Czy zmienić ośrodek/wątek oddzielony

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

...pomocy...

Postprzez Anula86 » wtorek 08 kwietnia 2008, 18:38

Hej, czytając wasze wypowiedzi mam nadzieje ze mi pomozecie. Dzisiaj oblalam egzamin na prawo jazdy na Odlewniczej juz 4 raz :( porazka..i to 4 razy na Odlewniczej...plac robie dobrze tylko zawsze na meiscie cos mi nie wyjdzie. Teraz zastanawiam sie czy nie przeniesc sie na Powstancow albo na Radarowa. Czy ktos mi moze powiedziec jakie sa terminy czekania na praktyke na Powstancow i na Radarowej? Jednak troche sie stresuje bo nie bywam w tamtych stronach (czasem przelotem)...czy ma to jakies znaczenie? Teoria konczy mi sie 11 sierpnia i jednak chcialabym ten czas jakos dobrze wykorzystac zeby miec to juz z glowy :(
Z gory dzieki za wszystkei odpowiedzi i gratuluje tym co juz nie maja z tym zadnych problemow :)
Anula86

Postprzez kasia2904 » środa 09 kwietnia 2008, 08:17

Anula a jak to zrobiłaś, że wyrobiłaś się już z czterema egzaminami a jeszcze tak daleko do końca teorii????? Ja mam koniec teorii 29 lipca zdawałam trzy razy (wszystkie trzy oblane niestety) przyspieszałam terminy podaniami i zastanawiam się czy to nie było powodem porażki za trzecim podejściem. Ja papierów nie przenoszę. Przy Odlewniczej już znamy troszkę teren, kilka podejść było a egzaminatorzy podobno są Ci sami co na Odlewniczej więc nie wiem czy jest sens..... :roll:
kasia2904

Postprzez Razorek84 » środa 09 kwietnia 2008, 08:34

Anula86:
Trzeba liczyc na to ze papiery troche beda szly.
Na radarowej jakos wiecej osob zdaje :P
na praktyke czekalem 6 dni.
Razorek84

Postprzez vidakot » środa 09 kwietnia 2008, 09:05

Anula86, ja z doświadczenia odradzam Ci przenosiny (przynajmniej na Radarową). Terminy oczekiwania na Radarowej juz wydłużyły sie znacznie :-(, teren jest ciężki, bez porównania do rejonów Odlewniczej, łuk robi się pod górkę. Ja popełniłam ten błąd i przeniosłam tam papiery, ale teraz żałuję :-(
vidakot

Postprzez Razorek84 » środa 09 kwietnia 2008, 09:12

jak to luk pod gorke ?
Razorek84

Postprzez Anula86 » środa 09 kwietnia 2008, 09:28

"kasia2904" ja juz drugi raz zdawalam teorie dlatego juz 4 raz mialam egzamin :)
pare osob mowi mi ze skoro oblewam na odlewniczej to powinnam przeniesc papiery na radarowa badz na powstancow bo tam zdam...itp itd... Tereny Odlewnicza i Brudno znam juz jak wlasna kieszen tylko po prostu ten pech :( a powiedzcie mi czy to dobry pomysl jakbym teraz przeniosla papiery np na radarowa badz powstancow i jesli (odpukac) nie zdam to znowu przeniose na odlewnicza? w sumie to jeszcze 4 miesiace do konca mojej teorii....wczoraj jak zdawalam egzamin to praktycznie pierwszy raz weszlam do Yariski, kiepska pogoda i po prostu nie zapanowalam nad nim...:( a moze zostac na odlewniczej i zlozyc podanie o przyspieszenie terminu i powiedziec ze wyjezdzam na jakies praktyki za granice albo cos...z tego co wiem to przechodzi to ale raczej przed koncem waznosci teorii a tak? hmm
Anula86

Postprzez marteczka79 » środa 09 kwietnia 2008, 09:41

ja uważam, że należy jak najkorzystniej dla siebie wykorzystać czas ważności teorii. Na Odlewniczej na praktykę czeka się 2-2,5 miesiąca a na początku kwietnia jak się zapisywałam na Radarowej (bo też przeniosłam papiery) dostałam termin 29 kwietnia. To duża różnica i masz szansę na więcej podejść praktycznych bez zdawania kolejnej teorii.
Ja terenu Radarowej jeszcze nie znam - dopiero w przyszłym tygodniu zacznę poznawać, ale jakoś mnie to mocno nie przeraża, bo Odlewniczej też kiedyś nie znałam. Nie są to rzeczy nie do opanowania. Nie zgodzę się natomiast z Anulą86 że tereny są na Radarowej trudniejsze. Są tak samo trudne i na Radarowej i na Odlewniczej - kwestia opanowania terenu i przede wszystkim samochodu. Bo nie możecie powiedzieć, że rondo Żaba nie jest porypane. Ktoś przekombinował i kierowcy z wieloletnim stażem tam się motają. Aha, moje papiery z Odlewniczej na Radarową szły ok 4 dni.
marteczka79

Postprzez kasia2904 » środa 09 kwietnia 2008, 09:44

Anula już od kilku osób słyszałam, że na Odlewniczej zdać egzamin za 5 razem to jest standarcik dlatego przestałam się przejmować. Terez na Odleniczej znamy i trzeba wiezryć, że wreszcie trafimy na "ludzkiego pana". Moje pierwsze podejście w lutym to był świetny egzaminator, przymykał oko na małe błędy, pół godziny jeździłam z nim po mieście ale niestety wymusiłam przy zmianie pasa i............oblałam. Ale przynajmniej wiem, że ewidentnie z mojej winy. I może trafię jeszcze raz na tego egzaminatora, w sumie prawdopodonieństwo takie same jak to, że trafię znowu na kobietę. Może teraz będę miała więcej szczęścia. Na Radarowej terminy już też są długie, terenu nie znasz więc wydaje mi się, że nie ma sensu przenosić papierów. Może spróbuj przyspieszyć i............głowa do góry. Kiedyś zdamy (ale jestem mądra a jeszcze tydzień temu płakałam w poduszkę i twierdziłam, że nigdy nie podejdeę już do próby zdania tego cholernego egzaminu). :lol:
kasia2904

korekta

Postprzez marteczka79 » środa 09 kwietnia 2008, 09:44

przepraszam Anula86 - źle się powołałam. To Vidakot napisał, że tereny są trudniejsze a nie Ty. Przepraszam za pomyłkę
marteczka79

Re: ...pomocy...

Postprzez pigula » środa 09 kwietnia 2008, 09:47

Anula86 napisał(a): ...Hej, czytając wasze wypowiedzi mam nadzieje ze mi pomożecie. Dzisiaj oblałam egzamin na prawo jazdy na Odlewniczej już 4 raz :( porażka..i to 4 razy na Odlewniczej...plac robie dobrze tylko zawsze na mieście coś mi nie wyjdzie...

Anula, to na razie jesteś lepsza... Ale, ja cię już zaczynam doganiać. :cry:
Wczoraj oblałam trzeci raz PLAC na Radarowej. Niby, dobrze robię łuk na dokształtach... na egzaminie, kompletnie mi to nie wychodzi. Albo lewą, albo prawa stroną wjeżdżam w linię czy słupki.
Tragedia...

W piątek odbieram kartkę z dodatkowymi godzinami i pewnie podjadę zapisać się znów. Termin: koniec maja (jak dobrze pójdzie). Wczoraj zapisywali na 21.05.

Jestem beznadziejna... :evil:
Obrazek

czerwona 5-drzwiowa Micra`97 :D
pigula

Postprzez Anula86 » środa 09 kwietnia 2008, 14:27

"marteczka79" nic sie nie stalo :)
w sumie teraz jak patrze na to z innej strony to zostaly mi jeszcze 4 miesiace do konca waznosci teorii....no i teraz tak sobie mysle ze przeniose papiery na radarowa, poczekam troche (napewno nie 2 meisiace jak na odlewniczej) i zobaczymy, jesli mi sie nie uda to wtedy bede znowu kombinowac ale przynajmniej wiecej czasu bedzie....a co myslicie o tym moim pomysle zeby zlozyc podanie o przyspieszenie terminu na odlewniczej bo wyjezdzam za granice? w sumie to watpie zeby przeszlo no ale moze moze....moze trafi sie jakas luka w ich napietym grafiku :D :D :D
Anula86

Postprzez kasia2904 » środa 09 kwietnia 2008, 14:32

Spróbować zawsze warto (mam na myśli podanie o przyspieszenie). Może fartownie się uda. :lol:
kasia2904

Postprzez Razorek84 » środa 09 kwietnia 2008, 15:05

Ja jestem za Radarowa w godzinach porannych,
moich 4 znajomych zdalo zapisujac sie na 7 rano.
Co do trudnosci to mozesz sobie z kims co ma samochod pojezdzic i pozaznaczac na mapie gdzie sa trudniejsze skrzyze i na co trzeba uwazac!(ja tak robilem - mialem tylko 7h doszkalajacych na tym terenie i zdalem za 1 razem).
Co do luku to ja nie wiem ludzi gdzie problem lezy ?!
Jazda do przodu rozumiem ze kazdy ogarnia ...,
do tylu ja robie tak ze gdy mijam slupek drugi robie 1 pelny obrot kierownica i jade z 5 sek moze wiecej i pozniej lookam w lewe lusterko czy jestem rownolegle do lewej lini oczywiscie trzeba to zrobic wczesniej ! i pozniej rownasz i parkujesz ...
Ps... moze dobrze ze duzo ludzi nie zdaje bo sami samobojcy by jezdzili po warszawie :P
Razorek84

Postprzez modzel » czwartek 10 kwietnia 2008, 00:41

Anula86 odlewiczą i okolice już znasz, ja bym sobie odpuscił
modzel

Postprzez Anula86 » piątek 11 kwietnia 2008, 12:23

...no to klamka zapadła...w środę papiery będą juz na Radarowej... ciekawe teraz ile będę czekała na egzamin :) szczerze mówiąc nie wiem czy to dobry czy zły wybór...okaże się...zależy mi po prostu na czasie...dzisiaj jak byłam na Odlewniczej w celu przeniesienia papierów na Radarową to słyszałam, że zapisy na egzamin praktyczny są już na 13 czerwca...paranoja :/oby tylko na Radarowej tyle nie czekać :)
Anula86

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy