Ocena przez 1 zdanie, że jestem osobą, która nie zna przepisów świadczy o Twojej inteligencji.
To tak jakbym Ciebie oceniła, że jesteś na co dzień osobą zgorzkniałą i krytykującą wszystkich po Twoich postach. Pozdrawiam.

przez newcolor21 » środa 08 kwietnia 2015, 18:46
przez jaro1 » środa 08 kwietnia 2015, 19:56
przez Makabra » środa 08 kwietnia 2015, 21:15
jaro1 napisał(a):uważam, że znowu dzisiaj część pytań zupełnie z dupy, np zdjęcie, na nim sygnalizator z żółtym światłem, za sygnalizatorem kilka metrów auto, po prawej stronie jezdni, już na chodniku rowerzysta prowadzący rower, treść pytania "czy za chwilę pojawi się światło czerwone?". Oczywiście na spokojnie myśląc to skoro za światłami jest pojazd to pewnie miał zielone i właśnie na zdjęciu zaczęło wskakiwać czerwone. Tylko czemu ma służyć to pytanie? Po co to komu? Co to mi daje jako kierowcy? Człowiek się denerwuje to po co ma na logikę brać takie obrazki?
jaro1 napisał(a):A po drugie czy ja gdzieś taką sytuację uświadczę w życiu?
jaro1 napisał(a):No chyba nie, bo zawsze jak prowadzę auto to widzę z daleka jakie jest światło,
jaro1 napisał(a):zawsze widzę co się dzieje przede mną
jaro1 napisał(a):nigdy nie będzie tak, że nagle zobaczę żółte i będę się zastanawiał co teraz wskoczy bo z przebiegu sytuacji będę wiedział co jest grane.
jaro1 napisał(a):Kolejne pytanie, jest droga dwujezdniowa. Pomiędzy tymi drogami jest przystanek tramwajowy, zarówno przystanek jak i wysepka (chodnik przystankowy) oddzielone od prawego pasa ruchu płotkiem. Na szybie przystanku na wysokości metra czy trochę wyżej wisi informacyjna tabliczka "przystanek tramwajowy". Ja jadę prawą jezdnią czyli tą, którą jadąc widzimy przystanek z tyłu, przystanek i ten płotek, jesteśmy odgrodzeni od tego wszystkiego. I pytanie "czy w tej sytuacji powinieneś zachować szczególną ostrożność?". I znowu, a co mnie to obchodzi?! Co mi to da jako kierowcy?
jaro1 napisał(a): Jak jadę to się tak na prawdę nie zastanawiam gdzie mam zachować szczególną ostrożność, oczywiście tam gdzie mogą pojawić się dzieci, rowerzyści itp to wiadomo ale w takiej sytuacji?
jaro1 napisał(a):Po co komu to pytanie? Pokazują ci przystanek, tu niby tylko znak informacyjny, wszystko odgrodzone od ciebie ale myślisz, że może powinienem, a może jednak nie?
jaro1 napisał(a):Uważam, że zamiast prostych, przejrzystych pytań dają część takich żeby ludziom zamieszać w głowie po to aby nie zdali.
jaro1 napisał(a):Czy to sprawdza wiedzę, umiejętności logicznego myślenia? Może tak, może nie.
jaro1 napisał(a):Jakbym chciał sobie zrobić test na IQ to bym wszedł na odpowiednią stronę w internecie i bym go wykonał.
jaro1 napisał(a): Jakoś wcześniej ludzie zdawali ponoć prostsze te testy i sobie radzą w ruchu drogowym.
jaro1 napisał(a):Oczywiście wiedzę trzeba sprawdzać ale nie w taki sposób aby kogoś uwalić - a takie jest właśnie moje zdanie - aby uwalić - na temat części pytań na egzaminie.
przez szerszon » środa 08 kwietnia 2015, 21:18
przez Makabra » środa 08 kwietnia 2015, 21:25
przez jaro1 » środa 08 kwietnia 2015, 23:37
przez newcolor21 » środa 08 kwietnia 2015, 23:58
przez szerszon » środa 08 kwietnia 2015, 23:59
przez jaro1 » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:00
przez newcolor21 » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:06
jaro1 napisał(a):Dziękuję. Zapisałem się na przyszły wtorek, ponieważ wcześniej mi nie pasowało czasowo.
przez jaro1 » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:19
przez szerszon » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:23
A w "kodeksie" ?jaro1 napisał(a): Tytuł tej książki z błędem to "Podręcznik Kursanta" kategoria B, autor Marek Rupental i inni, strona, na której jest gafa - 102, oddano do druku: październik 2014.
.
przez jaro1 » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:25
przez newcolor21 » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:32
jaro1 napisał(a):A to skąd jesteś? Dłuuugo się u Was czeka. U nas teraz słyszałem nawet o przypadkach, że jednego dnia zaliczają teorię a na drugi dzień praktyka. 2-3 dni czekania to norma obecnie w moim WORDzie.
Z praktyką pewnie u mnie będzie słabo ale na zapas się nie martwię, co ma być to będzie, stres nie pomoże zdać ani nie poprawi umiejętności
przez jaro1 » czwartek 09 kwietnia 2015, 00:38