Katowice- wymiana samochodów

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez deksiu » niedziela 20 kwietnia 2008, 19:28

mam pytanie czy zdaje sie juz nowym punto tzn grande punto czy dalej tym co bylo wczesniej? corsy oczywiscie dalej sa?
deksiu

Postprzez Neo911 » niedziela 20 kwietnia 2008, 22:25

W Bytomiu są już egzaminy na grande, ostatnio wdziałem 4 szt. na placu manewrowym, po mieście też krążyły (czerwone).
Neo911

Postprzez barbara_bush » poniedziałek 21 kwietnia 2008, 00:35

w katowickim wordzie bylam w czwartek, sa juz grande punto, niestety corsy tez byly ;/
barbara_bush

Postprzez instruktorka » wtorek 22 kwietnia 2008, 21:52

WORD Katowice ma 5 nowych Grande no i pozostały również corsy i stare punciaki.
instruktorka

Postprzez barbara_bush » wtorek 22 kwietnia 2008, 22:02

kiedy te corsy zostaną w końcu wycofane? :roll:
barbara_bush

Postprzez instruktorka » środa 23 kwietnia 2008, 21:09

W WORDzie w Katowicach ma być prawdopodobnie 20 Grande punto,myślę ze jak dostana wszystkie to corsy i stare punciaki zostaną wycofane.
instruktorka

Postprzez tom9 » środa 23 kwietnia 2008, 22:04

W Katowicach na dzien dzisiejszy jezdzi sie na Corsie, Punto II, Grande.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez lordwest » wtorek 29 kwietnia 2008, 17:08

Byłem tydzień temu w ośrodku i widziałem jak w garażu stały 4 Grande Punto, jedno stało przy kasie a jak wychodziłem to się jeszcze 2 naliczyłem :? Osobiście nie wiem sam co o tym myśleć według mnie jak na egzamin to jest to trochę duży samochód. Nie mówię, że jakieś Audi q7 ale nie jest to maluch albo tico a kiedyś się przecież egzamin zdawało na maluchach.
Nie obraźcie się że jestem jakiś wieśniak czy coś ale wydaje mi się, że łuk tym będzie ciężko zrobić. Nigdy Grande Punto nie jeździłem ani Corsą. Jedynie się cieszę, że Corsę wycofają 8)

Jak się przyglądałem tym Grande Punto to zauważyłem, że ten daszek przeciwsłoneczny jak w nim jest kamera od strony egzaminatora to zasłania pół szyby(chyba.... bo nie siedziałem jeszcze w środku)

Widziałem także, że większość ludzi jeździła na Punto II i Corsie a nie na Grande. :!:

Powiem wam szczerze że słyszałem że to jest głupota zdawać w Katowicach ponieważ specjalnie oblewają ludzi i to mi powiedział egzaminator z Katowic :evil: co wy o tym myślicie....?

Ja mam egzamin teraz w maju między maturami a do czerwca mają wymienić wszystkie samochody na Grande? :x
lordwest

Postprzez tom9 » wtorek 29 kwietnia 2008, 19:30

Widziałem także, że większość ludzi jeździła na Punto II i Corsie a nie na Grande.

hm nie wiem jak patrzyles ale jak ja bylem dzisiaj kolo 11-stej to były same nowe punta, przez godzine chyba jedna stara corsa przemknela. Wydaje mi sie ze na dniach juz beda tylko nowe samochody. Ma to tez swoje plusy, auta sa nowe nie znieszczone i przynejmniej przez pierwszy rok(?) nikt nie bedzie mowil ze jedynka nie wchodzi, ze to czy tam to.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez barbara_bush » czwartek 01 maja 2008, 12:50

lordwest - ja na ulicy widzę bardzo dużo elek grande punto więc nie gadaj, że większość ludzi nie jeździło na tym aucie, już chyba wszystkie osk je mają ;)
a łuk robi się tak samo jak na starym punto, identycznie tylko, że ja np. mam głupie wrażenie, że to auto jest jakieś takie większe i jak wjeżdżam do tyłu w kopertę to wydaje mi się, że nie chowa się całe :? no i w ogóle tak jakoś dziwnie
Biegi rzeczywiście wchodzą fajnie, ręczny zaciąga się aż miło, ale boję się, że dziadostwo będzie mi gasło, bo na jazdach tak właśnie było z grande...
barbara_bush

Postprzez jolka013 » czwartek 01 maja 2008, 15:01

A jakie znaczenie ma jakim samochodem się zdaje. Jak nauczysz się jeździć, to w każdym sobie poradzisz. :D
prawo jazdy B
jolka013

Postprzez Patsy » czwartek 01 maja 2008, 17:24

w sumie to nie ma znaczenia, bo masz racje jak się umie jeździć to się zdaje, ale zawsze lepiej zdawać na tym aucie co się uczyło, bo się jest już przyzwyczajonym to pewnego samochodu, z tego co słyszałam to ludziom bardziej chodzi o łuk niż miasto, mówia '' na mieście sobie poradzę, bo jeździć umiem tylko ten łuk'' ( chodzi o tych co się uczą łuku na pachołki)

A tak będzie lepiej wiadomo na jakim samochodzie się bedzie zdawać, a zawsze było to 50 na 50 albo punto albo corsa :D
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez barbara_bush » czwartek 01 maja 2008, 20:18

a na przykład ma takie znaczenie, że ktoś będzie się czuł niepewnie w aucie, którego jeszcze nie prowadził przez co bardziej się zestresuje, a tu na dodatek po odpaleniu trzeba od razu łuk robić :roll:
barbara_bush

Postprzez tadrik » poniedziałek 05 maja 2008, 08:50

A propos gasnącego Grande i dojeżdzaniem tyłem do koperty podzielę się następującymi spostrzezeniami. Do egzaminu przygotowywałem się na Punto II i Corsie. Wydawało mi się że umiem jeździć, w każdym razie nie miałem problemu z ruszaniem Jednak jak na egzaminie dostałem Punto Grande, to przy ruszaniu od razu mi zgasł:( .Ruszałem zaczynając od zwolnienia sprzęgła. Tak więc pierwszą próbę łuku miałem już za sobą. Przy drugiej próbie dość przygazowałem i ruszyłem, ale przy wjeżdżaniu tyłem do koperty nie wjechałem do końca, choć wydawało mi się że jestem na styk. Tak więc z tym ruszaniem i wyczuciem gabaratów coś jest na rzeczy - tak jak już to ktoś powiedział. Egzaminator potwierdził, że jak tylko wprowadzili Grande często ludziom gaśnie.
Powiedział też że w czerwcu będą już tylko Grande.
tadrik

Postprzez barbara_bush » poniedziałek 05 maja 2008, 17:33

w czerwcu będą same Grande???? mówisz o WORD Katowice???
shit :?
barbara_bush

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy