Nowe zasady egzaminowania od 9 czerwca 2009

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Danieloooo20 » wtorek 16 czerwca 2009, 09:40

Robis napisał(a):
kierowca25 napisał(a):Tak,jak na mieście zgaśnie 2 razy to koniec egzaminu.

Proszę mi pokazać taki zapis w przepisach egzaminowania.
Nie ma takiego błędu jak: "Zgaśnięcie silnika". O ile nie utrudniasz ruchu to po zgaśnięciu 3-4 razy nadal możesz zdać egzamin.

Witam,

Widze że opinie są podzielone co do gaśniecia silnika ...

Ale dziekuje za odp ;)
Danieloooo20

Postprzez Khay » wtorek 16 czerwca 2009, 10:53

Nie wiem na ile wierzyć autorowi, ale faktycznie, jak zerkałem ostatnio na stronę MI to widać było, że nad ustawą o kierujących nadal pracują... Do rzeczy:

Artykuł w Wybiórczej

Jeśli więc faktycznie uwiną się z projektem ustawy tak szybko (w co nieco wątpię) i sama ustawa przejdzie w miarę szybko - to czekają nas całkiem poważne zmiany w najbliższej przyszłości. ;)

Pozdrawiam
Khay
Khay

Re: :)

Postprzez Lucio » czwartek 18 czerwca 2009, 00:50

szrama23 napisał(a):zdałem dzisiaj za czwartym razem. Powiem wam tak - egzaminatorzy nie zawsze są chamscy a mało tego! zazwyczaj nie są! a to że nic nie mówią do was w czasie jazdy oprócz komend to wina tych wszystkich kamer i mikrofonów! nie bójcie żaby z tymi nowymi przepisami jest łatwiej jak się dobrze przygotujecie!!! pozdro!

Ja tą kamerkę zauważyłem po chwili jazdy, natomiast mikrofonów nie zauważyłem wogóle :oops:
Nie uważam, żeby te elementy jakoś specjalnie stresowały. Sam egzamin jako całość i pokładane nadzieje innych są najbardziej stresujące.

Jak wam się zdaje wg. nowych przepisów? Jestem ciekaw opinii...
Lucio

Postprzez adam_nar » czwartek 18 czerwca 2009, 12:34

Wczoraj rozmawiałem o tej zmianie z moim instruktorem i są sprzeczne wersje. Jako naruszenie powodujące natychmiastowe przerwanie egzaminu zostało podane najechanie na linię ciągłą pojedynczą i podwójną. Cały czas myślałem, że chodzi tylko o miasto, ale w rozporządzeniu podobno nie zostało to uściślone. Może więc być zarówno tak jak pisze jedna strona, jak i tak jak pisze druga.

Dziś mam egzamin i gdyby taki przypadek zdarzył się komuś ze zdających (oby nie mi) to na pewno dam wam znać w tym wątku.
Pierwsze podejścia: 18.06.2009 - 09.09.2009 (Lublin)
teoria (+), plac (+, +, +), miasto (-, -, -)

Powrót po 4 latach (Suwałki):
12-13.06 - teoria -, +
28.06 - 13.07 - 4 niezdane (raz na placu)
17.07.2013 - udało się :)
adam_nar

Postprzez Borys_q » czwartek 18 czerwca 2009, 17:59

adam_nar napisał(a):... natychmiastowe przerwanie egzaminu zostało podane najechanie na linię ciągłą pojedynczą i podwójną...

Może znowu czegoś nie doczytałem ale że niby gdzie ta pojedyncza jest zapisana?????
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez cman » czwartek 18 czerwca 2009, 18:45

Nie ma nigdzie. Była w którymś tam projekcie, ale zrezygnowali z niej.
cman

Postprzez Ammut » czwartek 18 czerwca 2009, 20:14

JaczaQ napisał(a):
kaperekk napisał(a):Z tym rękawem mogłem się przesłyszeć ale co do reszty na pewno nie :) pozdrawiam

Nie rozumiem, to jest druga szansa na łuku?

Są sytuacje ,że jest..
Np. ja przejechałam cały łuk ,ale nie zmieściłam się w kopercie.
Bałam się ,że uderzę w tylny słupek .
Mogłam zrobić poprawkę:)
11.02.09
Plac -
07.05.09
Plac +
Miasto -
24.06.09
Plac +
Miasto -
Ammut

Postprzez adam_nar » czwartek 18 czerwca 2009, 20:44

cman napisał(a):Nie ma nigdzie. Była w którymś tam projekcie, ale zrezygnowali z niej.

Czyli szkoły jazdy otrzymały materiały zawierające błędy merytoryczne? To już są jakieś jaja :D
Pierwsze podejścia: 18.06.2009 - 09.09.2009 (Lublin)
teoria (+), plac (+, +, +), miasto (-, -, -)

Powrót po 4 latach (Suwałki):
12-13.06 - teoria -, +
28.06 - 13.07 - 4 niezdane (raz na placu)
17.07.2013 - udało się :)
adam_nar

Postprzez Borys_q » czwartek 18 czerwca 2009, 20:51

Niektórzy instruktorzy są do tyłu.

Szkoły jazdy nic nie muszą otrzymywać wszystko jest na stronie ministerstwa.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Damian driver » niedziela 21 czerwca 2009, 00:41

Przed wprowadzeniem nowych zasad egzaminowania kartkę po egzaminie dostawał tylko ten kto nie zdał a teraz dostaje każdy nawet przy wyniku pozytywnym. Ja zdałem i egzaminator kazał mi zanieść tą kartkę nie wcześniej niż za tydzień do wydziału komunikacji i wtedy mi powiedzą za ile mam sie zgłosić po odbiór prawka. I zastanawiam sie po co jak i tak WORD wysyła papiery. A zdałem 18.06. Wie ktoś coś na ten temat?
Damian driver

Postprzez FigaZmakiem » piątek 26 czerwca 2009, 22:20

Również zdawałam na nowych zasadach i szczerze mówiąc nie rozumiem tych którzy uważają, że egzamin jest teraz łatwiej czy też trudniej zdać, wydaje mi się że to nie są jakieś wielkie zmiany. Ja na szczęście zdałam i faktycznie po mieście jeździłam 25 min.

Damian driver
PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 00:41 Temat postu:
Przed wprowadzeniem nowych zasad egzaminowania kartkę po egzaminie dostawał tylko ten kto nie zdał a teraz dostaje każdy nawet przy wyniku pozytywnym. Ja zdałem i egzaminator kazał mi zanieść tą kartkę nie wcześniej niż za tydzień do wydziału komunikacji i wtedy mi powiedzą za ile mam sie zgłosić po odbiór prawka. I zastanawiam sie po co jak i tak WORD wysyła papiery. A zdałem 18.06. Wie ktoś coś na ten temat?

Mi egzaminator powiedział, że ta kartka to tylko na pamiątkę. A w WK poinformują Cię o odbiorze prawka nawet bez tej kartki.
FigaZmakiem

Postprzez Khay » sobota 27 czerwca 2009, 00:28

Z tą kartką to tak myślę, że nie tylko na pamiątkę. Mało to było wątków na tym forum: zdawałem dziś, egzaminator powiedział (tu jakiś tekst zdaniem zdającego niejednoznaczny), nie dostałem kwita, czy zdałem?

Teraz wątpliwości już raczej nie będzie: opadną emocje, pojawią się wątpliwości - zerkasz na papiór, który od emocji wolny i już wiesz, że się nie przesłyszałeś. ;)

Sądzę, że to właśnie temu ma służyć. Ale faktycznie dokumentem to nie jest i na pewno w zastępstwie PJ tego użyć nie można.

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez FigaZmakiem » sobota 27 czerwca 2009, 13:16

Czyli jednym słowem na pamiątkę heh :wink:
FigaZmakiem

Postprzez MmonikaA » poniedziałek 29 czerwca 2009, 18:59

Tak na pamiątkę, ponieważ dzisiaj byłam zapłacić za prawo jazdy i tej karteczki nie musiałam dawać(egzamin miałam w sobotę tj 27.06), a pj mam do odebrania za ok 3 tygodnie! Pozdrawiam
MmonikaA

Postprzez nitro2009 » poniedziałek 29 czerwca 2009, 20:54

Ta kartka to tylko informacja dla Ciebie WORD ma już info czy zdałaś czy nie zdałaś czyli podczas załatwienia egzaminu dowód wpłaty + dowód osobisty. Przynajmniej wiadomo że ze starego arkuszu gdzie były ogólne zadania porozbijali na szczegółowe w nowym :)
Obrazek
nitro2009

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy