Błędy i niejasności prosze o pomoc!?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Błędy i niejasności prosze o pomoc!?

Postprzez El Bandito » niedziela 13 kwietnia 2008, 19:06

Witam wiec mam pewno pytanie na które nie mogę znaleść jednoznacznej odpowiedzi mianowicie :
Kiedy mogę zdawać egzamin, odebrać prawo jazy, zapisać się na kurs?

reasumując na waszej stronie znalazłem w sumie kilka różnych odpowiedzi na moje pytania tj:
- z działu, z strony głównej zakładka
"jak wygląda egzamin" : "pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyła 17 lat; od dnia 1 lipca 1999 r. wymóg ten dotyczy osób, które nie ukończyły 18 lat" - wnioskując znaczy to że do egzaminu mogę już podejść przed 18-nastymi urodzinami.
- z forum, dział "najczęściej zadawane pytania" temat "Kiedy mogę rozpocząć kurs prawa jazdy kategorii B?" pisze tam tak:
"Kiedy mogę rozpocząć kurs prawa jazdy kategorii B?
Kurs prawa jazdy możesz rozpocząć na 3 miesiące przed ukończeniem 18 lat."
- z forum, dział "najczęściej zadawane pytania" temat Co z prawem jazdy dla szesnastolatków? :
"Co z prawem jazdy dla szesnastolatków?
Od stycznia 2008 roku planowało się rozpoczecie szkolenia już w wieku 16 lat. Kurs rozszerzony o jazdy z osobą towarzyszącą (egzamin i tak w wieku 18 lat) Ale termin jak na razie się bardzo przesunie. Kiedy? Nie wiadomo."
- z forum, dział "najczęściej zadawane pytania" temat Kiedy mogę zpisać sie na egzamin? :
"Na egzamin można zapisać się nie mając jeszcze wymaganego wieku, ale zdawać mozemy dopiero po ukonczeniu wymaganego wieku. Przyklad: kat B, wiek wymagany 18 lat. mozemy zapisać się mając 17 lat i 11 miesięcy, ale termin egzaminu może być dopiero po ukonczeniu przez nas 18 lat. "

Więc poprostu nie wiem jak to wkońcu jest kiedy mogę zdawać egzamin? Kiedy mogę odebrać prawo jazdy ?(czyli jeżeli egzmain mógł bym zdawać przed 18-nastką to czy mógł bym przed 18-nastka też odebrać prawo jazdy i już jeździć)?

Proszę o pomoc i pozdrawiam

Kamil
El Bandito

Postprzez ella » niedziela 13 kwietnia 2008, 20:08

"jak wygląda egzamin" : "pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyła 17 lat; od dnia 1 lipca 1999 r. wymóg ten dotyczy osób, które nie ukończyły 18 lat" - wnioskując znaczy to że do egzaminu mogę już podejść przed 18-nastymi urodzinami

możesz na B1, T, A1

Więc poprostu nie wiem jak to wkońcu jest kiedy mogę zdawać egzamin? Kiedy mogę odebrać prawo jazdy ?(czyli jeżeli egzmain mógł bym zdawać przed 18-nastką to czy mógł bym przed 18-nastka też odebrać prawo jazdy i już jeździć)?

Nie wiem gdzie wyczytałeś, że na B można zdawać przed ukończeniem 18 lat.

Przeczytaj to wszystko jeszcze raz dokładnie.
Nie ma tu żadnych błędów
ella
Moderator

Postprzez El Bandito » niedziela 13 kwietnia 2008, 21:22

- z działu, z strony głównej zakładka
"jak wygląda egzamin" : "pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyła 17 lat; od dnia 1 lipca 1999 r. wymóg ten dotyczy osób, które nie ukończyły 18 lat" ok dzięki wielkie poprostu zle to zinterpretowałem myślałem że są to informacje o egzaminie na kategorie B
El Bandito

Powrót do Egzamin na prawo jazdy