Egzaminator i wyzwiska

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy jak już są kamery zostałeś w czasie egzaminu wyzwany przez egzaminatora?

Tak
5
13%
Nie
33
87%

Liczba głosów : 38

Egzaminator i wyzwiska

Postprzez Mycha » piątek 30 listopada 2007, 09:59

Ja tak z ciekawości chciałam Was zapytać czy wiecie co grozi egzaminatorowi, gdy ktoś zgłosi, że ten go wyzywał? Koleżanka zdawała w tym tygodniu egzamin i przy błędzie, który popełniła egzaminator do niej: "Pani jest głupia czy nienormalna!?" później ją kilka razy przepraszał, ale fakt stał się faktem :) Nie zamierza nic z tym robić tylko tak z ciekawości pytam czy oni tak mogą teraz przy kamerach?? :)
Mycha

Postprzez Tincu » piątek 30 listopada 2007, 10:02

A ja bym go usadził - jakiekolwiek wyzwiska to obrażenie czyjejś osoby , za to można nawet pozwać do sądu chyba? On jest od tego by sprawdzać czyjes umiejetności z jazdy, jak ktoś nie umie jeździc to powinien grzecznie powiedzieć ze ktoś nie zdał i sie przesiadamy, a nie wyzywać od głupich...
Tincu

Postprzez bambi » piątek 30 listopada 2007, 12:27

to zależy tylko i wyłącznie od kulury oraz tolerancji egzaminatora, bo jeśli nawet nie byłoby kamer to człowiek na poziomie nie wyzwałby zdającego.
A jeśli ktoś jest gburem na codzień to na takiego niema mocnych. :lol:
kto powiedział, że 13-sty jest pechowy???
egzamin zdany 13,02,2008
prawko w kieszeni!!!!!!!!
bambi

Postprzez Tincu » piątek 30 listopada 2007, 13:38

nooo tak niestety jest -ale za wyzwiska i zniewagę, kogoś można do sądu pozwać, zwłaszcza że to jest uchwycone na kamerach czyż tak nie jest?A na pewno wydaje mi się że koleś miałby przewalone w pracy - jakby koleżanka złożyła oficjalną skargę do WORDu...
Tincu

Postprzez Mycha » piątek 30 listopada 2007, 16:39

Też mi się tak wydaje, dlatego może później całą drogę powrotną ją przepraszał...
Może warto byłoby zgłosić, może uniknęłoby sie kolesia przy innym egzaminie? Ale każdy się boi, że później będzie miał przechlapane.
Mycha

Postprzez cman » piątek 30 listopada 2007, 18:53

No i co niby zgłosić? Trzeba odróżnić obrażenie kogoś od zadania pytania. A że pytanie chamskie... ale to tylko pytanie, a nie stwierdzenie czegokolwiek. A same słowa: "głupia" i "nienormalna" nie są uznane za powszechnie obraźliwe.
cman

Postprzez dylek » piątek 30 listopada 2007, 19:10

cman- myślę, ze jeśli padł dokładnie ten cytat to można by się czepić.... ;)
W końcu w pytaniu nie było zbytniej tolerancji błędu.... odpowiedź albo jedno, albo drugie..... Kawa czy herbata to nie kakao.... Głupia czy nienormalna to albo głupia, albo nienormalna.... Czyli to to samo co stwierdzenie : "Pani jest albo głupia, albo nienormalna" Takie słowa nie powinny padać z ust egzaminatora i myślę, że spokojnie mógłby być za nie ukarany....
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez scorpio44 » piątek 30 listopada 2007, 19:30

cman napisał(a):Trzeba odróżnić obrażenie kogoś od zadania pytania. A że pytanie chamskie... ale to tylko pytanie, a nie stwierdzenie czegokolwiek. A same słowa: "głupia" i "nienormalna" nie są uznane za powszechnie obraźliwe.

Tyle że w tym wypadku jest to właśnie obraza przez zadanie pytania. ;) A słowa "głupia" i "nienormalna", podobnie jak "kretyn", "debil" i setki innych nie są wulgarne. Ale jak najbardziej są obraźliwe. Ja bym na pewno tego nie pozostawił bez echa. Ale najbardziej szokujące jest to, że egzaminator nie miał żadnych oporów przed wypowiedzeniem takiego tekstu, wiedząc, że wszystko jest nagrywane...
W sumie równie zszokowało mnie i to, że, Cman, nie widzisz w tym niczego niestosownego. :?
scorpio44

Postprzez cman » piątek 30 listopada 2007, 19:36

Jak to nie widzę niczego niestosownego, przecież napisałem, że pytanie było chamskie, natomiast nic mu za to, przynajmniej sąd, nie może zrobić.

Nie zauważacie różnicy pomiędzy zdaniem: "Czy Pan ukradł milion zł?", a: "Pan ukradł milion zł!" :?:
cman

Postprzez scorpio44 » piątek 30 listopada 2007, 19:41

cman napisał(a):Nie zauważacie różnicy pomiędzy zdaniem: "Czy Pan ukradł milion zł?", a: "Pan ukradł milion zł!" :?:

Nie najlepsza analogia. Dylek przedstawił właściwszą.
scorpio44

Postprzez cman » piątek 30 listopada 2007, 19:44

Dobra, poddaję się, wolę sprzeczać się jednak o rzeczy związane z ruchem drogowym :).
cman

Postprzez ella » piątek 30 listopada 2007, 20:57

Czy zostałeś w czasie egzaminu wyzwany przez egzaminatora?

A ja bym chciała :wink: , żeby oprócz wpisów "koleżanka/kolega powiedział"
pojawiły się też wpisy JA zostałam/zostałem wyzwana tak jak w tytule. To bardziej mnie przekonuje, że tak mogło być.

Ja osobiście tego nie doświadczyłam ale gdyby to chyba bym długo nie czekała z udaniem się tam gdzie trzeba. Wcale bym się nie zastanawiała bo tu nie ma nad czym.
Jeżeli koleżanka takie słowa otrzymała to dziwne że to tak zostawia. Kamera jest dowodem więc nawet nie trzeba długo wyjaśniać o co chodzi. Chyba, że....
ella
Moderator

Postprzez Tincu » piątek 30 listopada 2007, 21:15

skoro cman tak twierdzisz - to spoko jesteś głupi, nienormalny, czy debil? (to tylko pytanie chamskie...miło Ci?? tak to ironia...)
Tincu

Postprzez cman » piątek 30 listopada 2007, 22:30

Sorry, że jeszcze tak trochę przyofftopuję...

Tincu napisał(a):jesteś głupi, nienormalny, czy debil?

W sumie skłaniałbym się ku odpowiedzi: "głupi"... A tak poważnie to moja odpowiedź zabrzmiałaby: "żadna z tych rzeczy".
cman

Postprzez Tincu » piątek 30 listopada 2007, 22:56

cman, ale nie brzmi to miło co? Na egzaminie tym bardziej... wczuj sie troszkę w sytuację osoby, na która sie mówi głupi itp... i nie twierdź że to nie wyzwiska i nie obraza, bo to właśnie tym jest...
Tincu

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy