Twoja wizja egzaminu na prawo jazdy.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Twoja wizja egzaminu na prawo jazdy.

Postprzez Triinu » piątek 11 lutego 2011, 23:27

Hmm....moja wizja egzaminu- oczywiście przystojni, wysocy, wysportowani i mili egzaminatorzy, a co! :lol:

A tak schodząc na ziemie to zmieniłabym tylko dwie rzeczy:
1. Jeśli dana osoba zaliczyła plac ale nie zdała gdzieś na mieście, plac i tak miałaby już zaliczony przy kolejnej próbie o od razu taka osoba zaczynałaby od miasta.
2. Ceny kolejnych egzaminów zmniejszyłabym o połowę. :wink:
8 kwiecień 2010, godz. 17:46- zdane!
Triinu

Postprzez Borys_q » sobota 12 lutego 2011, 01:42

Jak dla mnie parkowania powinny wrócić na plac, slalom i ósemka w powiększonych stanowiskach przodem i tyłem również dla kategorii B, rękaw połączyć z górką tj. pochyłe pola zatrzymania ruszanie pod górkę do przodu i do tyłu, po ruszeniu do przodu od razu zakręt by nauczyć i sprawdzić panowanie nad pojazdem w bardziej skomplikowanych warunkach.

Sprawdzenie kwalifikacji za punkty lub za alkohol, teoria brana z bazy dla egzaminatorów z działu prawo o ruchu drogowym.

Pewnie uznacie mnie za szaleńca ale ludzie aktualnie nie mają bladego pojęcia o jeździe manewrowej samochodem, panowaniem nad dynamiką ruszania w różnych warunkach, pracowaniu sprzęgłem itp.

Co do sprawdzenia postępowania w przypadku awarii przydało by się przepchnięcie pojazdu na odległość X metrów bez użycia silnika.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szerszon » sobota 12 lutego 2011, 09:44

Jak sobie wyobrazasz to przepychanie w przypadku panny, już nie mówie na szpilach i z tipsami :D ,ale takiej drobniejszej , której trzeba szukać grabiami w łóżku ?
szerszon

Postprzez abarth » sobota 12 lutego 2011, 11:14

ano właśnie, jak pisałam o tym że wiekszosc ludzi teraz dzwoni po assistance i nawet nie wiedzą gdzie co pod maską mają, to pisaliscie ze umieć trzeba....

czyli panna czy to drobniutka, czy z tipsami i na szpilkach też auto musi umieć przepchnąć w takim razie... koło też powinna umieć zmienic tak? mimo ze pewnie wyjmując je z bagażnika by ją powaliło, ale cóż...
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez Borys_q » sobota 12 lutego 2011, 11:48

Jak sobie wyobrazasz to przepychanie w przypadku panny, już nie mówie na szpilach i z tipsami ,ale takiej drobniejszej , której trzeba szukać grabiami w łóżku ?

Generalnie to pół żartem to pisałem.

ano właśnie, jak pisałam o tym że wiekszosc ludzi teraz dzwoni po assistance

Jak mnie coś strzela gdy czekając na to asistance nawet rosłe chłopy mają w d**ie wszystko i blokują środek głównej ulicy w gda i tworzą korek aż do Gdyni ale cóż przecież mają straszną awarie wyższa konieczność.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szerszon » sobota 12 lutego 2011, 12:22

Borys_q napisał(a):
... nawet rosłe chłopy mają w d**ie wszystko i blokują środek głównej ulicy w gda i tworzą korek aż do Gdyni ale cóż przecież mają straszną awarie wyższa konieczność.

Nie chłopy , a jałopy.Chyba że fizycznie nie da sie ruszyć pojazdu to rozumiem.( urwane koło, zablokowane hamulce)
szerszon

Postprzez abarth » sobota 12 lutego 2011, 12:42

ja teżbym tak nie generalizowała, nie każdy zostawia auto na srodku ulicy juz nie przesadzajmy... no chyba że rzeczywiście jakaś jałopa, albo nie ma mozliwości ruszenia auta ze wzgl na w/w usterki które wymienił szerszon

pozatym nie wiem jak wy, ale my z mężem zamiast sie wkurzać to nieraz sie poprostu zatrzymujemy i pomagamy zamiast stać i marudzic pod nosem... to sie chyba zawiera w "kulturze jazdy" przynajmniej w moim mniemaniu
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez bobpl » niedziela 13 lutego 2011, 01:06

cóż, co do przepychania, to ja jakimś ułomkiem fizycznym nie jestem a czasem też mam problem pchnąć auto powyzej 1,5tony solo (zwlaszcza w zimie jak buty mają 0 przyczepnosci na sniegu :P)
a co do powrotu manewrów na plac, to jak wiele razy pisalem jestem całkiem za. Bo teraz widze osoby swiezo po zdaniu prawka jak się mecza z parkowaniem pod supermarketem jakimś i 10x wjezdzaja i wyjezdzaja bo sie nie mieszcza
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez lith » niedziela 13 lutego 2011, 01:42

i co powrót manewrów na plac zmieni??? Właśnie parkowanie w mieście więcej daje.
lith

Postprzez ella » niedziela 13 lutego 2011, 01:50

i co powrót manewrów na plac zmieni???

będzie to powrót do robienia parkowania na "metodę-słupki, linie, obroty kierownicą" czyli do niczego nie przydatne parkowanie. Na co nam to?
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy