Kategoria T a Kategoria B+E

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria T a Kategoria B+E

Postprzez malpa500000 » piątek 25 kwietnia 2008, 17:14

Witam chciał bym sobie zrobic Kategorie T lecz nie mam gdzie w żadnym ośrodku nie robia kursu na kategorie T i mowia zeby zrobic B a potem B+E gdzie jest to rownowazne z kategoria T lecz chciał bym potem zrobić kurs na Operatora Koparki i nie wie czy na kategori B+E bede mógł bo wiem że potrzeba kat. T CZy można robić owy kurs na Kat. B+E?
malpa500000

Postprzez skupiony » sobota 26 kwietnia 2008, 01:43

Zgadza się, zamiast robić T to zrób B+E

a na koparkę to wydaje mi się że wystarczy dowolna kategoria oprócz A1, A i B1, bo koparkę zakwalifikowałbym jako maszynę wolnobieżną
skupiony

Postprzez dylek » sobota 26 kwietnia 2008, 07:59

w PL kat. B+E jest w zasadzie równoważna kategorii T, ale jeśli już chodzi o inne kraje to tam nie ma tak różowo i do prowadzenia ciągnika z przyczepami B+E ci nie wystarczy :)
W miastach faktycznie ta kategoria jest po macoszemu potraktowana - jeśli koniecznie chcesz zrobić T proponuję po okolicznych mieścinkach poszukać jakiegoś Zespołu Szkół Rolniczych lub czegoś w tym stylu i tam się dowiedzieć gdzie możesz zrobić kurs na kat T :)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez malpa500000 » sobota 26 kwietnia 2008, 15:41

Ok ja nie mam zmiaru wybierać się gdzieś za granicę jak narazię. Najbardziej zależy mi na tym abym mógł Zrobić uprawnienia na operatora koparki majac kategorie: A B B+E. Mieszkam W Mieście gdzie jest Zespuł Szół Rolniczych lecz Jak bym chciał zrobić prawko na Ciągnik musiał bym chodzić do owej szkoły innego rozwiązania nie ma.
malpa500000

Powrót do Egzamin na prawo jazdy