Prawda czy mit/wątek oddzielony

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawda czy mit/wątek oddzielony

Postprzez emilia2109 » czwartek 07 lutego 2008, 22:45

nie wiem czy jest gorszy WORD od legnickiego,kiedyś tam można było zdac,ale teraz to chyba umawiają sie na dni kiedy nie przepuszczą nikogo.Ostatnio zdawała egzamin moja córka,dzień wcześniej jej koleżanka,zresztą w tym samym dniu też-żadna nie zdała,mimo że instruktor twierdził,że nie ma szans,aby nie zdała,jeżdziła świetnie i pewnie.Wiadomo,przed egzaminem mały stres,ale placyk poszedł świetnie,wszystko za pierwszym razem,więc sie rozlużniła,bo tego bała się najbardziej,jazdy po mieście-nie.Ale wsiadł inny egzaminator i na wstępie oznajmił,że chyba nie myśli z zda za pierwszym razem?a poza tym blondynka(jeśli resztki pasemek można uznać za blond).Potem ironia,dogryzanie(szkoda,że nie nagrywają głosu),żerowanie na wrażliwości ludzkiej.oblał ją tak jak większość-za wymuszenie pierwszeństwa,mimo iż samochód przed którym wyjechała był bardzo daleko i nawet do nich nie dojechał,tylko zatrzymał się na skrzyżowaniu.Była od rana w trzeciej grupie zdajacych,po ponad 30 osób każda-nie zdał nikt.Kto ocenia i obserwuje te ośrodki,ze nic z tym nie robią?byli w weekendy egzaminatorzy z Wrocławia,ale u nich ludzie zdawali,więc już ich nie ma.Niech ktoś się za to wezmie i tym zainteresuje

Wkoncu ktos odwazyl sie napisac prawde o Legnickim WORDie :)

Niestety taka prawda... Uwalaja za byle co i jeszcze wciskaja kit, ze wymusilo sie pierwszenstwo. Ja co prawda jeszcze nie zdawalam egzaminu z jazdy ale slyszałam od wielu osob, ze wlasnie nie zdaly za wymuszenie pierwszenstwa. Jednym słowem mozna powiedziec, ze egzaminatorzy uwalaja wszystkich jak leci po to, zeby kursant wywalil kolejna kase na egzamin i tym samym wzbogacil WORD. Nie moga brac lapowek to chociaz moga sie poznecac uwalajac na egzaminie. Oczywiscie jest kilku egzaminatorow, ktorzy maja podejscie do czlowieka i jakos przepuszczaja.
29.01.2008 r. teoretyczny (+)
23.07.2008 r. praktyczny (+)
emilia2109

Postprzez ella » piątek 08 lutego 2008, 00:44

krzysia_lubin napisał(a):Potem ironia,dogryzanie(szkoda,że nie nagrywają głosu),

a kto powiedział, że nie nagrywają? :shock: Córka? Prawda jest taka, że nagrywa się i obraz i dzwięk.
wciskaja kit, ze wymusilo sie pierwszenstwo

Jak wciskają kit to należy się odwołać.
Była od rana w trzeciej grupie zdajacych,po ponad 30 osób każda-nie zdał nikt.

Mnie by się nie chciało siedzieć cały dzień w WORD i pytać wszystkich czy zdał czy nie.
mimo iż samochód przed którym wyjechała był bardzo daleko i nawet do nich nie dojechał,tylko zatrzymał się na skrzyżowaniu

wersja córki czy Pani to widziała? Jesli to prawda to pytam po raz kolejny, dlaczego nie było odwołania.

Niech ktoś się za to wezmie i tym zainteresuje
trzeba się odwoływac to wtedy się za to wezmą.

emilia2109 napisał(a):Uwalaja za byle co i jeszcze wciskaja kit, ze wymusilo sie pierwszenstwo. Ja co prawda jeszcze nie zdawalam egzaminu z jazdy ale slyszałam od wielu osob, ze wlasnie nie zdaly za wymuszenie pierwszenstwa.

I tak się ludzie nakręcają (połowa to bajki)przed egzaminem.
Jak można sobie dać wcisnąć kit. Jak mam rację to się odwołuję i nikt mi nic nie wciśnie. Chyba, że nie mam racji. A prawda jest uwieczniona na taśmie.

Emilia2109 jak będziesz po egzaminie to dopiero wpisz się do relacji po egzaminie.
W tym wątku umieszczamy
- relacje zdane/oblane - pamiętaj, że mają one służyć również innym zdającym, postaraj się więc umieścić tutaj przede wszystkim istotne informacje
- informacje dotyczące danego ośrodka (tylko nie takie, że ktoś gdzieś usłyszał albo kolega dowiedział się od kolegi - niech to bedą w miarę sprawdzone informacje) - wszelkie rady i porady z nim związane
- nie podajemy nazwisk egzaminatorów (ustawa o ochronie danych osobowych)
- wszelkie off topy będą przesuwane albo kasowane
ella
Moderator

Postprzez Popielaty » piątek 08 lutego 2008, 23:06

Co prawda nie jestem z Legnicy, ale wypowiem się na temat mitów. Po zdanym egzaminie praktycznym myślałem sobie iż miałem wielkie szczęście ponieważ dużo się nasłuchałem i naczytałem jak to oblewają za byle co i tak dalej. Gdy po kilku dniach ochłonąłem i przeanalizowałem na spokojnie cały mój egzamin to stwierdziłem iż tak naprawdę to egzaminator nie miał mnie za co oblać i stwierdziłem że miałem szczęście owszem ale polegało ono na tym iż trafiłem na dobrego baa baardzo dobrego instruktora > pozdrowienia dla Pana Rafała Skorupy z Gdyni :) < który mnie do tego egzaminu przygotował. Podczas całego kursu nie opowiadał mi bajek jak to ja cudownie jeżdżę tylko bezlitośnie wytykał mi moje błędy, pokazując mi czego jeszcze nie umiem.
Rozmawiałem z wieloma ludźmi na temat egzaminów i w 99% (mówię o Gdyni) decyzje egzaminatora były słuszne i co ciekawe ci co tych egzaminów nie zdali doskonale sobie zdawali sprawę ze swoich błędów. Prawda moim zdaniem leży po środku ale nie można robić takiej psychozy, ponieważ ludzie idący na egzamin po przeczytaniu kilku postów w stylu egzaminator to, egzaminator tamto na pewno nie poczują się przez to lepiej a wręcz przeciwnie. Pewna moja znajoma zdawała już 11 razy egzamin praktyczny i za każdym razem była jej wina do czego się przyznaje i mówi iż oblewa tylko i wyłącznie z własnej winy. Kamery i MIKROFONY są zainstalowane w samochodach nie tylko po to aby egzaminatorzy nie brali łapówek ale również po to aby osoba egzaminowana mogła się odwołać w przypadku oblania egzaminu.
Pozdrawiam!
5 lutego 2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie
Popielaty

Postprzez chupacabra » sobota 09 lutego 2008, 01:07

ella napisał(a):Mnie by się nie chciało siedzieć cały dzień w WORD i pytać wszystkich czy zdał czy nie.

Oj Ellu to widać czy ktoś zdał czy nie. Niestety mam takie nazwisko, że czekając na swoją kolej musiałem tam marznąć 3 godziny + 1,5 godziny musiałem byc już wczesniej w Wordzie. Byłem tam 4 godziny i liczyłem ile osób zdało (tylko za 1 razem kiedy zdawałem sie w to bawiłem). Miałem egzamin na 9.30. Od 7 do godziny 13.30 (wtedy sie zapisywałem na kojeny jak nie zdałem) przegzaminowano 35 osób i zdały dwie do tego czasu (mój tata liczył). Niestety tak jest w tych WORDACH...

PS: dane moga być niedokładne bo to już było dawno ale jestem pewien, że zdały chyba 2 osoby. Mój tata twierdzi, że 3.
Obrazek
chupacabra

Postprzez ella » sobota 09 lutego 2008, 01:28

krzysia_lubin napisał(a):chyba umawiają sie na dni kiedy nie przepuszczą nikogo.(..)Była od rana w trzeciej grupie zdajacych,po ponad 30 osób każda-nie zdał nikt.
chupacabra napisał(a):to widać czy ktoś zdał czy nie. Niestety mam takie nazwisko, że czekając na swoją kolej musiałem tam marznąć 3 godziny + 1,5 godziny musiałem byc już wczesniej w Wordzie.....przegzaminowano 35 osób

Widzisz to nie to samo liczyć osoby w swojej grupie a liczyc osoby we wszystkich grupach od rana do wieczora.
Jak ktos jest zapisany do trzeciej grupy to nie przyjeżdza wtedy kiedy zdaje pierwsza grupa. No chyba, że w tym WORD wszystkich zapisują na godzinę 8 rano a potem losują i tworzą grupy :wink:

1,5 godziny musiałem byc już wczesniej
a co to odprawa celna :D
ella
Moderator

Postprzez chupacabra » sobota 09 lutego 2008, 02:21

ella napisał(a):
1,5 godziny musiałem byc już wczesniej
a co to odprawa celna :D

Hehe. Na odprawe celną to sie 5 godzin czeka. Poprsotu na 7 w pracy musieli być koledzy mojego taty z którymi on jeździ. On sam wziął wolne no ale rozumiesz tak wykiwać ludzi i ich zostawić na lodzie to nie wporządku. A od 7 do 9.30 było 1,5 h. 40 minut jest w jedną strone (30 jak troche "omijasz" przepisy) z tym ze jak trafisz na korek to czekasz. Także było ryzyko, że nie zdąży po mnie przyjechać.

No racja masz racje. Z tym, ze te 35 osób musiało być jakoś w 7 czy 8 grupach.
Obrazek
chupacabra

Postprzez Ajgor » piątek 14 marca 2008, 18:18

Popielaty napisał(a):Co prawda nie jestem z Legnicy, ale wypowiem się na temat mitów. Po zdanym egzaminie praktycznym myślałem sobie iż miałem wielkie szczęście ponieważ dużo się nasłuchałem i naczytałem jak to oblewają za byle co i tak dalej. Gdy po kilku dniach ochłonąłem i przeanalizowałem na spokojnie cały mój egzamin to stwierdziłem iż tak naprawdę to egzaminator nie miał mnie za co oblać i stwierdziłem że miałem szczęście owszem ale polegało ono na tym iż trafiłem na dobrego baa baardzo dobrego instruktora > pozdrowienia dla Pana Rafała Skorupy z Gdyni :) < który mnie do tego egzaminu przygotował. Podczas całego kursu nie opowiadał mi bajek jak to ja cudownie jeżdżę tylko bezlitośnie wytykał mi moje błędy, pokazując mi czego jeszcze nie umiem.
Rozmawiałem z wieloma ludźmi na temat egzaminów i w 99% (mówię o Gdyni) decyzje egzaminatora były słuszne i co ciekawe ci co tych egzaminów nie zdali doskonale sobie zdawali sprawę ze swoich błędów. Prawda moim zdaniem leży po środku ale nie można robić takiej psychozy, ponieważ ludzie idący na egzamin po przeczytaniu kilku postów w stylu egzaminator to, egzaminator tamto na pewno nie poczują się przez to lepiej a wręcz przeciwnie. Pewna moja znajoma zdawała już 11 razy egzamin praktyczny i za każdym razem była jej wina do czego się przyznaje i mówi iż oblewa tylko i wyłącznie z własnej winy. Kamery i MIKROFONY są zainstalowane w samochodach nie tylko po to aby egzaminatorzy nie brali łapówek ale również po to aby osoba egzaminowana mogła się odwołać w przypadku oblania egzaminu.
Pozdrawiam!

No widzisz. Dobrze, że zaznaczyles, ze piszesz o Gdyni. Bo w Legnicy jednak jest tak, jak pisano na poczatku wątku. Moj syn wlasnie dzis oblal trzeci egzamin, i z tego, co mi opisywal, po prostu facet chcial go oblac. Gdzies z przodu przed nim (ale spory kawalek)
jakis pijaczek wytoczyl sie na jezdnie. Syn zwolnil, (bardzo zwolnil), ale zanim dojechal do pijaczka, to ten wtoczyl sie spowrotem na jezdnie. A egzaminator oblal syna niby za wymuszenie predkosci na pieszym. A najciekawsze, ze nie powiedzil mu o tym od razu, tylko kilka zakretow dalej.
W zwiazku z tym mam pytanie - nigdzie nie moge znalezc informacji na temat drogi odwolania. Czy ktos moze mi napisac, gdzie sie odwolywac po egzaminie zdawanym w WORD w Legnicy?
Z syna grupy - z okolo 20 osob zdaly chyba tylko 2 czy 3 osoby.
Pozdrawiam.
Ajgor
Ajgor

Postprzez Popielaty » piątek 14 marca 2008, 20:11

W tym przypadku Ajgor, odwołuj się bez dwóch zdań. Nie rozumiem tylko powodu oblania jaki podałeś > wymuszenie predkosci na pieszym < chyba coś pomyliłeś. Jeżeli możesz to zweryfikuj to zdanie ponieważ chcę skonsultować ten przypadem z jednym gościem a muszę znać dokładny powód oblania egzaminu. Pozdrawiam.
5 lutego 2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie
Popielaty

Postprzez Ajgor » piątek 14 marca 2008, 20:56

Popielaty napisał(a):W tym przypadku Ajgor, odwołuj się bez dwóch zdań. Nie rozumiem tylko powodu oblania jaki podałeś > wymuszenie predkosci na pieszym < chyba coś pomyliłeś. Jeżeli możesz to zweryfikuj to zdanie ponieważ chcę skonsultować ten przypadem z jednym gościem a muszę znać dokładny powód oblania egzaminu. Pozdrawiam.

Przepraszam. Faktycznie moja pomylka. Sorry. Mialo byc: Wymuszenie pierwszenstwa na pieszym. Nie wiem, ile w tym jest prawdy (wiadomo - nie mozna byc calkiem bezkrytycznym tylko dlatego, ze to moj syn :-),
ale on twierdzi, ze zwolnil do ok. 5km/h, i mogl w kazdej chwili stanac, zanim do tego pijaczka dojechal. A co ciekawe... Podobno w ciagu ostatnich kilku dni wiele osob oblalo "na pijaczka". Czy jest mozliwe, ze oni sami inscenizuja takie sytuacje, zeby oblewac ludzi?:)
Pozdrawiam.
Ajgor
Ajgor

Postprzez skov » piątek 14 marca 2008, 21:04

ręce opadają :D
To kto miał pierwszeństwo?
skov

Postprzez emilia2109 » piątek 14 marca 2008, 21:11

Ajgor no to teraz mnie "pocieszyles" :( Ja mam w poniedzialek egzamin i juz wiem, ze musze bardzo uwazac na pijaków :lol: :roll: Pijak na drodze - noga z gazu
emilia2109

Postprzez emilia2109 » piątek 14 marca 2008, 21:11

skov napisał(a):ręce opadają :D

No z tego wynika, ze pijak... :lol:
emilia2109

Postprzez skov » piątek 14 marca 2008, 21:14

pierwszeństwo zawsze ma pijak i ten co ma autocasco :D
skov

Postprzez Ajgor » piątek 14 marca 2008, 21:15

skov napisał(a):ręce opadają :D

Nie chodzi o to, kto mial pierwszenstwo. Uwaznie przeczytaj. On mial do tego pijaka daleko, i ZANIM do niego w ogole sie zblizyl, to pijak juz byl spowrotem na chodzniku. To nie bylo tak, ze pijak wszedl, a on se jechal.
Pozdrawiam.
Ajgor
Ajgor

Postprzez Ajgor » piątek 14 marca 2008, 21:18

emilia2109 napisał(a):Ajgor no to teraz mnie "pocieszyles" :( Ja mam w poniedzialek egzamin i juz wiem, ze musze bardzo uwazac na pijaków :lol: :roll: Pijak na drodze - noga z gazu

Emilio.. NIE noga z gazu, tylko noga na hamulec. A wtedy zostaniesz oblana za blokowanie ruchu. Tak to dziala w Legnicy.
Ale za to jakie piekne plazmowe telewizory 42 cale maja powywieszane na scianach w WORD-zie. Za cos przeciez musza je kupowac. Jak sie kazdego kilka razy obleje, to i bez lapowki kazdy egzaminator bedzie taki mial w domu.

Ale nie mam nadal odpowiedzi. Gdzie sie odwolac, i ile na to jest czasu?
Pozdrawiam.
Ajgor
Ajgor

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy