Wyznaczanie przez WORD terminu egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez KUBA_1 » środa 16 stycznia 2008, 13:34

Spytaj o to na WOŚ-ie.
W końcu mature masz zdawać.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez marc » środa 16 stycznia 2008, 13:37

zadzwon do WORD i powiedz ze Ci bardzo zalezy na wczesniejszym terminie,nie mozesz przyjsc osobiscie i ze wyslesz to faksem - zorientuj sie jak potraktuja faks. Po wyslaniu zadzwon i potwierdz, ze otrzymali czytelny faks.
najlepiej jednak zanosic pisma osobiscie, u mnie tak bylo, ze jak w wawie pisalem o wczesniejszy termin to kobitka w rejestracji sama przeczytala podanie i zdecydowala ze mi da wczesniejszy termin, bez angazowania w to dyrektora WORD. Podanie mi zwrocila mowiac, ze w razie czego mi sie przyda nastepnym razem, chociaz mi oczywiscie tego nie zyczy aby byla potrzeba ;)
marc

Postprzez tom9 » środa 16 stycznia 2008, 13:42

Pacyficblue napisał(a):Wydaje mi się że to co piszesz to trochę inna kategoria.
A co było w załączniku dla prezesa :?:
Czemu faksem nie przejdzie :?:

padłem :lol: :lol: :lol:
normalnie to wyslij faxem.
wysylalem dla siebie to zadzwonili do mnie ale powiedzieli "no ale Pan juz ma inny termin" akurat udalo mi sie przelozyc.
kolezanka tez wysylala to zadzownili ze nie ma nic wolnego i jak sie zwolni zadzownia - nie zadzownili 8)
pic na wode te faxy idz zakrec sie lepiej pod kasa wordu.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez DEXiu » środa 16 stycznia 2008, 13:53

Pacyficblue ==> W nagłówku możesz pominąć nazwisko dyrektora (wystarczy "Sz. P. Dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Częstochowie (i tu adres)"). Dalej: nieco lepiej by brzmiało, gdybyś napisał jakiego konkretnie egzaminu (tzn. mniej więcej tak: "Zwracam się do Pana z uprzejmą prośbą o przesunięcie (może lepiej brzmiałoby zmianę) terminu egzaminu praktycznego na prawo jazdy kategorii B z dnia..."
I na koniec: nie wnikam czy u was w WORDzie przy zapisywaniu dają możliwość wyboru terminu, czy przydzielają odgórnie, ale zapytać można było, bo gadanie o "chodzeniu do liceum" i "nieopuszczaniu lekcji" to takie troszkę... niepoważne :lol: Nic Ci się nie stanie jeśli weźmiesz sobie jeden dzień "wolnego" ze szkoly :) Matury i tak lepiej dzięki temu nie napiszesz (szansa, że na maturze będzie coś, co akurat przerobicie tego dnia jest... bliska zeru :wink: )

P.S. I jeśli przy zapisywaniu się dostałeś potwierdzenie a na nim jakiś numer referencyjny czy coś takiego (coś co pomogłoby im Cię odnaleźć w bazie - w ostateczności PESEL, choć to niekoniecznie :wink: ) to dopisz w stopce (pod podpisem)
DEXiu

Postprzez Pacyficblue » środa 16 stycznia 2008, 14:31

Wiem że z tą szkoła i opuszczaniem zajęć to ściema ale co mam napisać :idea: :?: Przecież nie napisze, że mam zamiar podjąć pracę związaną z tą kategorią bo w tym wieku jak się uczy to raczej się nie pracuje. :lol: . Jak ktoś ma jeszcze jakieś mądre propozycje to będę wdzięczny

Obrazek

To jest wersja beta 2.

Jeżeli chodzi o wysłanie faxem to zorbie tak jak poradził marc.
Pacyficblue

Postprzez scorpio44 » środa 16 stycznia 2008, 15:14

Brakuje też kilku przecinków...
scorpio44

Postprzez Pacyficblue » środa 16 stycznia 2008, 17:12

To napisz gdzie brakuje.
Jeżeli ktoś ma jakieś fajne sugestie do treści to będę bardzo wdzięczny(bo z tą szkołą to trochę lipa).
Pacyficblue

Postprzez marrrta » środa 16 stycznia 2008, 18:48

średnio profesjonalnie wygląda to podanie no ale nie jest tragiczne...

Przede wszystkim: czy nie uważasz że zaproponowany przez ciebie termin jest zbyt "zawężony"? najchętniej to byś chciał od 21 do 25 stycznia (rozpiętość: 4 dni!) i to jeszcze w godzinach porannych... Marne szanse że akurat w tym czasie coś się zwolni... jak ja pisałam podanie i do mnie oddzwonili to brałam pierwsze co zaproponowali i nie marudziłam.

Poza tym radzę zamienić ten "szkolny argument" nie tylko z powodu jego "bezsensowności" ale też twojej niekonsekwencji. najpierw piszesz że "nie chcesz opuszczać ostatnich zajęć przed maturą" (heh... ja też zdaję w tym roku maturę i połowa lutego to jeszcze nie ostatnie zajęcia ;) )a później że w sumie fajnie by było w ogóle nie opuszczać zajęć ("termin nie jest dniem wolnym od szkoły") - pomyślą sobie: to po co w ogóle brał ten termin? nie mógł od razu poprosić o sobotę?

Wymyśliłabym jednak coś innego... (w ściemnianiu nie jestem najgorsza więc masz kilka propozycji, ale pamiętaj że czasem chcą jakiegoś potwierdzenia więc to na twoje ryzyko):

- Może być jakiś wyjazd zagraniczny (np. podczas aplikacji na studia za granicą czasem zapraszają na rozmowę - przeważnie informują o tym z 3 tygodniowym wyprzedzeniem i termin jest odgórnie ustalony - zawsze mógł się nałożyć z prawkiem...)

- Wizyta u lekarza? Tylko też nie przesadź z drastycznością problemu... No ale zawsze mogło coś wyjść w jakiś badaniach i np na 2 dni przed egzaminem mógłbyś mieć jakiś zabieg, a po zabiegu czasem się trochę dochodzi do siebie...

- Skoro chodzisz do liceum zawsze pozostaje też jakiś konkurs lub inny wyjazd w ramach zajęć edukacyjnych, ale wtedy trzeba liczyć się z tym że po prostu uznają że możesz się zapisać na kolejny egzamin później skoro wolisz taki wyjazd niż egzamin...

- poza tym mając 18 lat spokojnie możesz pracować więc możesz też ściemnić coś o pracy dorywczej, którą chciałbyś podjąć z początkiem lutego, do której wymagane jest posiadanie prawa jazdy kat. B. (przedstawiciel handlowy na pół etatu? hehe:) )Mało to młodzieży pracuje jednocześnie się ucząc?

Na razie to by było na tyle z tego co przyszło mi do głowy. A jeśli pozostajesz przy tym podaniu to popraw go jeszcze :)

Pozdrawiam.
marrrta

Postprzez karolka89 » środa 16 stycznia 2008, 18:55

powiem tak idź do swojego word - u jakoś z rana i po prostu zapytaj sie w okienku czy jest jakiś wczesny termin.. Ja tak chodziłam i przesunęli mi 2 razy egzamin, może tobie się też uda ;)
karolka89

Postprzez Pacyficblue » środa 16 stycznia 2008, 22:10

Zmieniłem środek. Teraz tak wygląda:
Kod: Zaznacz cały
Prośbę swoja motywuję tym , iż z początkiem lutego planuje podjęcie pracy dorywczej na pół etatu jako przedstawiciel handlowy. W pracy tej wymagane jest prawo jazdy
kategorii B.

Wysyłam jutro z rana. Jeżeli macie jakieś pomysły lub coś piszcie.
Pacyficblue

Postprzez polasati » środa 16 stycznia 2008, 22:37

przekombinowane moim zdaniem, to nie jest podstawa, jezeli piszesz ze planujesz, podkreslasz brak pewnosci, lepiej napisac ze rozpoczynasz prace ale jezeli ci przesuna ten egzamin to nie wiadomo czy Ci wyrobia dokument w razie jakbys zal, lepiej wymysl cos innego, jakis wazny wyjazd za granice, inny panstwowy egzamin, udzial w olimpiadzie naukowej, sprawe sadowa itp
polasati

Postprzez scorpio44 » czwartek 17 stycznia 2008, 00:44

Pacyficblue napisał(a):To napisz gdzie brakuje.

Po zmianie treści środka to brakuje już tylko we wstępie przed "to". :) Wcześniej brakowało więcej.
scorpio44

Postprzez ella » czwartek 17 stycznia 2008, 00:59

Dziękuję za rozpatrzenie mojego wniosku

Dziękuję za rozpatrzenie mojej prośby.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o zmianę terminu egzaminu praktycznego na kategorię B. Egzamin mam wyznaczony na dzień 20.02.2008r. i zależałoby mi na terminie wcześniejszym. Jeżeli byłaby taka możliwość to w okresie 21-25.01.2008r.

Prośbę moją motywuję ........
ella
Moderator

Postprzez Pacyficblue » czwartek 17 stycznia 2008, 16:21

Dzwoniłem do nich i pytałem się czy jest możliwość przesunięcia terminu egzaminu na wcześniejszy. Odpowiedz była krótka: NIE :!:

Więc zostaje tylko napisanie podanie o przyspieszenie terminu egzaminu. Ale aby to napisać muszę mieć jakieś dobre uzasadnienie oraz powód realny.
Pacyficblue

Postprzez malik » czwartek 17 stycznia 2008, 16:26

w takim razie zapewne też nie przyśpieszą ;> czemu tak naprawdę Ci się śpieszy ? nie tylko Ty - każdy musiał swoje odczekać by móc wsiąść do jazdy egzaminacyjnej i też każdemu jak Tobie się śpieszyło...
12.01.2008 - I bitwa pod WORD Jastrzębie... - wygrana stronnictwa Malika!
(2008-01-15) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-01-21) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie - odebrane :D nabijam pierwsze kilometry :)
malik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy