Oblałam na łuku :( Jestem załamana.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez yomex » wtorek 17 czerwca 2008, 15:06

bruno666 napisał(a):Nie w każdym. Są takie WORDy, gdzie plac manewrowy jest wręcz tajemnicą dla każdego poza zdającymi akurat egzamin.

tak jest np. w Bytomiu
yomex

Postprzez Hania » wtorek 17 czerwca 2008, 15:32

Jak zapisywałam się na swój egzamin stojąc w gigantycznym ogonku , to słyszałam różne opowieści ludzi, którzy właśnie obleli i zapisywali się na kolejny termin. Nasłuchałam się fajnych bajek o oblanych egzaminach m.in. jedna babka uderzyła 3 razy w ten sam pachołek na łuku, druga któryś tam oblała na górce. Zapytałam czy nie szkoda im kasy i dlaczego nie przyjadą na plac egzaminacyjny to powiedziały mi, że nie można. Ja zapłaciłam 10 zł za 20 minut na placu - pojeździłam na wszystkich łukach i górce. Oczywiście w czasie mojego kursu, ale musiałam umówić się ze swoim instruktorem na tę jazdę wtedy, kiedy plac egzaminacyjny był wolny (tzn. kiedy nie było egzaminów). Za plac płaciłam dodatkowo w kasie WORD. Nie wiem, czy w każdym WORDzie można, ale warto zapytać. Można było wyłącznie z instruktorem.
Hania

Postprzez ButterflyEffect » środa 18 czerwca 2008, 14:52

Ale jak już wspomniano: nie w każdym WORDzie jest taka możliwość.
W krakowskim MORDzie np. nie ma takiej możliwości. Nie wolno nawet wchodzić osobom postronnym na plac, nie mówiąc o jeździe. Na placu są tylko osoby zdające + egzaminatorzy + samochody egzaminacyjne.
Plac można sobie tylko oglądnąć z zewnątrz - przez ogrodzenie, gdzie notabene nic nie widać, bo łuki są za budynkiem MORDu, warto jednak tam jechać i popatrzeć, żeby wiedzieć jak wyjechać (oglądnąć sobie stojący tam znak :P )
ButterflyEffect

Postprzez Hania » środa 18 czerwca 2008, 16:08

[quote=" Nie wolno nawet wchodzić osobom postronnym na plac, nie mówiąc o jeździe. Na placu są tylko osoby zdające + egzaminatorzy + samochody egzaminacyjne.
Plac można sobie tylko oglądnąć z zewnątrz - przez ogrodzenie,[/quote]

Zapytaj, może jednak można. Przecież na okrągło nie egzaminują. Ja jeździłam wtedy, kiedy nie było egzaminów - w jakiś świąteczny dzień z samego rana. Pani w biurze wypisała kwit, że zapłacone - data, godzina i wpuścił mnie na plac ochroniarz.
Hania

Postprzez Anne-san » piątek 20 czerwca 2008, 07:51

Ja również oblałam na łuku... :( I teraz panicznie się go boję :/
Na jeździe mi wychodzi, ale i tak się boję :/
Dzisiaj zdaję... ;)
Anne-san

Postprzez ButterflyEffect » piątek 20 czerwca 2008, 18:56

Zapytaj, może jednak można.
Nie można.
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez Borys_q » sobota 21 czerwca 2008, 09:37

Jak Można oblać na czymś co nie istnieje ???????? :):)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Driver'ka » sobota 21 czerwca 2008, 11:49

Yerenia napisał(a):Caly czas kontroluj sytuacje w lusterkach.

A po co w lusterkach? Wystarczy zerkać od czasu do czasu w prawe lusterko, żeby upewnić się wyjeżdżając z łuku, że nie jesteśmy za blisko, albo za daleko od prawej linii i tylko wtedy. Nie trzeba zaraz patrzeć w oba lusterka, bo to niewygodne. A tak, cały czas należy patrzeć się w tylną szybę i obserwować środkowy pachołek na kopercie.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez ewag » niedziela 22 czerwca 2008, 17:22

I jechać bardzo wolno :)
ewag

Postprzez kingulak » poniedziałek 23 czerwca 2008, 14:55

Ja też dzisiaj oblałam na łuku, mimo że od samego początku nie miałam z nim najmniejszych problemów. Ale tak to czasem bywa - plac manewrowy jest jaki jest (strasznie nierówny) i przy cofaniu w pole zatrzymania samochód szybciutko się potoczył, a ja nie wyhamowałam xD Tylny pachołek się położył, a mi podziękowano ;) heh... ale jestem na siebie zła :/
kingulak

Postprzez papjerz » poniedziałek 23 czerwca 2008, 17:27

A ja dziś zrobiłem łuk bez problemu (fakt, że oblał mnie na mieście - wyjechała mi jakaś gówniana elka przed maskę, 2,5 m przede mną, dał po hamulcu i podziękował, łajza - nie ma tu żadnego znaczenia). Na kursie miałem kłopot z łukiem (jakoś mi nie szło). W końcu instruktor zdradził mi jedną z metod typu "szyba-pachołek-skręt", a kiedy zaczęło mi wychodzić to kazał mi bardziej jeździć "na czuja". Wczoraj jeszcze ćwiczyłem z ojcem przy Modlińskiej, na placu Imoli na Clio 1,4 RT, rocznik '92, który jest o pół bagażnika dłuższy od egzaminacyjnej Yaris. I wychodziło mi idealnie. Teraz robię łuk patrząc tylko w tylną szybę:).

Aha, i ciekawostka a propos lusterek - na Odlewniczej w Warszawie lepiej nie jeździć na lusterka, jest taka grupa leśnych dziadków-egzaminatorów, którzy tępią to niemiłosiernie. Tylko łeb do przodu i do tyłu przez szyby. Słyszałem to od znajomych, jak i od instruktora. I wyuczyłem się właśnie tak, co mi chyba na dobre wyszło, bo ten pierdziel zaliczył mi łuk bez szemrania (dopiero później się zemścił).
papjerz

Makra

Postprzez SzramaOna » poniedziałek 23 czerwca 2008, 20:05

Nie zdałam dzis 23.czerwec .2008 godz 16.30 jestem w krakowie na koszykaskiej czekajm serce do gardła podchodzi jak nie wiem co 17.40 moje nazwisko wyskakuje na liscie mysle sobie no wpyte pierwsza jade dostanie jakiegos ciołka i masz babo placek a ni be a ni nic i udupił mnie na łuku mysle se <&%#$@> . umiałam łuk na bank jak juz koczyłam najechałam trochce na supek tylni tam w tej kopecie i słysze dzenkuje pani niech pani wyjdzie wychodze patrze trochce dotłam a on afere robi mysle sobie w pyte łuk na bank uiałam a tu takie jajca:( no cuz jutro jade po termin słyszałam ze sa terminy dopiero w siercniu 19 tak cos mysle sobie w pyte znowu bede musaiła zdawac testy w pazdzieniku koczy mi sie termin na komputerach muwie sobie <&%#$@> jak nie zdam znowu testy mnie czekaj jescze przepisy maja sie zmenic wiec .....

:)zarabiscie:)) jezu jak ozna na łuku nie zdac fakt tyko takie emo jak ja mogło nie zdac ...Bez urazy dla innych .....:):):):):): :shock: :dumb: kurcze ja sie porycze jak niezdam za 2,3 razem ....Masakra ze takie długie terminya kasa z nieba nie leci zadumlam za 800 zeta i puł szkoła uł prawko doła mam teraz ..... w katowicach czeka sie 2tyg a wkraku 2miesoce poprostu mega fajnie teoria wazna pół roku i se zdawaj w puł roku Prawko .....Masakra.....a

A wam jak idzie
Szukajcie Raju gdzie chcecie,ja Raj znajduje w ty świecie...
SzramaOna

Postprzez kaczi44 » poniedziałek 23 czerwca 2008, 20:17

Szczerze mówiąc nie rozumiem jak można oblać na łuku przecież to najprostsza część całego egzaminu :)
kaczi44

Postprzez ella » poniedziałek 23 czerwca 2008, 20:30

placek a ni be a ni nic i udupił mnie na łuku .....umiałam łuk na bank jak juz koczyłam najechałam trochce na supek tylni tam w tej kopecie i słysze dzenkuje pani niech pani wyjdzie wychodze patrze trochce dotłam a on afere robi mysle sobie w pyte łuk na bank uiałam a tu takie jajca:

Udupiłaś (pisząc twoim słownictwem)się sama a nie egzaminator ciebie.
ella
Moderator

nom

Postprzez SzramaOna » poniedziałek 23 czerwca 2008, 22:59

Fakt nie mam pretesji do niego przez stres ktury mnie zjadł nie zdałam ale to 1 raz jutro bede czatowac pod ostrodkiem od 6-17 wieczorem aa na jakis szybki termin:P:PStres mały a zrzeza człowieka :oops:
Szukajcie Raju gdzie chcecie,ja Raj znajduje w ty świecie...
SzramaOna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy