Zmiana osoby na egzaminie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zmiana osoby na egzaminie

Postprzez daVWidek » sobota 22 marca 2008, 15:49

Witam
Chciałem zasięgnąć waszej opinii w jednej kwestii. Otóż moja koleżanka ma zaplanowany termin na egzamin z jazdy na 3 kwietnia. Lecz już teraz wie, że nie będzie do niego podchodzić. I tutaj moje pytanie. Czy jest możliwość, że ja wejdę na jej termin. Ja także jestem zapisany lecz na bardzo odległy termin, a koleżanka ma za kilka dni. I czy koleżanka będzie cokolwiek płaciła za to, że się nie pojawiła oraz czy ja będę musiał zapłacić karę za niepojawienie się w moim pierwotnym terminie. Proszę o szybką odpowiedź!
daVWidek

Postprzez zurson » sobota 22 marca 2008, 15:53

Co do zamiany, to nie mam pojęcia, ale za nie pojawienie się na egzaminie nie ma żadnej kary - jest on oblany, a my jesteśmy ponad 100zł w plecy.
Dla nich tabu, dla nas to jest oczywiste...
zurson

Postprzez Patsy » sobota 22 marca 2008, 16:06

zursonie nie 112 zł a tylko połowe mamy w plecy:)
Nigdy nie traci się całej kwoty :)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez daVWidek » sobota 22 marca 2008, 16:09

A mógłbym tak zrobić, że jadę z kumpelą do Wordu ona mówi, że nie pojawi się na egzaminie ale za to ja wchodze na jej termin?
daVWidek

Postprzez Patsy » sobota 22 marca 2008, 16:15

Na pewno jest tak, że koleżanka musi to zgłosić wcześniej, jak zgłosi w dzień egzaminu wtedy traci połowe pieniedzy

jak zgłasza wcześniej pani z okienka przesuwa jej termin bez żadnych kosztów

Jest taki temat na forum o zamienianiu się terminami egzaminu więc myśle że tak własnie mozecie zrobić :)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez tom9 » sobota 22 marca 2008, 16:32

idziesz z kolezanka do kasy/okienka word.
ona przesuwa egzamin powiedzmy na koniec kwietnia (albo jak chce to bierze Twoj termin), a Ty przejmujesz jej.
Nic nie trzeba placic, ani doplacac
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez mihauu » sobota 22 marca 2008, 17:11

zurson napisał(a):Co do zamiany, to nie mam pojęcia, ale za nie pojawienie się na egzaminie nie ma żadnej kary - jest on oblany...

Na pewno nie jest oblany. Uznaje się, że osoba nie przystąpiła do egzaminu i otrzymuje zamiast oceny notkę "X", co niczym (oprócz kwestii finansowych) nie skutkuje.
mihauu

Postprzez sharlotka » sobota 22 marca 2008, 19:47

można zamienić się z kimś terminem egzaminu, jednak należy to zrobić szybciej niż 4 dni przed egzaminem. Najlepiej dowiedzieć się w swoim osrodku egzaminacyjnym, może byc inaczej :)
sharlotka

Postprzez zurson » niedziela 23 marca 2008, 09:56

Na pewno nie jest oblany. Uznaje się, że osoba nie przystąpiła do egzaminu i otrzymuje zamiast oceny notkę "X", co niczym (oprócz kwestii finansowych) nie skutkuje.[/quote]
Źle to ująłem, nie chodziło mi o oblanie jako oblanie, a oblanie jako nie uzyskanie pozytywnego wyniku = strata terminu.
A co do pieniędzy, to jeśli się nie stawimy bez przekładania terminu, to tracimy tylko połowę pieniędzy? Jeśli tak, to rzeczywiście mój błąd.
Dla nich tabu, dla nas to jest oczywiste...
zurson

Postprzez Patsy » niedziela 23 marca 2008, 21:16

A co do pieniędzy, to jeśli się nie stawimy bez przekładania terminu, to tracimy tylko połowę pieniędzy

tak własnie jest :) nie traci się całej sumy jak się nie przyjdzie na egzamin :)
Patsy

Postprzez Nifrenithil » niedziela 23 marca 2008, 23:05

U mnie np jest do ostatniego wtorku na conajmniej tydzień przed egzaminem, można zrobić taką zamianę bez dodatkowych kosztów :P Dopóki nie sporządzą list na egzamin :). Po świętach leć do word i powinno się udać.
Nifrenithil

Postprzez Mycha » poniedziałek 24 marca 2008, 00:21

Może i jest X, ale z tego co wiem na przykładzie koleżanki to jest wliczane do terminów w kontekście dokupowania jazd po 3 niezdanych. Ten X liczą jak niezdany i trzeba wcześniej dokupować jazdy.
Mycha

Postprzez ella » poniedziałek 24 marca 2008, 01:17

Ten X liczą jak niezdany i trzeba wcześniej dokupować jazdy.

Niestawienie się na egzamin nie jest liczone jako niezdane i nie ma nic wspólnego z ilością niezdanych egzaminów i ewentualnym dokupywaniem godzin. Można na przykład raz nie stawić się na egzamin a potem jeszcze 3 razy nie zdać dopiero wtedy potrzebne jest zaświadczenie.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy