swiatła bez zapłonu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez kamiles » wtorek 08 lipca 2008, 20:39

Karbar napisał(a):Bo samemu przecież nie wyjde i nie zobacze bo jak?

A co robił Twój instruktor wtedy, gdy miał Ci powiedzieć, jak to działa?
Sprawdzasz na zapłonie - wrzucasz wsteczny, wychodzisz z auta i sprawdzasz czy się świecą.
kamiles

Postprzez joasiab18 » wtorek 08 lipca 2008, 23:22

Wtrącam się do dzisiejszej dyskusji przeprowadzonej między komilesem i karbardem.
Sprawdzanie świateł w dużej mierze zależy od egzaminatora. Ja wczoraj miałam egzamin w Bydgoszczy i egzaminator zostawił samochód zapalony. Wszystko miałam wskazywać w samochodzie w którym silnik pracował. Egzaminator kazał włączać po kolei światła i nazywać jakie to są. Później miałam wysiąść z samochodu i zobaczyć czy wszystkie się świecą. A światło stopu i cofania to tylko egzaminator widział. Powiedział tylko że mam włączyć wsteczny bieg a później nacisnąć na hamulec.
Moja instruktorka mi mówiła ze jak egzaminator nie powie w jaki sposób mam sprawdzać światła czy na zapalonym silniku czy na zapłonie to mam mu się spytać jak sobie życzy.
joasiab18

Postprzez kamiles » wtorek 08 lipca 2008, 23:31

joasiab18 napisał(a):jak egzaminator nie powie w jaki sposób mam sprawdzać światła czy na zapalonym silniku czy na zapłonie to mam mu się spytać jak sobie życzy.

A wielu z nich w takiej sytuacji odpowie: "Pani ma sprawdzić ich działanie. Nie wie pani, jak to się robi?"
kamiles

Postprzez zetnktel » wtorek 08 lipca 2008, 23:52

Tylko moje miasto jest takie dziwne ze u mnie na egzaminie tylko wsteczny na zaplonie sie sprawdza a reszta ma byc na wlaczonym silniku? bo im akumulatorow szkoda. Oficjalnie tak WORD nawet powiedzial.
03.06.08r Teoria (+)
03.06.08r Praktyka (-) :(
03.07.08r Praktyka (+) :)
zetnktel

Postprzez Kaska**** » sobota 12 lipca 2008, 01:17

Światło biegu wstecznego sprawdzamy w pozycji zapłon nie na odpalonym silniku
Kaska****

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy