Nagła rezygnacja z egzaminu praktycznego.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Nagła rezygnacja z egzaminu praktycznego.

Postprzez bondżorno » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 10:10

Witam.

Byłem w jednym dniu zapisany na testy i na egzamin praktyczny od razu po nich. Zdałem testy i musiałem po nich zrezygnować z egzaminu praktycznego. Po prostu zdałem testy i opuściłem WORD niestawiając się na jeździe. Czy niedając nikomu znać, że rezygnuje z egzaminu praktycznego to zdane testy będą ważne i później tylko będę musiał zapisać się znowu na łuk i jazdę po mieście (egz. praktyczny)?.

Proszę o pomoc.
bondżorno

Postprzez cman » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 10:12

Będą ważne i zapisując się na praktykę, zapłacisz połowę ceny.
cman

Postprzez bondżorno » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 10:27

I jeszcze jedno pytanie ze strony mojego kolegi siedzącego obok :)
Ma on na jutro wyznaczony egzamin teoretyczny i praktyczny. Jest jakaś możliwość zmiany tej formy na taką aby zdawać jutro teorię a praktykę sobie przenieść na inny wolny termin ?. Chłopak jednak nie poduczył się jeszcze jazdy :). Tylko egzamin jutro i nie wiadomo czy jutro na miejscu jeszcze zdąży coś zdziałać. A telefonicznie nie wiem czy będą tacy chętni bo nie wszędzie są.
bondżorno

Postprzez cman » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 10:55

Zależy od WORD'u, ale przypuszczam, że jest już jednak za późno. Najlepiej zapytać telefonicznie, czy da się jeszcze odwołać i jeżeli tak, to się wtedy dopiero przejechać.
cman

Postprzez bondżorno » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 11:04

A jak to wygląda z terminem w przypadku kiedy takie przeniesienie egz. praktycznego jest możliwe? Jest to następny termin egzaminów praktycznych czyli za ok. miesiąc bądź dłużej? (różnie to bywa).
bondżorno

Postprzez cman » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 11:11

No tak, następny jaki się trafi, może być akurat jakiś szybszy, a może być "normalny".
cman

Powrót do Egzamin na prawo jazdy