NIK: WORDy zrobiły sobie biznes z oblewania zdających na PJ

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: NIK: WORDy zrobiły sobie biznes z oblewania zdających na

Postprzez szerszon » czwartek 28 stycznia 2016, 00:27

Taa, bo Ty nigdy nic nie "poprawiłeś" podczas jazdy. Nie tutaj takie ściemy drogi panie.
Akurat umiem się ustawić raz i nie mantykuję potem,że coś nie tak. Bzdury wypisujecie...W czasie jazdy odrywać uwagę od drogi, bo się dziecko nie potrafiło przygotować.
Lustereczka sobie poprawia :lol: :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 09:24

Szerszon ruszenie fotela lub lusterek podczas jazdy powinno być traktowane jak błąd i NIE POWINNO DECYDOWAĆ O CAŁYM EGZAMINIE!!! Jest to jeden z elementów okradania przyszłych kierowców
Kat: B,B+E,C,C+E,D,D+E

''Kontroluj swoje przeznaczenie albo ktoś zrobi to za Ciebie''
PROVOKATOR1986

Postprzez pasqudek » czwartek 28 stycznia 2016, 12:53

@Provokator: Kierowca ma przygotowac pojazd do jazdy! A nie bawic sie w zmiane ustawien np.lusterek, fotela podczas jazdy, bo wystepuje ryzyko np.wypadku.
pasqudek

Postprzez JAKUB » czwartek 28 stycznia 2016, 13:21

pasqudek napisał(a):@Provokator: Kierowca ma przygotowac pojazd do jazdy! A nie bawic sie w zmiane ustawien np.lusterek, fotela podczas jazdy, bo wystepuje ryzyko np.wypadku.
A można poprawić ustawienie fotela, czy lusterek tudzież otworzyć okno, ... w trakcie jazdy egzaminacyjnej np. podczas oczekiwania przed sygnalizatorem?
JAKUB

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 13:22

Jakie masz ryzyko wypadku gdy np stoisz na czerwonym swietle lub np w korku? Idąc twoim tokiem rozumowania również podczas jazdy nie powinno się ustawiać klimatyzacji, ogrzewania, radia ani nawet szyb otwierać lub zamykać.

PROVOKATOR1986

Postprzez szerszon » czwartek 28 stycznia 2016, 16:16

PROVOKATOR1986 napisał(a):Jakie masz ryzyko wypadku gdy np stoisz na czerwonym swietle lub np w korku? .
Ale ty pisałeś podczas jazdy..to o co ci chodzi ? Zacytować i przypomnieć ? Takiego delikwenta, który robi poprawki podczas jazdy to na....
szerszon napisał(a):
Poprawienie fotela w czasie egzaminu skutkuje przerwaniem egzaminu gdyż jest to "złe przygotowanie do jazdy"
Chyba w czasie jazdy...

PROVOKATOR1986 napisał(a):A tak zgadza się

Poza tym odnoszę wrażenie, że nie masz zielonego pojęcia, a twoja "wiedza" jest oparta na płaczliwych relacjach tych "pokrzywdzonych".
szerszon

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 16:18

jazdy egzaminacyjnej

PROVOKATOR1986

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 16:27

Robiłem w Łodzi wszystkie kategorię i coś na temat wypowiedzieć się mogę, relację płaczliwych ludzi też znam nawet setki bo szkoda mi ludzi którzy są okradani z pieniędzy. Czasami jak czytam twoje posty to przypominasz mi Strażnika Gminnego siedzącego w krzakach z fotoradarem który twierdzi ''Jedź Pan wolniej to nie będzie zdjęcia ani mandatu''

PROVOKATOR1986

Postprzez Akane » czwartek 28 stycznia 2016, 16:34

Jeszcze te 9 lat temu na kursie uczono mnie, że tak jak sobie ustawię fotel i lusterka na placu manewrowym, tak wyjadę na miasto - potem za kombinowanie przy lusterkach może zostać przerwany egzamin (zasada widać dość stara). Mając to w głowie, nie spieszyłam się z ustawianiem wszystkiego właśnie w obawie, że potem na mieście będę miała problem. Nie podejrzewam, żeby kogokolwiek na placu egzaminator poganiał za to, że porządnie przygotowuje się do jazdy. A dzięki temu na mieście ma się spokój i można się skupić na wykonywaniu poleceń egzaminatora.

PROVOKATOR1986: też zdawałam w Łodzi i w listopadzie ubiegłego roku niemal równo ze mną wyszło za bramę WORD-u parę osób z rozanielonym wyrazem twarzy, więc jakiegoś pogromu nie było. A to, co zawaliłam 9 lat temu przy dwóch pierwszym podejściach do robienia prawka, biorę na siebie - faktycznie popełniłam błędy i słusznie nie zdałam egzaminu.
Prawo jazdy kategorii B: od 07.12.2015
Akane

Postprzez szerszon » czwartek 28 stycznia 2016, 16:54

PROVOKATOR1986 napisał(a):Robiłem w Łodzi wszystkie kategorię i coś na temat wypowiedzieć się mogę, relację płaczliwych ludzi też znam nawet setki bo szkoda mi ludzi którzy są okradani z pieniędzy.'
Nic nie możesz...masz kilka egzaminów w porównaniu do setek. Dlatego twoje opinie o okradaniu to bzdety i zwykłe pomówienia. Wali gościu w tyczkę na łuku( tę z przodu) i pretensja do egzaminatora...bo mu przesunął. Pojechał na czerwonym ..pretensja-przecież nikogo nie było. Sami sie okradają a idzie im to tym lepiej, gdy mają poparcie takich niedoinformowanych i nawiedzonych.
Czasami jak czytam twoje posty to przypominasz mi Strażnika Gminnego siedzącego w krzakach z fotoradarem który twierdzi ''Jedź Pan wolniej to nie będzie zdjęcia ani mandatu'
W czym problem ? Jedź według przepisów to nie dostaniesz. A to żal ściska ,że nie pozwalają zapitalać ?
I dobrze...czekam w WORDzie :lol:
szerszon

Postprzez Akane » czwartek 28 stycznia 2016, 17:00

szerszon napisał(a):Pojechał na czerwonym ..pretensja-przecież nikogo nie było.

Ze znakiem STOP tak samo. Przecież nikogo nie było. Sto razy może nikogo nie być, a raz się trafi. Po coś te przepisy są - czy wszystkie mają sens, nie mnie decydować. Ale codzienna jazda najlepiej pokazuje, jak bardzo znaki ułatwiają życie i dlaczego warto ich przestrzegać - nie tylko podczas egzaminu.
Akane

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 17:01

akane pogromu nie było i nie będzie bo Word w Łodzi jest w kiepskim stanie finansowym, musi co miesiąc płacić ogromne pieniądze Pks łódź za dzierżawę placu więc skądś pieniądze trzeba załatwić dlatego zdawalnośc jest na poziomie 23%

PROVOKATOR1986

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 17:12

Wymieniłeś jednostkowe przypadki za które oblewają i z reguły jest to chęć zarobienia pieniędzy na kursancie ale jeżeli uważasz inaczej to jesteś naiwny i ślepy.

PROVOKATOR1986

Postprzez Akane » czwartek 28 stycznia 2016, 17:17

PROVOKATOR1986 napisał(a):akane pogromu nie było i nie będzie bo Word w Łodzi jest w kiepskim stanie finansowym, musi co miesiąc płacić ogromne pieniądze Pks łódź za dzierżawę placu więc skądś pieniądze trzeba załatwić dlatego zdawalnośc jest na poziomie 23%

No to chyba właśnie powinien być pogrom, bo dyskusja dotyczy finansowania WORD-ów z poprawek? Im więcej się uwali, tym większa kasa i byłoby za co opłacić dzierżawę.

Parę osób już mnie namawiało, żebym pojechała sobie któregoś dnia pooglądać egzaminy i przekonać się, ile osób na własne życzenie zawala plac i chyba jak będę miała kiedyś czas to tak zrobię. Bo prawdę mówiąc akurat w to średnio mi się chce wierzyć, że tak duży odsetek zdających kończy swoją przygodę właśnie na placu. W ruchu miejskim o strzelenie byka jednak łatwiej, niż podczas wykonywania manewrów ćwiczonych w OSK do imentu...

A jeszcze w temacie tego gnębienia - moja koleżanka zdała niedawno egzamin pomimo tego, że raz nie usłyszała polecenia egzaminatora i zamiast skręcić, pojechała prosto. Miał prawo ją oblać (zwłaszcza, że samochód gasł jej ponoć często, więc dodatkowy argument już był), ale tego nie zrobił. Także z tym koszeniem w ruchu miejskim jak leci, to naprawdę nie może być aż tak tragicznie, jakby się zdawało.

I ostatnia sprawa - NIK wyciągnął wnioski w oparciu o analizę dokumentów, nikt przecież nie jeździł z egzaminatorami i nie obserwował przebiegu egzaminów. Na papierze może faktycznie wyglądać to drastycznie, ale nie jest wykluczone, że jednak spora część tych poprawek ma uzasadnienie i nie jest "ustawiana" pod dojenie kasy z kursantów.
Akane

Postprzez PROVOKATOR1986 » czwartek 28 stycznia 2016, 17:19

Akane ja tez miałem miłość do znaków i przepisów jak zdałem swoją pierwszą kategorię☺ mam nadzieję że ci zawsze zostanie ☺

PROVOKATOR1986

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy