Dąbrowa Górnicza - szczegółowe informacje o zdawaniu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dąbrowa Górnicza - szczegółowe informacje o zdawaniu

Postprzez Transelka » piątek 11 stycznia 2008, 22:25

Witam, mam trochę problem z jazda po Dąbrowie Górniczej. pewnie nie jest to zbyt skomplikowane miasto, ale np zawracania itp, jednokierunkowe, skrzyżowanie koło reala. Czy ktoś zna taka stronę może typowo o dąbrowie, bo mi chyba ktoś musi wytłuc łopatą do głowy to wszystko:(
Transelka

Postprzez bobok » piątek 11 stycznia 2008, 22:46

mówisz o tym skrzyżowaniu co przecina trase szybkiego ruchu ? no ono jest troche skąplikowane - egzaminator mnie tam zabrał całkiem niedawno :) ale wiedziałem jak sie ustawiać bo z instuktorem byłem tam kilka razy
bobok

skrzyżowania w Dąbrowie Górniczej

Postprzez Transelka » niedziela 13 stycznia 2008, 02:24

bobok napisał(a):mówisz o tym skrzyżowaniu co przecina trase szybkiego ruchu ? no ono jest troche skąplikowane - egzaminator mnie tam zabrał całkiem niedawno :) ale wiedziałem jak sie ustawiać bo z instuktorem byłem tam kilka razy

tak mówie o tym, ale na szczęście znalazłam stronę, która ma nawet zdjęcia skrzyżowań w Dąbrowie i opisy, także może jakoś sie uda. To koło Reala jest wyjątkowo paskudne. Gdybyś potrzebował wiecej info to ta strona to: http://www.zdamprawko.pl/, kuć i jeździć nie ma innej rady ale trzeba przyznać że prawko w dąbrowie trudno jest zdać, ten egzamin na prawo jazdy może doprowadzić człowieka do szewskiej pasji i ile kasy trzeba wydać, Powodzenia życzę
a i jeszcze coś na forum zdamprawko pisali o zjeździe do reala cos tez tam jest trudnego.
Transelka

Postprzez Ad_aM » niedziela 13 stycznia 2008, 11:49

Ej no kurde... nie przesadzaj. Co jest tam takiego trudnego?? To że należy pamiętać, żeby nie jechać w owczym pędzie jak wszyscy i wciskać się na chama? :roll:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez motyl » niedziela 13 stycznia 2008, 22:44

Coś na temat tej powyższej stronki mówili na forum Dąbrowy, ale nie wiem gdzie. Tylko na górze jest napisany felerny adres i dlatego nie mogłam wejść, a dobry jest http://www.zdamprawko.pl/ Mi dużo pomogła i się udało :) Strach ma wielkie oczy, jakoś opanowałam stres i chyba dzięki temu wjechałam w kopertę (za drugim podejściem).
motyl

Postprzez Mariel » niedziela 20 stycznia 2008, 20:48

Jakie DOKŁADNIE modele samochodów są w DG? I jakie jest prawdopodobieństwo jazdy Corsą a jakie Puntem?
Czy w którymś z tych modeli występują
Światła nieobowiązkowe:
- przeciwmgłowe przednie
- postojowe
- jazdy dziennej
????????????????????????????????????????????????????????????????
Mariel

Postprzez Pionier » niedziela 20 stycznia 2008, 21:22

ja całkiem niedawno tj 15.01.2008 r miałem przyjemnosc zdawania w Dąbrowie Górniczej. Z tego co wiem to jest 5 Punciaków i 5 Cors. Z tych nieobowiazkowych swiateł jak sam to nazwałes to napewno sa w punciaku przeciwmgielne przednie. Pozdrawiam i powodzenia :)
Pionier

Postprzez Mariel » niedziela 20 stycznia 2008, 21:37

A orientuje się ktoś, co do Corsy :)?
Mariel

Postprzez esteban » czwartek 24 stycznia 2008, 20:10

Mariel napisał(a):Jakie DOKŁADNIE modele samochodów są w DG? I jakie jest prawdopodobieństwo jazdy Corsą a jakie Puntem?
Czy w którymś z tych modeli występują
Światła nieobowiązkowe:
- przeciwmgłowe przednie
- postojowe
- jazdy dziennej
????????????????????????????????????????????????????????????????

W DG masz punciaki i corsy. Ja zdawałem 2 razy i oba na punciaku. Dodatkowo masz światła przeciwmgłowe przednie. Zauważyłem że egzaminatorzy lubią by np pozapalać wszystkie światła i dokładnie pokazać, która żarówa to jakie światło.
Dodam także że w punciakach mają elektryczne szyby i lusterka (ustawiane pod hamulcem ręcznym). Zauważyłem że nie każą sprawdzać klaksonu (ja nie sprawdzałem i nic się nie czepiali)
esteban

Postprzez Calypso » środa 06 lutego 2008, 15:25

Tak w ogóle to ile się teraz czeka w Dąbrowie na praktykę KAT. B? Pewnie już ze 3 miesiące, jak nie więcej.
Calypso

Powrót do Egzamin na prawo jazdy