przez judyta » wtorek 15 listopada 2011, 00:43
Hm...mój syn posiada to prawo jazdy od niecałego roku i ja jako mama mogę udusić wszystkich co twierdzą, że 16 latkowie na drodze to zagrożenie!! Ja osobiście mam prawo jady od ho, ho kupa lat i wiem jak niektórzy dorośli i niby doświadczeni kierowcy jeżdżą, brak słów.
Niech lepiej wejdzie ustawa dla pijanych drogowych morderców...ale nie ,wygodniej zabrać coś co się zdobyło zgodnie z prawem i na dodatek prawa się nie złamało.
Spokoju nie daje mi ta sprawa, osobiście uważam,że zabranie posiadanych uprawnień przez zmiane w definicji kategorii B1 jest niezgodne z obowiązującą konstytucją i prawem państwa demokratycznego. Wszyscy, którzy otrzymali lub otrzymają to prawo jazdy przed 11.02.2012, będą je mieli według definicji obowiązującej teraz. A odp Pana z OSK, o wymianie praw jazdy dotyczy wszystkich, po prostu do stycznia 2013 ma nastąpić obowiązkowa wymiana" za własne pieniądze", bez względu na posiadaną kategorię.
Sądzę, że ci co są w trakcie kursu niech spokojnie kończą tak, aby zmieścić się przed datą wejścia ustawy.
Moja matura też wyglądała zupełnie inaczej niż teraz...i żadna ustawa mi jej nie zabrała. Takich przykładów można mnożyc wiele. Ci autorzy artykułów i panowie dyrektorzy WORDów po prostu chyba nie do końca zdają się wiedziec co mówią, uważają,że wszystkie rozumy pozjadali. Przecież są setki 16, 17 latków,którzy posiadają B1 i co dadzą sobie tak łatwo uprawnienia zabrać?? Z tego będzie wielki szum i jak znam życie sądy będą miały duuużo spraw. Moja t eż tam się znajdzie jeśli synowi zabiorą uprawnienia. I wygramy!!! To niemożliwe aby mogli tak sobie zabrać uprawnienia. Żadna ustawa jeszcze nikomu nic nie zabrała a jedynie nakazywała zdobycie dodatkowych uprawnień aby móc coś tam wykonywać, ale nie zabrała.