czy zmienic instruktora?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

czy zmienic instruktora?

Postprzez czarnaa » sobota 08 marca 2008, 18:30

heh nie wiem od czego zacząć... tyle pytań się nasuwa...
poczytałam dzis to forum wzdłuż i wszerz chyba i jestem przerażona :evil:
jak sie okazuje mój poziom wiedzy o jeżdzeniu samochodem jest znikomy... mam za sobą wyjeżdzonych 20 godzin i za miesiac egzamin.... i chyba tyle co umiem go odpalić i jechac w miare zeby mi nie zgasl... gdyz wczesniej, przed zapisaniem sie na kurs nie mialam doczynienia z praktyką w tym temacie...
testy mam juz za sobą zdane na 0 błędów, ale co z tego jak praktyka mierna... czytam to forum i :shock:
po 1 mam juz za soba kilka godzin na placu wyjezdzonych i moj instruktor nigdy nie zwrócil mi uwagi ze jadąc po łuku mam patrzec w tylnia szybę jedynie co korzystałam z lusterek...
po 2 nie mialam jeszcze okazji przecwiczenia ruszania na wzniesieniu....
po 3 nie rozrózniam swiatel bo nie zostaly mi one pokazane ani nie wiem co znajduje sie pod maska rowniez tego samego powodu...

ide na kurs wiec oczekuje wprowadzenia mnie do tematu i odpowiedniego przygotowania... to instruktor chyba powinine klasc nacisk na to co powinnam umiec i czego sie nauczyc...
skad ja biedna mam wiedziec ze jest kilka rodzajów parkowan skoro instruktorowi najwidoczniej zapomnialo sie mnie o tym powiadomic i nauczyc...
wiec mam miesiac do egzaminu? czy te straty sa do nadrobienia?czy powinnam zmienic instruktora i czy to ma sens :roll:
będę kierowcą?
czarnaa

Postprzez AgaG » sobota 08 marca 2008, 19:24

To co napiałaś o instruktorze to trochę chyba za mało żeby stwierdzić jak uczy i czy masz go zmienić :wink: Oczywiście 20h to już dużo ale myslę,że wszystko jest do nadrobienia zresztą nie jest tego tak dużo.Mój instruktor na pierwszej godzinie pokazał mi wszystkie światła i później dopiero przed samym egzaminem żeby mieć na świeżo dlatego tego też nie ma co powtarzać na każdej jeździe.Ruszanie na wzniesieniu też miałam bardzo późno zresztą mój instruktor był przekonany,że już to ćwiczyliśmy a jak ja mu na to,że nie to przekamarzał się ze mną,ze napewno tak bo by mi tak dobrze nie szło :twisted: Dlatego powiedz instruktorowi co byś chciała przećwiczyć bo może zapomniał a przy sporej ilości kursantów może umknąć co było przerabiane a co nie :)
Masz jeszcze trochę czasu pozatym na egzamin się jeszcze sporo czeka więc pewnie dokupisz jakieś godziny lub nie,ale napewno nie denerwuj się teraz kiedy masz większą wiedzę na jeździe popytaj instruktora dla pewności i zobaczysz co zrobić :D
AgaG

Re: czy zmienic instruktora?

Postprzez yahoo234 » sobota 08 marca 2008, 19:37

czarnaa napisał(a):po 1 mam juz za soba kilka godzin na placu wyjezdzonych i moj instruktor nigdy nie zwrócil mi uwagi ze jadąc po łuku mam patrzec w tylnia szybę jedynie co korzystałam z lusterek...
po 2 nie mialam jeszcze okazji przecwiczenia ruszania na wzniesieniu....
po 3 nie rozrózniam swiatel bo nie zostaly mi one pokazane ani nie wiem co znajduje sie pod maska rowniez tego samego powodu...

Piszesz mało o instruktorze i sposobie w jaki uczy, więc odwołam się tylko do pktów 1, 2 i 3.

1) to najbardziej niepokojące. powinien Ci o tym powiedzieć.
2) ja miałam pokazane jak ruszać na wzniesieniu dopiero kiedy w miarę dobrze radziłam sobie na mieście. może lada chwila instruktor Cię tego nauczy. albo bierze pod uwagę to, że nie do końca sobie radzisz i rozkłada Ci kurs na więcej niż 30 godzin. albo myśli, że już Ci to pokazał i zapomniał, że jeszcze tego nie znasz. może po prostu mu przypomnij albo zapytaj, dlaczego jeszcze nie byliście na górce?
3) to akurat na 10 minut pokazywania jest. wystarczy, że zobaczysz to na kilka h przed egzaminem, teraz Ci to raczej nie jest niezbędne.
yahoo234

Postprzez czarnaa » sobota 08 marca 2008, 22:32

jestem bardzo wdzięczna za te wypowiedzi... bardzo mnie uspokoily...
fakt, że tych godzin trochę jeszcze zostało, więc chyba muszę przejac teraz inicjatywe i zadbać o swoje :twisted:
będę kierowcą?
czarnaa

Powrót do Egzamin na prawo jazdy