"... ach, ci zdający...
mihauu

Postprzez tom634 » piątek 16 maja 2008, 13:10

Pogarda dla osoby egzaminowanej za nieprzeczytanie przepisów ruchu drogowego! Odpowiedź na to pytanie jest w przepisach, trzeba tylko się z nimi zapoznać.
Weteran dróg
Na co dzień jeżdżę GL500 V8 388KM
tom634

Postprzez loser » piątek 16 maja 2008, 16:58

Nikogo, z tych co się wypowiadają w tym temacie, nie było na miejscu zdarzenia. Ale wszyscy, sprawiają wrażenie jakby tam byli i świetnie znają intencje egzaminatora i oblanej.

Mam takie pytanie do Karolla:
Co jest napisane na Arkuszu przebiegu egzaminu?
Zwłaszcza w rubryce- Uwagi.
loser

Postprzez skov » piątek 16 maja 2008, 18:39

loser napisał(a):Nikogo, z tych co się wypowiadają w tym temacie, nie było na miejscu zdarzenia. Ale wszyscy, sprawiają wrażenie jakby tam byli i świetnie znają intencje egzaminatora i oblanej....

gdybyś był egzaminatorem oblałbyś kogoś za nieznajomość np. składu chemicznego benzyny? I co byś mu napisał jako powód? Że jakiś humanista na egzamin przyszedł, chce jeździć a wzoru nie zna?
Ploteczki, ploteczki, ploteczki a z każdą taką informacją zasłyszaną od znajomych napięcie rośnie, co niektórzy zajrzą do książki Chemia 8 klasa i wkują na wszelki wypadek wzór. Tylko po co.
skov

Postprzez ella » piątek 16 maja 2008, 19:03

loser napisał(a):Nikogo, z tych co się wypowiadają w tym temacie, nie było na miejscu zdarzenia. Ale wszyscy, sprawiają wrażenie jakby tam byli i świetnie znają intencje egzaminatora i oblanej.

Mam takie pytanie do Karolla:
Co jest napisane na Arkuszu przebiegu egzaminu?
Zwłaszcza w rubryce- Uwagi.

Chyba niezbyt dokładnie czytasz bo nie WSZYSCY. Pytanie które Ty zadałeś padło już przed Tobą dwa razy jakbys nie zauważył.

Problem w tym, że Karoll jak dotąd nie odpowiedział.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » niedziela 18 maja 2008, 21:43

Skov ---> benzyna jest mieszaniną, więc wzoru na nią nie znajdziesz nawet w podręczniku z poziomu uniwersyteckiego. ;)
scorpio44

Postprzez disaster » niedziela 18 maja 2008, 21:59

Na jaką odległość świecą światła pozycyjne?
Dobre ale mało prawdopodobne, chyba że egzaminator był idiotą - w przeciwnym razie padło by pytanie o światła mijania i o to na jakiej odległości oświetlają jezdnie.
A na jakiej? 40-50 metrów. Widać to świetnie jak się człowiek chociaż raz wieczorkiem przejedzie...
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez skov » poniedziałek 19 maja 2008, 20:20

scorpio44 napisał(a):Skov ---> benzyna jest mieszaniną, więc wzoru na nią nie znajdziesz nawet w podręczniku z poziomu uniwersyteckiego. ;)

...nie dość, że wzoru nie ma to jeszcze go nie zna.... :lol: :wink:
skov

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy