Witam wiec mam pewno pytanie na które nie mogę znaleść jednoznacznej odpowiedzi mianowicie :
Kiedy mogę zdawać egzamin, odebrać prawo jazy, zapisać się na kurs?
reasumując na waszej stronie znalazłem w sumie kilka różnych odpowiedzi na moje pytania tj:
- z działu, z strony głównej zakładka
"jak wygląda egzamin" : "pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyła 17 lat; od dnia 1 lipca 1999 r. wymóg ten dotyczy osób, które nie ukończyły 18 lat" - wnioskując znaczy to że do egzaminu mogę już podejść przed 18-nastymi urodzinami.
- z forum, dział "najczęściej zadawane pytania" temat "Kiedy mogę rozpocząć kurs prawa jazdy kategorii B?" pisze tam tak:
"Kiedy mogę rozpocząć kurs prawa jazdy kategorii B?
Kurs prawa jazdy możesz rozpocząć na 3 miesiące przed ukończeniem 18 lat."
- z forum, dział "najczęściej zadawane pytania" temat Co z prawem jazdy dla szesnastolatków? :
"Co z prawem jazdy dla szesnastolatków?
Od stycznia 2008 roku planowało się rozpoczecie szkolenia już w wieku 16 lat. Kurs rozszerzony o jazdy z osobą towarzyszącą (egzamin i tak w wieku 18 lat) Ale termin jak na razie się bardzo przesunie. Kiedy? Nie wiadomo."
- z forum, dział "najczęściej zadawane pytania" temat Kiedy mogę zpisać sie na egzamin? :
"Na egzamin można zapisać się nie mając jeszcze wymaganego wieku, ale zdawać mozemy dopiero po ukonczeniu wymaganego wieku. Przyklad: kat B, wiek wymagany 18 lat. mozemy zapisać się mając 17 lat i 11 miesięcy, ale termin egzaminu może być dopiero po ukonczeniu przez nas 18 lat. "
Więc poprostu nie wiem jak to wkońcu jest kiedy mogę zdawać egzamin? Kiedy mogę odebrać prawo jazdy ?(czyli jeżeli egzmain mógł bym zdawać przed 18-nastką to czy mógł bym przed 18-nastka też odebrać prawo jazdy i już jeździć)?
Proszę o pomoc i pozdrawiam
Kamil