scorpionx napisał(a):...twierdzisz zatem że jeżeli mając kat A1 i zdając egzamin na kat B jest sie kierowcą?
Oczywiście, że tak. Kierowcą jest osoba, która posiada prawo jazdy, jakiejkolwiek kategorii i kierowcą jest 24h na dobę. Napisałeś, że nie chce Ci się szukać w przepisach, a szkoda, bo wystarczyło zajrzeć do PRD i już na samym początku znalazłbyś definicję kierowcy. Ale tak, czy tak, podobnie jak
scorpio44 nie mam pojęcia co tu ma do rzeczy fakt bycia lub nie, kierowcą.
W każdym razie, faktycznie warto byłoby wrócić do tematu głównego...
Martiszon, nie wiem gdzie zdawałaś i jaki regulamin wewnętrzny ma ten WORD, ale jeśli chodzi o "kodeks etyki pracowników" w krakowskim MORD'zie to widnieją między innymi takie dwa punkty:
* Egzaminator kompetentnie i profesjonalnie realizuje obowiązek egzaminowania.
* Egzaminator jest przykładem zachowań jako kierowca i użytkownik dróg.
I w świetle tego, moim zdaniem takie zachowanie egzaminatora, jest pogwałceniem zasad zawartych w kodeksie etyki.
Jeśli chcesz pomóc innymi, powinnaś złożyć odwołanie od wyniku egzaminu. Wprawdzie Tobie nic to już nie da, bo tego egzaminu prawie na pewno nie uznają jako przeprowadzonego nieprawidłowo, ale dyrektor będzie miał przynajmniej sygnał, że ten, a ten egzaminator postępuje nieetycznie, być może przeprowadzi z nim rozmowę i takie zagrywki się skończą.
No i to tyle z mojej strony.