TYCHY - trzeci raz oblany egzamin - pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

TYCHY - trzeci raz oblany egzamin - pytanie

Postprzez echobike » środa 23 stycznia 2008, 12:37

Właśnie oblałem egzamin praktyczny po raz trzeci (po 30 minutach jazdy na mieście.. sick!).

W związku z tym mam następujące pytanie. Jeśli chcę ponownie przystąpić do egzaminu, muszę wykupić 5 godzin dodatkowych jazd i zapisać się na egzamin teoretyczny? Jak to wygląda? Czy zapisując się w ośrodku na egzamin, muszę mieć przy sobie zaświadczenie o ukończeniu dodatkowych jazd? A może wystarczy pokazać takie zaświadczenie egzaminatorowi, bezpośrednio przed egzaminem? Jeśli obowiązuje ten pierwszy wariant, to po przejechaniu 5 godzin i zapisaniu się na egzamin, będę miał znowu ze 2 miesiące przerwy w jeździe :/

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.
echobike

Postprzez cman » środa 23 stycznia 2008, 12:42

Musisz mieć papier przy zapisywaniu się na egzamin. Spróbuj się dogadać, żeby wystawili Ci papier teraz, a godziny wyjeździsz przed egzaminem.
cman

Postprzez barbra » środa 23 stycznia 2008, 13:58

cman"]Musisz mieć papier przy zapisywaniu się na egzamin.

Właśnie dowiadywałam się ostatnio,bo ktoś mnie o to prosił i jest tak jak wyżej pisze cman,a ponieważ jest to odgórne zarządzenie,to nie słyszałam,by inne Ośrodki Ruchu Drogowego robiły wyjątki.

Spróbuj się dogadać, żeby wystawili Ci papier teraz, a godziny wyjeździsz przed egzaminem.

Tu natomiast mam zapytanie,do Cmana,odnośnie powyższego zdania,jak to w praktyce wygląda...??
Czy ośrodek robi kursantowi grzecznośc tylko,wydając zaświadczenie,po wykupieniu jazd,skoro wcześniej prowadzący instruktor podpisał dopuszczenie do egzaminu?....i powiedzmy,że u niego chcę wyjeździc,te 5 dodatkowych godzin?
Rozumiem taką sytuację,że proszę obcego instruktora,który może miec te obawy,bo nie wie jak jeżdżę...?
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Re: TYCHY - trzeci raz oblany egzamin - pytanie

Postprzez ella » środa 23 stycznia 2008, 21:56

echobike napisał(a): Jak to wygląda? Czy zapisując się w ośrodku na egzamin, muszę mieć przy sobie zaświadczenie o ukończeniu dodatkowych jazd? A może wystarczy pokazać takie zaświadczenie egzaminatorowi, bezpośrednio przed egzaminem? Jeśli obowiązuje ten pierwszy wariant, to po przejechaniu 5 godzin i zapisaniu się na egzamin, będę miał znowu ze 2 miesiące przerwy w jeździe :/

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3601
Po ukończeniu szkolenia dodatkowego w dowolnym ośrodku, kierownik OSK wydaje zaswiadczenie, które nalezy dołączyć do dokumentów w osrodku ruchu drogowego i dopiero można zapisać się ponownie na egzamin..
ella
Moderator

Re: TYCHY - trzeci raz oblany egzamin - pytanie

Postprzez scorpio44 » sobota 26 stycznia 2008, 18:05

Dziwne, że nikt nie wyprowadził kolegi z tego błędu:
echobike napisał(a):Jeśli chcę ponownie przystąpić do egzaminu, muszę wykupić 5 godzin dodatkowych jazd i zapisać się na egzamin teoretyczny?

Teorię masz ważną pół roku. Cały czas powtarzasz tylko egzamin praktyczny.
scorpio44

Postprzez dylek » sobota 26 stycznia 2008, 19:14

scorpio44 - policz 3x czekanie po 2 miesiące na egzamin... ;) Czy naprawdę trzeba kogokolwiek z jakiegokolwiek błędu wyprowadzać ?? :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez cyruslb » niedziela 27 stycznia 2008, 15:26

dylek napisał(a):scorpio44 - policz 3x czekanie po 2 miesiące na egzamin... ;) Czy naprawdę trzeba kogokolwiek z jakiegokolwiek błędu wyprowadzać ?? :D

Chyba że się miało łączony to na pierwszy się tak jakby nie czekało ;)
cyruslb

Postprzez martyś » niedziela 10 lutego 2008, 17:17

a czy mogę się zapisać na teorię po 3 razy oblanym praktycznym bez tego papierka? a dopiero potem z papierkiem zapisać się na praktyczny?
martyś

Postprzez ella » niedziela 10 lutego 2008, 17:50

Możesz.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 11 lutego 2008, 13:46

Martyś --> Teorię musisz zdawać ponownie, jeżeli upłynął termin 6 miesięcy i przez ten czas nie zdałaś praktyki. Świstek o wyjeżdzonych godzinach nie ma tu nic do rzeczy - dotyczy tylko praktyki.
scorpio44

Powrót do Egzamin na prawo jazdy